Bu Hafta ben bu oyuna gideceğim.
Pera Müzesi Şubat ayında metafizik sanatının kurucusu, 20. yüzyılın en sıra dışı sanatçılarından Giorgio de Chirico’nun sergisine yer veriyor. Sanatçının yapıtları “Dünyanın Gizemi” başlığı altında 24 Şubat’tan itibaren görülebilecek.
Kent Haruf’un ölmeden önce kaleme aldığı son eseri Ruhların Son Baharı Editura etiketiyle raflardaki yerini aldı!
Avrupa’nın en değerli sanat merkezlerinden Barbican Centre’ın yarattığı Digital Revolution sergisi, Zorlu Holding’in ana sponsorluğunda, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde açıldı.
“2002 yılında henüz üniversitedeyken bir basketbol sitesinin forum bölümünde bir yazıyla karşılaştım. Yazıyı yazan kişi televizyonda, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi antrenörlerinden Svetislav Pešiç‘in belgeselini..."
House, avant-pop, ambient ve tekno müziğin sofistike isimleriyle öne çıkan plak şirketi Ghostly International, 25 Şubat Perşembe akşamı Babylon’a geliyor.
Türkiye'de ilk defa konser verecek indie müziğin başarılı temsilcisi Hozier’in 3 Mart Volkswagen Arena konseri için geri sayım başlıyor.
Bu yıl ilk defa 7-27 Eylül tarihleri arasında “Utopia by Design” (Tasarımla Ütopya) teması altında düzenlenecek Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye de yer alacak.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank’ın desteğiyle 7-17 Nisan tarihleri arasında yapılacak 35. İstanbul Film Festivali Altın Lale yarışmalarının jüri başkanları belirlendi.
Bitiyatro’nun sanatseverlerle buluşturduğu “Kırmızı Siyah ve Cahil”; 2 Mart 2016, Çarşamba akşamı BitiyatroBisahne’de sezonun son oyunuyla seyircisiyle buluşacak.
Arter’de devam etmekte olan Bosnalı sanatçı Šejla Kamerić'in "Bim Bam Bom Çarpınca Kalp" başlıklı sergisi 28 Şubat Pazar günü kapanıyor.
Büyüyle boyanmış bir şehir, var olmayan mekanlar ve ölüme koşan iki garip adam. Boş Şehir 28 ŞUBAT'TA GARAJİSTANBUL'da.
İstanbul’un en başarılı akustiğine sahip en büyük sahnelerinden MOİ Sahne, Willy Russell'ın klasikleşmiş tek kişilik müzikli komedi oyunu Shirley Valentine'in Türkçe uyarlaması Shirley'i tiyatroseverlerle buluşturuyor.
Sanat dünyasının en önemli sergilerinden Art Expo New York 2016’ya Türkiye’den katılacak tek sanatçı, Amigdala’nın yaratıcısı Sonia Serpil Aslan oldu.
Waze & Odyssey, Hot Since 82, Amine Edge & DANCE , Stephen Bodzin ve Daniel Bell gibi elektronik müziğin ünlü isimleriyle Mart ayında sabaha kadar dans etmeye hazır olun!
Tiyatro soytarıların alanı değildir. Beş sezondur bu oyunu oynuyoruz.
Hep müzikal ya da müzikli oyun denilince, ‘Türkiye’de çok iyi sahnelenemez’ şeklinde bir yargı vardır.
Arola' nın mutfağı, Zeynep Erol' un tasarım dünyasıyla özel bir brunch' ta buluşuyor.
Varoluşçu felsefenin önde gelen isimlerinden JEAN PAUL SARTRE‘ın tüm dünyada yankı uyandıran oyunu ‘Gizli Oturum’, Bilkent Tiyatrosunda bahar döneminde de sahnelenmeye devam ediyor.
Türkiye’de kısa film alanında platform oluşturma hedefiyle yola çıkan ve alanında öncü etkinliklerden biri haline gelen Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl da sinema dünyasından pek çok ünlü konuğu ağırlayacak.
Doğumu, 27 Ocak 1981, Yalova, Türkiye, Türk yazar. Ankara Üniversitesi, Dil-Tarih Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı Bölümü mezunudur.
32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri şimdi de Ankara D&R Tunalı’da sergilenmeye başlıyor. 23 Şubat Salı günü açılacak sergi, 3 Mart’a kadar gezilebilecek.
Tatavla Tiyatro, Şubat ayını üç başarılı prodüksiyon ile uğurluyor. 26 Şubat Cuma akşamı geçen sezon kapalı gişe oynayan, bu sezon da seyircisinden aynı ilgiyi gören ‘’Cadı Kazanı’’ perde açacak.