Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası sanat ve kültür festivali IST. Festival, bu yıl 3-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.
İspanyol yazar Miguel de Unamuno \\'nun iki kitabı Sis ve Yaman Adam , Behçet Necatigil çevirisiyle Can Yayınları\\'ndan çıktı.
Yılmaz Erdoğan\\'ın yazıp yönettiği \\'Vizontele Tuuba\\' filminde Tarık Akan\\'ın canlandırdığı, Hakkari\\'ye sürgün edilen kütüphane memuru karakterine esin kaynağı olan Güner Sernikli kansere yenik düşerek hayatını kaybetti
Sezonun son klasik müzik konserinin konukları Nicola Benedetti ve Scottish Ensemble
Kapadokya’nın kuşbakışı manzarasına davet eden Uçhisar Kale’de Sun Ra, Dhafer Youssef Quartet ve Karsu konserleri
Anam Bacım Avradım - Ankara Devlet Tiyatrosu (Günün Fotoğraf Galerisi)
Hikâye, Prag'a I. Dünya Savaşı'nı tetikleyen Saraybosna suikastı haberinin gelişiyle başlar ve sonrasında iyi kalpli ve saf savaş gönüllüsü Şvayk'ı ve ordudaki maceralarını anlatır.
Seyhan Arman’ın başrolünü oynadığı “Nerdesin Aşkım?” Kanada Uluslararası Film Festivali’nde Yabancı Film dalında “2016 Mükemmellik Ödülü” aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ay Işığında Şamata adlı oyunu bu hafta seyirciyle buluşturuyor. Haldun Taner’in yazdığı Naşit Özcan’ın yönettiği oyun 20 Nisan Çarşamba günü saat 20.30’da ilk gösterimini yapıyor.
O sabah Nişantaşı'nda, köpek gezdiricisi olarak çalışan genç, bir kehanet fısıldar; lüks mağazalar ile ışıltılı vitrinler arasında görünmez olanlara dair...
Pera Müzesi’ndeki Giorgio de Chirico: Dünyanın Gizemi sergisi kapsamında gerçekleşen Pera Film’in Hayatta Olmaz!
Geleneksel dansları breakdansla buluşturan ve geçtiğimiz yıl seyirciden yoğun ilgi gören Red Bull Anadolu Break dans gösterisi, bu yıl hem kaçıranlar...
Zorlu Performans Sanatları Merkezi, müzik sahnesinin birbirinden değerli grup ve sanatçılarını, ‘Vestel Gururla Yerli Konserleri” serisinde ağırlamaya devam ediyor.
O, kendini bir gün ülkenin doğusunda, bir dağ başında, Hakkâri'nin Pirkanis köyünde bulur. Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamaz.
Sezonun sonlarına doğru geldiğimiz bugünlerde, bu sezona dair birçok yeni oyun izleyici ile buluşmuştu.
İstanbul Oyuncak Müzesi 11. yaşına girerken, sıra dışı bir resim sergisini ziyaretçileri ile buluşturmaya hazırlanıyor.
Eski Büyükdere İskelesi'nde gerçekleşen ödül töreninde konuşan TEB Başkanı Ragıp Ertuğrul, çalışmalarını yürütürken en önemli noktanın eleştirmenin karşı taraf olmak yerine, güvenilir bir paydaş olarak konumlanması olduğunu belirtti.
Altı Haftada Altı Dans Dersi - Tiyatro İstanbul (Günün Fotoğraf Galerisi)
Şahika Tekand ve Studio Oyuncuları, 1990'da Samuel Beckett'le başladıkları serüvenlerini, bu kez yazarın en önemli tiyatro metinlerinden biri ile sürdürüyor.
3. Uluslararası Disiplinlerarası Tiyatro Buluşması’nın başlığı ise “Zaman / Mekân” olacak.
Yazar, Çehov oyunlarına göndermeler yaparak günümüzde, ABD'de küçük bir kasabada geçen, özgün bir öykü oluşturur.
İlhami Algör'ün Albayım Beni Nezahat ile Evlendir ve Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku isimli romanlarından uyarlanan performans, bir erkeğin, "kahraman" imgesinin peşinde, İstanbul sokaklarında yaptığı zihinsel yolculuğu video animasyon eşliğinde
"Hedwig: Kız gibi bir oğlan çocuğu nasıl da komünist Doğu Berlin'den kaçıp uluslararası boyutta hiçe sayılmış bir şarkı yazarı olarak zar zor karşınızda durabiliyor?
Kayı Boyu'nun beyi Osman'ın hem kayın pederi, hem piri olan Şeyh Edebalı, yakın zamanda kurulacak ve devamında neredeyse yedi yüz yıl cihana hükmeden bir imparatorluğa dönüşecek olan Osmanlı Devleti'ne Osman Bey eliyle nefes ve can vermiştir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Nisan ayının üçüncü haftasında 1’i yeni 14 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.