MAKALELER

Türkiye'nin İlk Rap Çocuk Müzikali

2025.05.06 00:00
| | |
16756

Paylaş:
Kanımca, seyircisini çocukluk çağından itibaren yetiştirmeye başlamayan şehirler ileride tiyatrolarına seyirci bulamayacaklardır.

 

" Kanımca, seyircisini çocukluk çağından itibaren yetiştirmeye başlamayan şehirler ileride tiyatrolarına seyirci bulamayacaklardır. Bugünün çocuğu, yarının genci, ilerinin aydın seyircisidir. "

                 Muhsin Ertuğrul


Geçen gün Halkbank Çocuk Tiyatrosu'nun bünyesinde sergilenen " Üç Kumbara " adlı eseri izlerken, çocuğun duygusal ve zihinsel gelişiminde tiyatronun oynadığı rolü bir kez daha etraflıca düşünme imkanım oldu.

Tiyatro çocuğun düzgün konuşma, doğru telaffuz, dikkatle dinleme, yorumlama becerilerini, merak ve öğrenme isteklerini çoğaltır...yeni dünyalar tanımasına neden olur.Sanat bilinci ve algısını geliştirir.Sosyalleşmesine imkan tanır.

Çocuk tiyatrosunu her zaman çok önemsemişimdir.İyi tekst (" çocuktur, nasıl olsa anlamaz” diye yazılan nice metin bilirim ), iyi reji ve oyunculuklar çocuğun gelecekte düzeyli, sorgulayan, düşünen, nitelikli, sahnede olup bitene çok
mercekli bakabilen bir izleyici olmasını sağlayacaktır... dahası çocuk tiyatrosu, çocuklara tiyatro adabını öğretir, internet bağımlılığından kurtarır, geleceğin tiyatrocularını yetiştirir.Ufuk açar, yön verir.Farklı duyguları, hayatları tanımamıza yol açar.Madem, " Dünya bir sahne..."

Şimdi düşünüyorum da, tam 60 yıllık tiyatro izleyicisi olmamı, koltuk tozuyla tam tamına 60 tiyatro sezonu boyunca içiçe yaşamamı, beş yaşındayken izlediğim " Dans Eden Eşek " adlı oyuna ve Birsen Kaplangı'ya borçlu, değil miyim ?

Hatırlıyorum, Akbank, Etibank,Yapı Kredi, Ziraat Bankası Çocuk Tiyatroları vardı bir zamanlar.Suna Keskin, Erol Günaydın, Belkıs Dilligil, Selim Naşit, Doğan Adnan Dileroğlu ve daha kimler kimler rol alırdı o oyunlarda.

Benim kuşağım tiyatroyu sevdi, tiyatroya hayran kaldı ve bunu sadece ve sadece çocuk tiyatrolarına borçluyduk.

Halkbank Çocuk Tiyatrosu, hiç kuşkusuz, çok önemli bir projeye imza atmış...

Salt çocuklar için hazırlanmış, Türkiye'nin ilk rap müzikali olan " Üç Kumbara ", adlı sıcacık bir oyunla, Türkiye'nin hemen her yerinde perde açacak, çocuklarla buluşacak.

Tasarrufun sadece sabırla, harcamanın bilinçle, paylaşmanın ise sevgiyle yapıldığında ne kadar değerli olduğunu çocuklara aktaran, özü, sözü, iletisi olan bu çok özel eseri Hakkı Ergök yazmış ve yönetmiş...

6-12 yaş grubu çocuklarına ' son derece eğitici, öğretici, estetik, dinamik, düşündüren, etkileyici bir müzikal ' sunan Halkbank Çocuk Tiyatrosu'nu, Yasemin Kök ve Hakkı Ergök'ü bir kez daha kutluyorum.

Dileğimi yineliyorum, " Sezonunuz çok, alkışınız bol olsun ! " 

Oyunun Künyesi : 


Yazan ve Yöneten: Hakkı Ergök

Oyuncular 
Azra Akın
Deniz Tanfener  
Caner Nalbantoğlu 

Koreografi:Azra Akın 

Dans: İlayda Avcıoğlu 
Ceyhun Emre Kır 
Burak Güney 

Işık: Mert Tosun

Müzik: Eren Erkman 

Şarkı sözleri: Doğacan Perkün 

Afiş Fotoğraf: Emre Mollaoglu 

Afiş Konsept: Galip Aksular 

İllustrasyon: Sade Yılmaz 

Video Back: Fulya Doğan Kara 

Make-Up: Zeynep Cinislioğlu 

Saç Tasarım: Ferit Belli 

Söz ve müzik uyarlama: Selim Gündoğdu 

Teknik Asistan: Rıdvan Akpınar 

Psikolog: Bahar Çakır 

İletişim Danışmanı: Nihal Yılmaz 

Genel Menajer: Merih Yılmaz 

Yapım: Day Medya A.Ş 

Yapımcı: Yasemin Kök 

Anahtar Kelimeler: Rap Çocuk Müzikali, rap, müzikal



0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.
Diğer Yazıları





E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir