MAKALELER

İBBŞT 40.Gençlik Günleri'nden MARKETTE

2026.05.18 00:00
| | |
561

Paylaş:
Bir marketin deposunda tanıdık Ayşe'yi.Kaçmak, ertelemek istiyordu çok şeyi...yorulmuştu.

İBBŞT 40.Gençlik Günleri'nden   MARKETTE

Ceren Olpak'ın yazdığı, Müslüm Tamer'in yönettiği, Nilay Bağ'ın 'Ayşe' karakterini yaşar kıldığı " Markette " unutulmuş, fark edilmemiş, hırçın, oradan oraya savrulan, hep olmuş olan bir hayatı sorguluyor.

Bir marketin deposunda tanıdık  Ayşe'yi.Kaçmak, ertelemek istiyordu çok şeyi...yorulmuştu.
Güneş molası, çay molası, yemek molası istiyordu.Herkesten biriydi.Ödenecek taksitleri, borçları vardı.Yalnızdı.Evet, yapayalnızdı.

Palette boşalacak kasalar, koliler vardı.Verilen işi yapmamak gibi bir lüksü hiç olmamıştı.Öfkeliydi, isyankardı aslında. Utanıyordu.Değiştirmek istediği öyle çok şey vardı ki.

" Yeter ki değişsin bazı şeyler..."

Haftanın altı günü, hiç durmadan çalışıyordu Ayşe.Ayın elemanı olup, küçücük bir primi kapmak gibi hayallerle avunuyor, kendini, kimliğini arıyordu.

 " Dolduruyorsun.Yeniliyorsun.
Bitiyor.Sonra tekrar, tekrar ..." 

İtibarı, cinsiyeti, duyguları giderek silikleşmişti.Adı hem vardı, hem yoktu.Kıyıda köşede unutulmuştu.

Nilay Bağ, samimi, doğal, malzemesi bol oyunculuğuyla, sesi, jestleri, yüz ifadesi, tonlamalarıyla işçisin sen işçi kal  Ayşe'nin duygusal dalgalanmalarını, tüm boyutlarıyla yansıtıyor ve ustalık katında, üst düzey bir performansa imza atıyor.Rolüyle kurduğu içsel bağ ve ortaya koyduğu başarı her türlü takdirin üstünde.

Müslüm Tamer " Markette " yi, sanatcı duyarlılığı, üslubu, özgünlüğü, yaratıcılığıyla son derece etkili bir anlatımla sahneye taşımış.

" Markette " üstünkörülükten uzak, derini gören, sözü, iletisi olan, tümüyle bir ustalık gösterisi.
Umarım önümüzdeki sezon da sahnelenmeye devam eder.

Künye :

Yazan: Ceren Olpak 

Yönetmen: Müslüm Tamer 

Oyuncu: Nilay Bağ 

Süpervizör: Nihat Alpteki

Yardımcı yönetmen:Şenay Bağ 

Müzik ve Efekt Tasarım: Emrah Can Yaylı 

Dekor tasarım: Batuhan Bozcaada 

Kostüm Tasarım: Aynur Duran Kopuz

Işık Tasarım: Gökhan Davulcu

Koreograf: Senem Oluz

Efekt Müzik Uygulama Arıkan Demir

Işık Uygulama: Mustafa Yılmaz 

Fotoğraf: Ahmet Abaş Çelikbaş

Afiş Tasarım: Aleyna Yaşar

Anahtar Kelimeler: markette



0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.
Diğer Yazıları





E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir