TİYATROLAR

İstanbul Halk Tiyatrosu

BİLGİLER

Durumu: Aktif
İl/ilçe: İSTANBUL/
Telefon: 0530 664 9214
Sosyal Medya:

Etkinlik

Henüz etkinlik eklenmemiş.
Bugün Bu Hafta Bu Ay Gelecek Ay

İlişkili İçerik




Dramaturgi Arama

  • Oyun adı, Orijinal adı, Yazar adı, Çevirmen adı bölümlerinde arama yapabilirsiniz


Bu senin için! İçerikle ilgili hata ya da önerin mi var? hemen önerebilirsin.
0
|
12093


İlişkili Kişiler

Tuğçe Kıltaç
(Fotoğraf, Oyuncu +1)
Yıldıray Şahinler
(Çevirmen, Oyuncu +2)
Simge Defne
(Oyuncu)
Melike Güner
(Oyuncu, Reji Asistanı)
Aşkın Şenol
(Oyuncu)
Faruk Akgören
(Oyuncu)
Fatih Yurdakul
(Oyuncu, Reji Asistanı +2)
Mehmet Ergen
(Çevirmen, Dramaturg +3)
Sinan Tuzcu
(Oyuncu)
Bahtiyar Engin
(Oyuncu, Proje Danışmanı)
Arif Akkaya
(Işık Tasarımcısı, Kostüm Tasarım +3)
Tümü

Hakkında

İstanbul Halk Tiyatrosu, 2006 yılı Aralık ayında İstanbul Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Bahtiyar Engin, Yıldıray Şahinler, Levent Üzümcü, Kemal Kocatürk ve Dolunay Soysert tarafından kuruldu ve halen Yıldıray Şahinler ve Bahtiyar Engin yönetiminde değerli ustalar Erkan Can ve Cem Davran’ın da katılımları ile yoluna devam ediyor.

İlk Yılında(2006-2007) Kemal Kocatürk’ün yazıp yönettiği, Dolunay Soysert, Levent Üzümcü, Yıldıray Şahinler, Bahtiyar Engin ve Ertan Saban tarafından oynanan “CAN TARLASI” oyunuyla perdelerini açtı.

İkinci Yılında(2007-2008) Sinan Tuzcu’nun yazıp Arif Akkaya’nın yönettiği, Dolunay Soysert, Erkan Can, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci ve Beste Bereket’in oynadığı“SÜRMANŞET” isimli oyunu sahneledi..

Üçüncü Yılında(2008-2009) Gregory Burke’ün yazdığı, Mehmet Ergen’in Türkçeleştirip sahneye koyduğu, Yıldıray Şahinler, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Deniz Celiloğlu’nun oynadığı “GAGARİN SOKAĞI” isimli oyunu sahneledi.

Dördüncü Yılında(2009-2010) Irmak Bahçeci’nin yazıp Yıldıray Şahinler’in yönettiği, Cem Davran, Levent Üzümcü, Yıldıray Şahinler, Bahtiyar Engin, Tuğçe Kıltaç(GÜLEÇ), Selin Yeninci ve Erkan Can’ın oynadığı “ALEVLİGÜNLER” isimli oyun 100 gösterimi aştı.

Beşinci Yılında(2011-2012) Burak Akyüz’ün (W.Shakespeare’in “Hırçın Kız” isimli eserinden uyarlayarak) yazıp Kemal Başar’ın yönettiği, sahne tasarımını Sadık Kızılağaç’ın, müziğini Fuat Saka’nın yaptığı, Erkan Can, Neslihan Yeldan, Murat Taşkent, Faruk Akgören, Tuğçe Güleç, Fehmi Karaarslan, Nazif Uğur Tan ve Aytek Önal’ın oynadığı “PAÇİ” BİR KARADENİZ KOMEDİSİ isimli eser ile 2 Kasım 2011′den itibaren izleyici karşısına çıktı.

Altıncı Yılında(2012-2013) tiyatromuz sezona, Molliere’in “TARTUFFE” oyunundan Yıldıray Şahinler’in uyarlayıp yönettiği, Cem Davran, Erkan Can, Bahtiyar Engin, Selin Yeninci, Aytek Önal, Selimcan Yalçın’ın yer aldığı BEZİRGÂN isimli komediyle başladı. 4’üncü sezonunda ALEVLİ GÜNLER yine büyük ilgi görmeye devam etti.

Yedinci Yılında(2013-2014) Irmak Bahçeci’nin yazıp Yıldıray Şahinler’in yönettiği, Cem Davran, Levent Üzümcü, Yıldıray Şahinler, Bahtiyar Engin, Tuğçe Kıltaç(GÜLEÇ), Selin Yeninci ve Erkan Can’ın oynadığı “ALEVLİGÜNLER” isimli oyun 100 gösterimi aştı.

Geçtiğimiz sezon büyük başarı kazanan BEZİRGÂN (Tartuffe) ve 4 sezon boyunca 250’yi aşkın gösterim ve 100.000′in üzerinde izleyiciye ulaşarak bir komedi klasiğine dönüşmüş olan “ALEVLİ GÜNLER” oyunumuz 5. Sezonunda da izleyici önünde olmayı sürdürecek.

Genellikle yerli ve genç yazarların oyunlarını halkımıza yakın, yerli, özgün yorumlarla, “Geleneksel Türk Tiyatrosu”ndan çağdaş çıkarımlarla geliştirerek sahneye taşımayı ilke edinmiş olan tiyatromuz, çeşitli nedenlerle sahne bulmakta güçlük çeken tüm eser ve sanatçılara ev sahipliği yapmayı, her türlü estetik düşüncenin özgürleşmesine katkı sağlamayı görev bilmektedir.

İstanbul Halk Tiyatrosu, din, dil, ırk ve siyasî düşünce ayrımı gözetmeksizin, halkı kucaklayan, çağdaş sanatın gerekliliklerini sorgulayan, tarafsız, evrensel değerler çerçevesinde dünyayı güzelleştirmeye yönelik her şeyin savunucusu bir anlayışla yola çıkmıştır. Temel ilkesi hiçbir sansüre ve dayatmaya boyun eğmeden, başı dik, alnı açık bir şekilde yoluna devam ediyor.

Anahtar Kelimeler: istanbul halk tiyatrosu

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.