DJ Yarışmasında Dünya Şampiyonu Türkiye'den...

DJ Yarışmasında Dünya Şampiyonu Türkiye'den...

2016.07.27 00:00
| |
0
|
3327


Paylaş:

Bu yıl Türkiye’de ikincisi düzenlenen It’s Winner Time SoundClash’e amatör ve profesyonel, elektronik müziğe gönül vermiş tüm DJ’lerin katılımı ile 400’e yakın set yüklendi.


SOUNDCLASH ULUSLARARASI DJ YARIŞMASI DÜNYA ŞAMPİYONU TÜRKİYE’DEN: DJ JAFFER (CAFER KABAK) 


Dünyanın en önemli elektronik müzik yarışmalarından SoundClash’in 2016 dünya birincisi,  14-18 Temmuz’da Las Vegas’ta düzenlenen görkemli dünya finalinde sergilediği başarılı performansın ardından, DJ Jaffer (Cafer Kabak) oldu. 

 

Bu yıl Türkiye’de ikincisi düzenlenen It’s Winner Time SoundClash’e amatör ve profesyonel, elektronik müziğe gönül vermiş tüm DJ’lerin katılımı ile 400’e yakın set yüklendi. It’s Winner Time SoundClash’e katılan tüm setler, her biri kendi alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Jüri elemesi ve halk oylaması sonucunda finale kalan 6 DJ, iki gün boyunca bir çok farklı kategoride alanında profesyonel olan eğitmenlerin düzenlediği workshop’lara katıldı. Ardından finalistler 3 Haziran’da Izaka’da gerçekleşen heyecan dolu final gecesine yarıştı. Finalde jüri üyelerinin değerlendirmesiyle 1. seçilen Jaffer (Cafer Kabak), 14-18 Temmuz’da Las Vegas’ta dünya finalinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. 

 

Bir festival havasında geçen final etkinliğinde, Türkiye, Arjantin, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Honduras, Panama, Paraguay ve Peru’nun SoundClash birincileri, jüri karşısında performans sergiledi. 9 farklı ülkenin SoundClash finalistinin yarıştığı muhteşem finalde, Grammy müzik ödülleri adayı mix ve mastering mühendisi Luca Pretolesi, dünyanın en önemli elektronik müzik kayıt şirketi AfterCluv Dancelab, The Marquee Dayclub’ın resident DJ’i DJ Lema, dünyaca ünlü elektronik müzik platformu DJ Mag ve SoundClash 2015 Dünya 1.’si Augusto Yepes’ten oluşan jüri üyesi en iyi ilk 3 DJ’i belirledi. Heyecan dolu bu gecede SoundClash 2016 dünya şampiyonu, It’s Winner Time SoundClash Türkiye 1.’si Jaffer (Cafer Kabak) oldu. Jaffer SoundClash 2016 Dünya Şampiyonu seçilmesinin ardından, dünyanın en ünlü gece kulüplerinden Hakkasan’da, elektronik müzik sahnesinin en ünlü DJ’lerinden Tiesto’dan önce performans sergiledi. 

 

It’s Winner Time SoundClash Jüri üyelerinden, ünlü DJ ve prodüktör Birol Giray, Jaffer’e eşlik ettiği Las Vegas’taki büyük final ile ilgili olarak “SoundClash şu an dünyada yapılan en profesyonel ve bir o kadar da samimi elektronik müzik yarışması. Dünya 1.’sine sağlanan olanaklar ise bu mesleği seven ve yapmak isteyenler için olağanüstü. Böyle bir yarışmada 1. Olduğu için Cafer’le gurur duyuyoruz” dedi.

 

Muhteşem performansıyla jüriyi etkileyen Jaffer’ı yepyeni ve heyecanlı bir yol bekliyor. SoundClash dünya birinciliği ile Cafer Kabak’ı bekleyen ödüller ise şöyle;

 

•    1 yıl boyunca Miller’ın dünya çapında marka yüzü olmak,
•    Dünyanın en önemli elektronik müzik kayıt şirketi AfterCluv Dancelab ile imzalayacağı 12 aylık kontrat,
•    Dünyaca ünlü elektronik müzik platformu DJ Mag aracılığıyla kendini ve müziğini dünyaya tanıtma şansı,
•    DJMag Top100 Club listesinde yer alan dünyaca ünlü kulüplerde performans sergileme imkanı,
•    2017’de SoundClash yarışmasının hayata geçtiği ülkelerde performans sergileme şansı
•    SoundClash 2017 jüri üyeliği

 

CAFER KABAK (Jaffer):


1984 İstanbul, Beyoğlu doğumlu Cafer Kabak, ilk öğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 11 yıldır muhasebe işi ile uğraşıyor. Vurmalı çalgılara olan ilgisi sayesinde bateri ile tanışan Cafer, rock müzikle ilgilenmeye başladı. Yaşadığı sakatlık neticesinde bateriyi bırakarak elektronik müziğe yöneldi. 2015 yılında SoundClash Türkiye’ye katılan ancak finale kalamayan Cafer, başta hobi olarak ilgilendiği DJ’liği aynı zamanda It’s Winner Time SoundClash 2016 jüri üyeleri arasında yer alan prodüktör ve DJ İlker Aksungar’dan aldığı eğitim ile 1 yıldır profesyonel olarak yapıyor. 

Anahtar Kelimeler: cafer kabak, Dj, konser

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir