MAKALELER

Komik Para

2022.11.04 00:00
| | |
2545

Özgür Atkın tekstin içerdiği tüm malzemeyi dozunda ve yerinde kullanarak eseri başarılı bir şekilde,...

Ray Cooney'in yazdığı, Haldun Dormen'in dilimize çevirdiği, dramaturgluğunu Dilek Tekintaş ve yönetmenliğini Özgür Atkın'ın üstlendiği " Komik Para / Funny Money " ilk andan itibaren izleyiciyi sarıp sarmalayan neşeli, dinamik bir farce.

Doğru hatırlıyorsam, " Komik Para" yı ilk kez 1994 yılında Metin Serezli, İsmet Üstekin, Güneş Berberoğlu, Mehmet Ulay, Kerem Atabeyoğlu, Şencan Güleryüz, Selim Erdoğan, Gülbin Yeşil'den izlemiş ve çok beğenmiştim.

Bu defa; Can Tarakçı, Uğur Dilbaz, Hasip Tuz, Ada Alize Ertem, Nurdan Kalınağa, Özgür Atkın, Emrah Derviş Soylu, Can Alibeyoğlu'nun başarılı oyunculukları, Ahsen Nur Yaman imzalı dekor, sahne, kostüm tasarımları ile " Komik Para " yı yeniden hayranlıkla, mutlulukla izledim.Sadece ben mi bütün salon.Sık sık kahkahalar, alkışlarla kesildi oyun...ve seyirci gülerek, mutlu ayrıldı salondan.

Özgür Atkın tekstin içerdiği tüm malzemeyi dozunda ve yerinde kullanarak eseri başarılı bir şekilde, üstelik Cooney ve Dormen'e yaraşır bir özenle sahneye taşımış.Oyuncular rollerini çok iyi yorumlayarak yaşar kılmışlar.Hemen belirtmeliyim ki, Uğur Dilbaz, Can Tarakçı, Hasip Tuz bu oyunda da, diğer rollerinde olduğu gibi sıcak oyunculuklarıyla dikkat çekiyorlar.

" Komik Para" güzel bir oyun.Gidip izlememek, o hareketli sahnelere hayran kalmamak, her bir oyuncuyu beğeniyle alkışlamamak, Ray Cooney'in dünyasına girmemek, Dormen, Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatroları'nda izlediğimiz o güzelim oyunları yeniden hatırlamamak olmaz...

İtiraf edeyim, iyi kotarılmış farce'ların tadı bir başka oluyor.Hele Ray Cooney tarzına uygun karakterlere imza atılmışsa...

Anahtar Kelimeler: komik para, İstanbul Şehir Tiyatrosu



0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.
Diğer Yazıları





TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir