BÜ+ “KARANLIK KORKUSU” İLE STUDIO OYUNCULARI’NI AĞIRLIYOR
BÜ+ tarafından düzenlenen ‘Boğaziçi’nde Performans’ etkinlikleri Studio Oyuncuları’nın sahneleyecek olduğu Karanlık Korkusu oyunu ile devam ediyor. Beş farklı karakterin aynı koşullara farklı tepkiler vererek var olma mücadelelerini anlatan oyun; çağdaş insanın, sistemi işleten bir oyun taşına dönüşmesini, oyun alanının simülasyon odasına dönüştüğü bir sahneleme düzeni içinde ifade ediyor.
Karanlık Korkusu, 16 Şubat, Salı günü, saat 19:30’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Demir Demirgil Salonu’nda izlenebilecek.
Oyunun yazar ve yönetmenliğini üstlenen Şahika Tekand, 1990 yılında kendi tiyatro topluluğu Studio Oyuncuları’nı kurdu. "Performatif Sahneleme Ve Oyunculuk Yöntemi" adı altında kendi yöntemini geliştiren Tekand, bugüne dek kendi yazdığı yedi oyun da dahil olmak üzere tiyatro oyunları ve pek çok performans yönetti. Halen Studıo Oyuncuları'nda sanatsal faaliyetini sürdüren Tekand, oyunculuk stüdyosunda oyuncu ve yönetmenler yetiştirmenin yanı sıra çeşitli üniversitelerde dersler veriyor.
Bilet Fiyatları: Öğrenci: 10 TL, Tam: 20 TL
Biletler etkinliklerden bir hafta önce BÜ Kurumsal İletişim Ofisi’nden satın alınabilir.
İletişim: 0212 359 77 99
Karanlık Korkusu
Yazan / Yöneten : Şahika Tekand
Dekor ve Kostüm Tasarımı : Esat Tekand
Işık Konsepti ve Tasarımı: Şahika Tekand
Ses Konsepti ve Tasarımı: Şahika Tekand
Yönetmen Yardımcıları : Verda Habif Ayşe Draz
Oyuncular:
Ahmet Sarıcan
Arda Kurşunoğlu
Hakan Turutoğlu
Ridade Tuncel
Selen Kartay
Tuluğ Ülgen
Müzik-Işık-Sinyal : Nilgun Kurtar Özgür Özcan Verda Habif
Oyunda kullanılan müzik örnekleri Zeynep Gedizlioğlu bestelerinden alınmıştır
Anahtar Kelimeler: boğaziçi üniversitesi, studyo oyuncuları
0 Yorum