Haber

Romeo ve Juliet   Sahne Pulcherie ekranında!

Romeo ve Juliet Sahne Pulcherie ekranında!

2020.03.10 00:00
| |
0
|
18657


Beyoğlu'nda 2013 yılından beri çeşitli tiyatro, performans ve dans etkinliklerine ev sahipliği yapan Sahne Pulcherie...

Comédie-Française'in sahnelediği “Romeo ve Juliet”  Sahne Pulchérie ekranında! 

Beyoğlu'nda 2013 yılından beri çeşitli tiyatro, performans ve dans etkinliklerine ev sahipliği yapan Sahne Pulchérie, Comédie-Française'de sahnelenen tiyatro oyunlarını beyaz perdeye taşımaya devam ediyor. Beyaz Perdede Tiyatro etkinliği kapsamında 13 Mart Cuma akşamı Shakespeare'in unutulmaz oyunlarından biri olan ve Éric Ruf’ün rejisiyle bu sezon Comédie-Française'de halen sahnelenmeye devam eden Romeo ve Juliet oyununun profesyonel kaydı, Pathé Live, Institut français Türkiye ve Kirpi Tiyatro işbirliğiyle Sahne Pulchérie'nin ekranında izlenebilecek.  Oyunun Türkçe üst yazıları, geçtiğimiz Kasım ayında kaybettiğimiz şair, yazar, oyuncu, çevirmen ve akademisyen Özdemir Nutku’nun çevirisinden yola çıkarak hazırlanmıştır. 

Oyun Hakkında: 

Shakespeare’in efsanevi eseri, mutlak aşkın vücut bulduğu öykü olarak yüzyıllar boyunca çeşitli uyarlamalara konu oldu. Oysa, bu birinci katmanın altındaki tortulara bakıldığında siyah bir güneş saklanmaktadır: siyasetin çürümüşlüğü, aile içi nefret, karmaşık ve ıssız karakterler Güney İtalya’da geçen bir aşk hikayesinin romantik okumasından daha öteye taşır seyirciyi. Orada güneş ruhlara çarpar, yoksul İtalya’nın yitik ihtişamından geriye harabe duvarlar kalmıştır, akıl dışı korkular ve halkın batıl inançları hala canlıdır. Oyunun rejisörü, Shakespeare’in dilinin olağanüstü çoğulluğunun tüm yankılarını yakalamayı başarır: acımasız, dolgun bir kuvvet ve mizah. 

Yazan: William Shakespeare
Yöneten: Éric Ruf
Kostüm Tasarımı: Christian Lacroix
Işık Tasarımı: Bertrand Couderc 
Koreografi: Glysleïn Lefever 
Müzik Düzenleme: Vincent Leterme 
Ses: Jean-Luc Ristord 
Makyaj: Carole Anquetil 
Oyuncular: Christian Blanc, Michel Favory, Claude Mathieu, Serge Bagdassarian, Christian Gonon, Jérôme Pouly, Gilles David, Pierre Louis-Calixte, Bakary Sangaré, Nâzim Boudjenah, Suliane Brahim, Stéphane Varupenne, Elliot Jénicot, Danièle Lebrun, Jérémy Lopez, Didier Sandre, Laurent Lafitte
Yapım: La Comédie-Française 
Dağıtım: Pathé Live 
Yönetmen: Dominique Thiel

165 dakika / iki perde.Biletler:

 


Tam: 60.-TL
Öğrenci: 40.-TL
*Rezervasyon yapılmamaktadır.
*Biletler etkinlik günü 18.30’dan itibaren gişeden satışa sunulacaktır (sadece nakit geçerlidir).

Sahne Pulchérie Hakkında: 

2013 yılında Arzu Bigat Baril’in sanat yönetmenliğinde açılan Sahne Pulchérie, Beyoğlu'nun keyifli bir sokağında, tiyatroyla beraber çağdaş dans, performans, kukla oyunu gibi farklı sahne sanatlarına yıllardır ev sahipliği yapıyor. Sezon gösterilerinden bir seçki sunma hedefiyle yola çıkan Sahne Pulchérie'nin bugüne dek ağırladığı topluluklar arasında, Semaver Kumpanya, Tiyatro Adam, Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Hayal Perdesi, Ustaların Sahnesi, Şermola Performans, Tiyatro BeReZe, Seyyar Sahne, Kirpi Tiyatro, Fitiko Kumpanya, BGST Tiyatro ve Yolcu Tiyatro gibi birçok isim yer alıyor. Seyircilere cuma ve cumartesi akşamları kapılarını açan Sahne Pulchérie'deki tüm oyunlar Fransızca veya İngilizce üst yazıyla sahneleniyor. 

Sahne Pulchérie

[email protected]
Facebook.com/SahnePulcherie
Twitter.com/SahnePulcherie
Instagram.com/sahnepulcherie

Anahtar Kelimeler: romeo ve juliet, sahne pulcherie

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir