OYUNLAR

Sevdadır

Sevdadır

Oynadığı Sahneler


Etkinlikler

Henüz etkinlik eklenmemiş.
Bugün Bu Hafta Bu Ay Gelecek Ay

İlişkili İçerikler




Dramaturgi Arama

  • Oyun adı, Orijinal adı, Yazar adı, Çevirmen adı bölümlerinde arama yapabilirsiniz


Bu senin için! İçerikle ilgili hata ya da önerin mi var? hemen önerebilirsin.
  • Sahneleyen Tiyatro: Altkat Sanat
  • Oyun Durumu: Oyun Gösterimde
  • İlk Oynama Tarihi: 20.Mart.2021
  • Süre: Dram
  • Gösterim Sayısı: 3
  • Sosyal Medya:
  • Kadro:
    UYARLAYAN VE YÖNETEN: NEVZAT SÜS
    DRAMATURGİ: ALİ EKBER KUL
    MÜZİK: VEDAT ALİ SEZER
    IŞIK TASARIMI: SELVER ÇAVUŞ
    KOSTÜM TASARIMI: BUONUN
    FOTOĞRAF: VOLKAN ERKAN
    IŞIK UYGULAMA: TAHA EREN ÖZCAN – BETÜL ALAZ

İlişkili Kişiler


Konu

Acısı derinleşmiş bir şair olan Arkadaş Z. Özger. En çalkantılı dönemler olan 1960’lı yıllarda şiir yazmaya başlamıştır. Düşünsel birikimin özümsendiği ve toplumsal hareketliliğin oluştuğu dönemlerdir. İkinci Yeni’nin olanaklarını kullansa da aynı zamanda eleştirir. Toplumla sürekli bir çatışma halindedir. İçtenlikle anlatır.

1973 Yılında henüz 25 yaşında yitirdiğimiz Arkadaş Z. Özger’in şiirleri çeşitli dergilerde yayınlanır. Kendine has üslubuyla Türkiye’de şiirin önemli ismi haline gelir. Yaşadığı dönemde şiirleri sadece dergilerde yayınlanır. Ancak ölümünden sonra kitap haline getirilir. Çok erken yaşta yitirdiğimiz şairin, bugüne aslında ne kadar fazla şey söylediğine tanık oluyoruz.

Arkadaş’ın şiirleri; yalnızlık, yoğun bir iç hesaplaşma, sevda ve yaşama arzusu içerir. Şiirlerin içine sızdırılmış alay, toplumla, aşklarıyla, kendiyle hesaplaşmasıdır. Bir yandan çocuksuluk hâkim olurken bir yandan da isyanı da yüreğinde alev gibi yaşar. Şairin tek şiir kitabı olan “Sevdadır” ın içine sığdırdığı şiirleri okuyunca, koca bir dünyayı ve onun gerçeğiyle tanışıyor olacaksınız.

Altkat Sanat olarak tüm bu birikimi ve derinliği sahneye taşıyor olmak heyecan verici. Arkadaş Z. Özger şiirleri Türkiye’de ilk kez bütünlüklü olarak tiyatro sahnesine taşınıyor. Bir şiir dinletisinden öte Şiir-Performans olarak yorumlanan oyun yer yer dramatize ediliyor. Altkat Sanat’ın bu yorumu şiirin içindeki dinamik yapının ete kemiğe bürünmesi olarak da görülebilir.

Anahtar Kelimeler: sevdadır

0
|
1343


0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.