Konu
TİYATRO SAHNESİNDE 3D MAPPİNG TEKNOLOJİSİ!
Yolcu Tiyatro seyircisi ile buluştuğu ilk oyun için, tiyatro tarihinin en güçlü savaş karşıtı oyunlarından biri olan, Wolfgang BORCHERT’ in “Kapıların Dışında” adlı oyununu, dijital 3D mapping teknolojisini kullanarak sahneliyor.
Animasyonlarla gerçek oyuncuların iç içe geçtiği oyunda, dijital teknoloji bir fon olarak değil, oyunun bir parçası olarak kullanılıyor. Oyuncuların, animasyonlar ile interaktif olarak sürekli iletişim halinde oldukları oyun, seyircilere bugüne kadar tiyatro sahnesinde yaşamadıkları farklı bir deneyim yaşatıyor.
Savaşın birey üzerindeki yıkıcı etkisinin anlatıldığı “Kapıların Dışında” oyununda, ruhsal ve fiziksel yaralarla savaştan yurduna dönen bir askerin, döndüğünde hiçbir şeyi eskisi gibi bulamamasının hikayesi anlatılıyor.
3. YENİ TİYATRO DERGİSİ EMEK VE BAŞARI ÖDÜLLERİ 2015
YILIN EN İYİ ERKEK OYUNCUSU ADAYI – CENK DOST VERDİ
YILIN EN İYİ SAHNE TASARIMCISI ADAYI – TUFAN DAĞTEKİN / NECATİ DEMİRCAN
HAYIR de! Wolfgang BORCHERT
Sen. Makinanın başındaki adam ve atölyedeki adam. Sana yarın sana su boruları ve yemek kapları yapmayı bırakıp miğferler ve makinalı tüfekler yapmanı emrederlerse, yapacağın tek bir şey var: HAYIR de!
Sen. Tezgahın ardındaki kız ve büroda çalışan kız. Yarın sana el bombaları doldurmanı ve keskin nişancı tüfeklerine dürbün takmanı emrederlerse, yapacağın tek bir şey var: HAYIR de!
Sen. Hastasının başındaki hekim. Yarın sana cepheye gönderilecekler için sağlam raporu yazmanı emrederlerse, yapacağın tek bir şey var:
HAYIR de!
Sen. Havaalanındaki pilot. Yarın sana kentlerin tepesine yakıp yok eden bombalar yağdırmanı emrederlerse, yapacağın tek bir şey var:
HAYIR de!
Sen Köydeki, sen kentteki. Yarın askere alma belgeleriyle kapına dikilirlerse, yapacağın tek bir şey var: HAYIR de!
Yeryüzünün dört bir yanındaki tüm analar, yarın size askeri hastanelerde hemşirelik yapacak, yeni savaşlarda savaşacak çocuklar doğurmanızı emrederlerse, yapacağınız tek bir şey var:
HAYIR deyin! Analar, HAYIR deyin!
Son hayvan-insanın son hayvansı çığlığı hiç duyulmadan, hiç yanıtlanmadan kan göllerinde boğulacak…
Bunların hepsi olacak, yarın, belki bu gece, eğer… eğer… eğer…
HAYIR demezseniz!
0 Yorum