Haber

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta  - 31 Ekim - 5 Kasım 2017

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta - 31 Ekim - 5 Kasım 2017

2017.10.30 00:00
| |
0
|
6822


İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta biri çocuk oyunu olmak üzere yedi oyun ile seyirci karşısına çıkıyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta biri çocuk oyunu olmak üzere yedi oyun ile seyirci karşısına çıkıyor.

31 Ekim - 5 Kasım haftasında sahnelenecek oyunlar Günün Çorbası, Giydirici,  Nehrin Solgun Yüzü, Bayrak, #Cehennem ve Gulyabani ile çocuk oyunu Sihirli Keman olacak.


Oyunların konuları ise şöyle:

Günün Çorbası (Müzikal), Cevahir 1 Sahnesinde

Todd Mueller ve Hank Boland'ın yazdığı, müzikleri Gregg Opelka'ya ait müzikalin çevirisi ve rejisi Taner Tunçay'a, dramaturjisi Selen Korad Birkiye'ye ait. Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında ise İ. Önder Arık imzası bulunmakta. Koreografisini Seda Özgiş'in, müzik direktörlüğünü Melikcan Zaman'ın yaptığı müzikal Amerika'da tabloid gazetelere karşı tiraj kaygısında olan bir gazetenin Pulitzer ödüllü muhabirinin ünlü bir restorana "günün çorbası"nın sır gibi saklanan tarifini ele geçirmek üzere gönderilmesiyle başlayan romantik bir müzikal komedi. Oyundaki karakterlere Ozan Uçar, Nermin Koçak Tunçay, Onur Ertaman, Selmin Artemiz, Gözde Türker, Aykan Aydın, Seza Yeğin, Aykut Söyük, Vehbi Akıntürk, Gülçin Arslan, Gizem Genç ve Orhan Ergiol hayat veriyor. Orkestrada Zeynep Er (Piyano), Ömer Göktay (Klarnet), Fatih Mehmet Görcün (Keman), Umut Şengün (Flüt), Reşat Gülsün (Kontrabas) ve Doğukan Hürkan'ın (Davul) yer aldığı Günün Çorbası müzikali 31 Ekim Salı - 5 Kasım Pazar tarihleri arasında Cevahir 1 sahnesinde temsillerine devam edecek. 


Giydirici, Cevahir 2 Sahnesinde  

Ronald Harwood'un yazdığı, Ergun Sav'ın çevirisini yaptığı, Hakan Çimenser'in yönettiği Giydirici oyunu 31 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Cevahir 2 sahnesinde bu sezonun ilk temsillerine başlıyor. Oyunun dekor tasarımında Savaş Çevirel, kostüm tasarımında İnci Kangal Özgür, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Fırat Akarcalı'ya ait. II. Dünya Savaşı'nda, ölümüne tiyatro yapan bir grubu anlatan oyundaki karakterlere Celal Kadri Kınoğlu, Hakan Çimenser, Rüyam Perihan Dirin, Hülya Gülşen, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Osman Tunca Soysal, Sinan Cem Çabuk, Güneş Yakın, Cem Şahin, Suzan Sabancı ve Özgün Bayraktar  hayat veriyor. Celal Kadri Kınoğlu'nun üç ayrı ödül kurulundan "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü aldığı  Giydirici oyunu, 4 Kasım Cumartesi gününe kadar Cevahir 2 Sahnesinde temsillerine devam edecek.


Bayrak, Taksim Küçük Sahne'de

Berkun Oya'nın yazdığı, Kubilay Karslıoğlu'nun yönettiği Bayrak, Taksim Küçük Sahne'de 31 Ekim-12 Kasım 2017 tarihleri arasında izlenebilir.
Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Selin Ölçen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Murat Gedikli'ye, koreografisi Çağdaş Agun'a, dramaturjisi Günay Ertekin'e ait.

Oyunda, cinayetle son bulan bir ihanetin bir aileyi trajik çöküşe nasıl sürüklediği anlatılırken, ilişkiler üzerinden aile kavramı, iletişimsizlik ve şiddet olguları sürprizli kurgu ve içeriğiyle sorgulanıyor.  Karakterlere Ali İpin, Gönen Aykaç, Murat Sarı, Uygar Özçelik, Deniz Çom, Hüseyin Sevimli ve Arda Kaptanlar hayat veriyor.


Nehrin Solgun Yüzü, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Nick Stafford'un yazdığı, çevirmeni ve rejisörü Ahmet Levendoğlu olan Nehrin Solgun Yüzü prömiyerini 28 Ekim Cumartesi günü yapmıştı. 31 Ekim-11 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Tekel Sahnesinde temsillerine devam edecek. Dekor ve kostüm tasarımı Şirin Dağtekin Yenen'e, ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait. Müziklerde Bruce Springsteen ve Eren Levendoğlu imzaları bulunuyor. Oyunda, kaybolan kızını bulmak için şüpheliyi hapishanede sık sık ziyaret eden bir kadınla dostluk kurmaya çalışan bir babanın hikayesi anlatılıyor. Oyundaki karakterlere Levend Öktem, Duygu Üzüm Arat, Serhan Süsler ve Gürcan Salihoğlu hayat veriyor. Nehrin Solgun Yüzü 11 Kasım Cumartesi gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

#Cehennem, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Jennifer Haley'in yazdığı, Gülay Gür'ün çevirisini yaptığı oyunun rejisörü Metin Belgin. Dekor Tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunan oyunun dramaturgu Şafak Eruyar. Oyun düşüncelerimizi kodlayan, yaşamı gerçeklikten koparan ve şiddet dürtüsünü tetikleyen sanal dünyanın gelecekte duygularımızı da ele geçirme olasılığını bilim kurgu atmosferinde tartışıyor. Oyundaki karakterlere Metin Belgin, Simay Tuna, Ahmet Somers, Bahadır Buyruk ve Aslı Büşra Sarınç hayat veriyor. #Cehennem, 31 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.


Gulyabani (Müzikal), Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

Metin Arslan'ın, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın aynı adlı eserinden oyunlaştırdığı ve yönettiği Gulyabani oyununun dekor tasarımında Ethem İzzet Özbora, kostüm tasarımında Esra Selah, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunmakta. Müzikler Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlü'ye, koreografi Irving Resurreccion'a ait. Oyunda cinlerin ve perilerin cirit attığı söylenen köşke hizmetçilik için giden saf ve temiz yürekli Muhsine, kendisini ahlaksız bir oyunun içinde bulur. Yanlış öğretilerin, cehaletin ve geleneklerin girdabından kendini ve beraberindeki diğer kadınları kurtarmaya çalışır. Ali Fuat Çimen, Elif Nutku ve Mehlika Balkan'ın da yer aldığı kalabalık bir oyuncu ve dansçı kadrosu da bulunan Gulyabani, 3-4 Kasım tarihlerinde Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde izlenebilir.


ÇOCUK OYUNU

Sihirli Keman, Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

Aristide Christian Charpentier'in yazdığı, Türkan Dündar ve Hakan Tartan tarafından Türkçeye kazandırdığı ve yönetmenliğini Ebru Kara'nın yaptığı çocuk oyunu 5 Kasım Pazar günü Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde izlenebilir. Oyunun dekor ve kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunuyor. Müzikleri Burçak Çöllü'ye ait olan çocuk oyununda karakterlere Abdülhamit Mutlu, Melek Tanker, Oğuzhan Özcan ve Melih Pamukçu hayat veriyor.

Oyunun konusu kısaca şöyle:
Kendi halinde oğluyla birlikte yaşayan ayakkabı ustası Jules'e günün birinde bir sandık gelir. Babasının yanında çalışan Jacques ile arkadaşı Pierre arasında sandığı açıp içindekilere sahip olmak için amansız bir mücadele başlar. Oysa bu sihirli bir sandıktır. Sandığı açmak ve içindekilere sahip olmak için ise yedi ayrı anahtara ihtiyaç vardır. Babasının mesleğini devam ettirmekle hayallerinin peşinden gitmek arasında kalan genç Jacques'ın renkli hayal dünyasına götüren oyun dostluk, çalışmak, sevgi ve aile bağlarının önemine vurgu yapıyor.

 
 

Adres: Mete Cad. Necip Akar İş Merkezi No: 26 Taksim İstanbul 

Anahtar Kelimeler: istdt, istanbul devlet tiyatrosu, cehennem, gulyabani, günün çorbası, giydirici, bayrak, nehrin solgun yüzü

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir