İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 26 - 30 Mart 2019 tarihleri arasında 4 oyun sahnelenecektir.
“Narnia Günlükleri” Müzikali, Cevahir Salon 1'de
Clive Staples Lewis'in yazdığı yedi kitaplık fantastik seri “Narnia Günlükleri”nin ikinci kitabı olan “Aslan, Cadı ve Dolap”tan Irita Kutchmy tarafından tiyatroya uyarlanan “Narnia Günlükleri” oyunun müzikleri de Irita Kutchmy'ye ait. Çağman Pala’nın çevirip Sabri Özmener’in yönettiği oyunun dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında ise Yakup Çartık imzası var. Koreografisi Tuğçe Tuna'ya ait olan müzikalin, müzik direktörü Kemal Günüç.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
Dolaptan geçerek Narnia ülkesinin sonsuz kışında kendilerini bulan çocuklar, ülkenin Cadı'nın zulmünden kurtulması için Aslan'ın yanında savaşmaya hazırlanırlar. Edebiyat dünyasının en sevilen romanlarından Aslan, Cadı ve Dolap'ın tiyatro uyarlaması olan oyun 14 Nisan 2018 tarihinde prömiyer yaptı.
Oyuna canlı bir orkestranın da eşlik edeceği ve 7'den 70'e tüm izleyicilere hitap eden “Narnia Günlükleri” müzikali 30 Mart 2019 Cumartesi gününe kadar Cevahir Salon 1'de izlenebilir.
“Fatima’nın Erkekleri”, Cevahir Salon 2’de
Ali Kemal Güven'in yazdığı “Fatima’nın Erkekleri” oyunun yönetmeni Serkan Salihoğlu. Dekor tasarımında Emrah Kürekçi, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında ise Önder Ay imzası bulunmakta. Müziklerini Ömer Sarıgedik'in yaptığı oyunun metin süpervizörü Hasibe Kalkan.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
Oyun şöhretli bir Hollywood yıldızı olan Fatima'nın pırıltılar içinde görünen şöhretinin ardında saklanan acılar ve kayıplarla örülmüş yaşamına ışık tutarken; kaba ve acımasız bir baba yüzünden intihar eden erkek kardeşini, Türkiye'deki evinden kaçıp Amerika'da aşık olmasını ve kaybedişini, şöhret basamaklarını tırmanmasını, piyasanın acımasız prodüktörlerinden birisi haline gelmesini, oğlunun yarattığı hayal kırıklığını ve yaşlanmaya başlamasını sinematografik bir kurguyla anlatıyor. Oyundaki karakterlere Özlem Güveli ve Can Şıkyıldız hayat veriyor.
6 Mart 2018 tarihinde prömiyer yapan oyun 30 Mart 2019 Cumartesi gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.
“Bir Peri Masalı Radyum Kızları”, Üsküdar Tekel Sahnesinde
Karden Kasaplar'ın yazıp Laçin Ceylan'ın yönettiği, Yakup Çartık’ın ışıklarını tasarladığı oyunun dekor tasarımında Gökhan Yücesal, kostüm tasarımında Dilek Kaplan, müziklerde Yıldırım Arıcı, koreografide ise Tuğçe Tuna’nın imzası var.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
Erkek egemen anlayışa ve kapitalist düzene direnme başarısı gösteren kadınların girdikleri hukuk mücadelesini sahneye taşıyor. Oyunda; Çiğdem Aygün, Deniz Danışoğlu, Merve Şeyma Zengin, Ezgi Erdilek, Refiye Genç, Sena Başdoğan, Okan Değirmenci, Tuğçe Aksum, Kerem Tanık, Ebru Terzi, Esra Balaban, Gamze Cankara, Oğuz Edis, Hasan Ali Yıldırım, Cengizhan Erisoylu’dan oluşan kalabalık ve genç bir kadro var.
3 Ekim 2018 tarihinde prömiyer yapan oyun 30 Mart 2019 Cumartesi gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde temsillerine devam edecek.
“Alyoşa”, Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesinde
Hayati Çitaklar’ın yazıp Ahmet Somers’in yönettiği, Behlüldane Tor'un dekor tasarımını üstlendiği, Medina Yavuz Almaç’ın kostümlerini tasarladığı, oyunun ışık tasarımı Kerem Çetinel'e ait. Müziklerini Fırat Akarcalı'nın yaptığı oyunun dijital animasyon tasarım ve uygulamasında Şirin Dağtekin Yenen ve Erkan Cerit imzası bulunuyor.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
Aliye Berger'in fırtınalı yaşamına bir tanıklık, yaratıcı kişiliğine bir saygı duruşu niteliğinde olan oyunda karakterlere Seray Gözler, Erhan Tuna, Asuman Çakır, M. Coşkun Ülgen, Melike Durak Aras, Meriç Akay, Burak Çağlar ve Şebnem Bilgeer hayat veriyor.
26 Aralık 2018 tarihinde prömiyerini yapmış olan oyun Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu ödüllü (Seray Gözler) sahibi.
Oyun, 30 Mart 2019 Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.
Anahtar Kelimeler: istanbul Devlet Tiyatrosu, fatıma nın erkekleri
0 Yorum