Haber

Elektra 26 Ocak'ta prömiyer yapıyor

Elektra 26 Ocak'ta prömiyer yapıyor

2018.01.27 00:00
| |
0
|
7668


İstanbul Devlet Tiyatrosu 2017-2018 tiyatro sezonunun 10'uncu yeni oyunu Elektra ile perdelerini açmaya devam ediyor.

 Elektra, 26 Ocak 2018'de Cevahir Sahneleri Salon 1'de prömiyerini gerçekleştiriyor.   

Antik Yunan yazarı Sophokles'in eseri olan Elektra'nın çevirisi Zeynep Avcı'ya, rejisi Işıl Kasapoğlu'na ait. Dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında ise Cem Yılmazer imzası bulunmakta. Müziklerini Alper Maral'ın yaptığı oyunun dramaturgu Onur Erbilen.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

roya savaşından zaferle dönen büyük Yunan komutanı Agamemnon'un karısı Klytaimnestra sarayı aşığı ile birlikte yönetmektedir. Babasının intikam arzusuyla yanıp kavrulan Elektra ise kentte esaret altında bir yaşam sürmektedir. Elektra'nın tek gayesi sürgün olan erkek kardeşi Orestes'in yurda dönmesi ve annelerini aşığıyla birlikte öldürmesidir. Babasının katilleriyle uzun yıllar yaşamak zorunda kalan Elektra, ölmüş babasının onurunu kurtarmak için intikamını nasıl alacak ve nefret ettiği annesiyle nasıl hesaplaşacaktır?

"İntikam tanrıçaları! Kutsal evlilik yatağının nasıl kirletildiğini gördünüz.

Gelin yardım edin. Babamın öcünü almak için kardeşimi gönderin.

Bu acıyı tek başıma yüklenecek halim kalmadı."

Oyundaki karakterlere Fikret Urucu, Özlem Öçalmaz, Uzay Gökhan Irmak, Kübra Tektaş, Tolga Pancaroğlu, Melisa Akman, Sibel Ferlibel, Ece Akeren, Simge Ayvazoğlu, İlda Özgürel, Deniz Keresteci, Kerime Obenik ve Kontrtenor Nuri Harun Ateş hayat veriyor.

Elektra, 11 Şubat Pazar gününe kadar Cevahir Sahneleri Salon 1'de izlenebilir.

Anahtar Kelimeler: elektra, istdt, istanbul devlet tiyatrosu

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir