Sürükleyici bir sanat, tasarım, film, müzik ve video oyunu sergisi
Digital Revolution, 1970'lerden bu yana, dijital teknoloji aracılığıyla sanatta yaşanan dönüşümü keşfediyor ve bu dönüşümü kutluyor. Sergi, dijital medyayı kullanarak, alanlarında sınırları zorlayan bir dizi sanatçı, film yapımcısı, mimar, tasarımcı, müzisyen ve oyun geliştiriciyi ilk defa bir araya getiriyor. Ayrıca, geleceğe bakıp yaratıcı kodlama, “Do it Yourself” (Kendin-Yap) kültürü, dijital topluluklar, zenginleştirilmiş gerçeklik, yapay zeka, giyilebilir teknolojiler ve 3D baskı almanın sunduğu yaratıcı olanakların etkisini değerlendiren sergi, hem sanat dünyasının hem de teknoloji meraklılarının dikkatini çekiyor.

Dünyaca ünlü sanatçılar "will.i.am" ve “Björk”ün çalışmaları bu sergide
İlk kez geçtiğimiz yıl, Avrupa’nın en büyük sanat merkezleri arasında yer alan Barbican Centre’da katılımcılarıyla buluşan bu görkemli serginin Londra, Stokholm ve Atina’dan sonraki durağı İstanbul’da Zorlu PSM oluyor. Sergide, dünyaca ünlü müzisyen - girişimci will.i.am ve Björk, Inception filmi ile Oscar ödülü alan görsel efekt tasarımcısı Paul Franklin ile Chemical Brothers, U2 ve Kanye West gibi büyük isimlerin videolarının yönetmeni Chris Milk’in çalışmaları da yer alıyor.
Sergi farklı bölümlerden oluşuyor
Küratörlüğünü Barbican Centre’ın yaptığı bu interaktif sergide, geniş boyutlu ve toplu katılımlı açık hava etkinlikleri ile bilinen Umbrellium (Usman Haque ve Nitipak Samsen);Universal Everything; Yuri Suzuki, Pasha Shapiro ve Ernst Weber gibi sanatçılardan gelen yeni çalışmalar ve DevArt adlı dijital sanat işleri sergileniyor. Serginin “We Create” bölümü, herkesin yaratıcı olmasına olanak tanıyan projeleri keşfe çıkarıyor. Bu bölümün önemli bir kısmı da, Johnny Cash için çevrimiçi filmsel bir övgüye bir kare katkıda bulunmaya olanak tanıyan, Chris Milk ve Aaron Koblin'in kitle kaynaklı hayran web sitesi Johnny Cash Project’i oluyor. Creative Spaces, dijital teknolojinin nasıl filmlerde ve çevrimiçi olarak hızlı yaratıcı değişime olanak tanıdığını incelerken, yeni nesil bağımsız sanatçılar ve film yapımcılarıyla blockbuster Hollywood filmlerin görsel efektlerini karşılaştırıyor.
Sound and Vision bölümü, müzisyenlerin dijital teknolojiyle nasıl deneyler yaptığına göz atıyor. Eserler arasında, uluslararası müzisyen, girişimci ve hayırsever will.i.am ve sanatçılar Yuri Suzuki, Pasha Shapiro ve Ernst Weber tarafından gerçekleştirilen, canlı bir galeri deneyiminde analog ve dijital müzik arasındaki arayüzü keşfe çıkan yeni bir çalışma olan Pyramidi yer alıyor. Bu kısımda, aynı zamanda, Arcade Fire'ın interaktif videosu The Wilderness Downtown ve aralarında Scott Snibbe Studio tarafından geliştirilen Biophilia (Björk) uygulaması ve Peter Chilvers ile Brian Eno'nun SCAPE (2012) uygulamasının da yer aldığı, sanatçıların müziği görselleştirmeye çalıştığı bir dizi uygulama tabanlı proje öne çıkıyor.
Tarih: 20 Şubat – 12 Haziran
Yer: Zorlu PSM, Yeni Sergi Alanı SkyLounge

Anahtar Kelimeler: digital revolution, zorlu psm, barbican centre, sanat, teknoloji
0 Yorum