Festival

Bergama Tiyatro Festivali'nde 4 Günde 25 Oyun Sahnelenecek

Bergama Tiyatro Festivali'nde 4 Günde 25 Oyun Sahnelenecek

2021.08.16 00:00
| |
0
|
4421


Bergama Tiyatro Festivali, 26 - 29 Ağustos tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi...

Bergama Tiyatro Festivali, 26 - 29 Ağustos tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı (BERKSAV), Bergama Ticaret Odası (BERTO) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle BERaBER ve 3dots tarafından düzenleniyor. Üç senelik bir aranın ardından, bu yıl 2’incisi gerçekleşecek olan festivalde ulusal ve uluslararası 25 oyun sahnelenecek. 26 Ağustos Perşembe günü başlayacak festivalde sanatseverleri dört gün boyunca ulusal ve uluslararası oyunların yanı sıra paneller ve atölyeler ile dolu dolu ve keyifli bir program bekliyor.

İlki 2018 yılında gerçekleştirilen ve yoğun ilgi ile karşılanan Bergama Tiyatro Festivali, bu yıl 26-29 Ağustos 2021 tarihleri arasında ulusal ve uluslararası toplulukları Bergama’da sanatseverlerle buluşturuyor. Festival kapsamında, katılımcıları Bergama’nın simgeleşmiş mekânlarında özel bir seyir deneyiminin yanında; kültür, sanat, tarih ve güncel olayların performans sanatları aracılığıyla tartışmaya açıldığı bir atmosfer bekliyor.

Direktörlüğünü Öner Eren Arıkan’ın üstlendiği festival programı; sahnesinden ve uluslararası seçkisinin yanı sıra yerelleşme odağının bir parçası olarak bölgeden de oyun ve performanslara da yer verirken; amatör-profesyonel tiyatro üreticileri için sektörleşme süreçlerine katkı sağlayacak bir ortam hazırlanması, sosyal ve kültürel yaşama erişim hakkının herkese eşit sunulması, çocukların ve gençlerin katılımının arttırılması gibi 4 temel mesele odağında şekilleniyor. Bergama’nın eşsiz doğası ve tarihi ile bütünleşen festival programında Sahnesinden, Dünyadan, Bergama’dan, Bölgeden, Çocuklar İçin, Festivale Özel ve Yan Etkinlikler olmak üzere 7 başlıkta seçkiler, atölyeler, paneller katılımcılar ile buluşacak.

Sahnesinden başlığında; Bir Baba Hamlet (Baba Sahne), Demiryolu Hikâyecileri (Kumbaracı50), Fü (Tiyatro Terminal), Herkes Kocama Benziyor (Kadıköy Emek Tiyatrosu), İşgüzar Bir Tekerrür (Tiyatro Peron), Sesin Resmi (Dot Tiyatro), Taşıdıklarımız (Çıplak Ayaklar Kumpanyası), Vahşet Tanrısı (DasDas) oyunları festival süresince izlenebilir.

Dünyadan Seçkiler başlığında; Mandala - David Somlo (Macaristan) ile Petite Mécanique Humaine - Cie Kontamine (Fransa) bu yılki festival programında yer alıyor.

Bergama'dan başlığında; Adam Adam (Eyüp Gülmez), Bir Delinin Hatıra Defteri (BERKSAV Oda Tiyatrosu), Modern Doğaçlama Tiyatro Gösterisi ve Psikoz 4.48 (Bora Çınar) performansları festival programı kapsamında takip edilebilir.

Bölgeden başlığında ise Rüya /Şeyh Bedreddin Destanı (Heybe Tiyatro), Kaçak Çay Performansı (tibia x fibula), Neredeyse Tuhaf (Performans Araştırmaları Lab.), Parşömen (Proje Difüzyon) oyunları görülebilir.

Çocukların katılımı da arttırmayı hedefleyen festivalde bu yıl Bir Karagöz Oyunu / Yalancı Sahici (Şeyler Kukla ve Obje Tiyatrosu), Gülmeyen Kral (Mozart PSM), Masal Masal İçinde (Semaver Kumpanya), Yamuk Yemek (Moda Sahnesi) ve Yumurtadan Çıkan Fil (Atta Festival) oyunları Çocuklar İçin başlığı çerçevesinde çocuk izleyiciler ile buluşacak.  

Bergama Stereo Bergama + Davul Geri Adım (Cevdet Erek) ve Uzak (Mekan Artı Berlin) performansları Festivale Özel kategorisinde izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. 

Uzak oyununda Bergama, Bergama sokakları, caddeleri, tarihi alanları oyun mekanına dönüşüyor.  Seyirciler kulaklıklar aracılığıyla, Bergama’nın Kale Mahallesi’nde, geçmişle gelecek arasında “tek seyirciye özel” olarak kurgulanmış bir serüvene katılıyor. 

Hareket noktası olarak aldığı Büyük Bergama Sunağı’nı sesli mimari ve performanslar ile yeniden yorumlayan Cevdet Erek, bu yorumların ilki olan Bergama Stereo’yu 2019'da Ruhrtrienale kapsamında Bochum'da ve Berlin’de Hamburger Bahnhof Müzesi'nde sergilemişti. Sanatçı projenin Bergama'da gerçekleşecek uzun soluklu olması planlanan devamının ilk adımlarını festivalde sergileyecek.

Festival süresince Yan Etkinlikler başlığı altında takip edilebilecek paneller, alana dair atölyeler, yürüyüşler, çocuklar için atölyeler ve somut olmayan kültürel miras atölyeleri ise festivalin 4 temel konusu sektörleşme, yerelleşme, çocukların, gençlerin ve engellenen bireylerin kültür & sanata katılımı çerçevesinde kurgulandı.

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival hayaliyle 3 yıl aranın ardından yeniden merhaba diyen Bergama Tiyatro Festivali, 26-29 Ağustos 2021 tarihleri arasında Bergama’nın tarihi sokaklarında kaybolmak, antik tiyatrolarında, çağdaş mekânlarında oyunlar izlemek isteyenleri Bergama’ya davet ediyor. 

Tüm programa bergamatiyatrofestivali.com’dan ulaşılabilir.

Festival Biletleri

Bir Baba Hamlet, Demiryolu Hikayecileri ve Vahşet Tanrısı biletleri Mobilet’te satışta.

Festivali Yakından Takip İçin

https://bergamatiyatrofestivali.com

https://www.instagram.com/bergamatiyatrofestivali/

https://www.facebook.com/bergamatiyatrofestivali

https://twitter.com/bergamatf

Anahtar Kelimeler: bergema, bergama tiyatro festivali

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir