Haber

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta  (1 - 5 Mart.2023)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (1 - 5 Mart.2023)

2023.03.02 00:00
| |
0
|
1682


11 ili etkileyen depremler sonrası temsillerini iptal eden, sonrasında bölgelerinde çocuk oyunlarına yer veren ve deprem bölgelerinden biri olan...

11 ili etkileyen depremler sonrası temsillerini iptal eden, sonrasında bölgelerinde çocuk oyunlarına yer veren ve deprem bölgelerinden biri olan Malatya'da da depremzede çocuklarla buluşan Devlet Tiyatroları temsillerine başlıyor. Bu kapsamda İstanbul Devlet Tiyatrosu da bu hafta 8 oyunla seyirci karşısında olacak.  Haftanın oyunları; Hırçın Kız, Dört Mevsim, Bir Picasso, Bence Katil Öldürdü, Bir Ruhun Hikayesi, Parmak, Don Kişot'un Yeni Maceraları ve çocuk oyunu Masal Yolu.

Hırçın Kız AKM Tiyatro Salonunda
Dramaturgi ve rejisini Yücel Erten'in üstlendiği, başlıca rollerini Hakan Meriçliler ile Veda Yurtseverin paylaştığı Hırçın Kız da bu hafta 3 ve 4 Mart tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda izlenebilir.

 

Dört Mevsim Mecidiyeköy Büyük Sahnede
Yazan Arnold Wesker'in yazdığı, Berin Cumal'nın çevirdiği, Özgür Yalım'ın yönettiği ve Şebnem Dokurel Topçuoğlu ile Devrim Evin 'in rol aldığı Dört Mevsim bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede izlenebilir.

Bir Picasso Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede
Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya kültür bakanlığı sorumlusu olan Bayan Fischer arasında geçen sorgulamalar-çatışmalar-hesaplaşmaların anlatıldığı Bir Picasso adlı oyun bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne’de olacak.

 

Bence Katil Öldürdü Üsküdar Tekel Sahnesinde
Bence Katil Öldürdü 1 Aralık'taki prömiyerinin ardından bu hafta Üsküdar Tekel Sahnede seyirci ile buluşuyor. Kurtcebe Turgul'un yazdığı ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda; dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan, ışık tasarımı ise İ. Önder Arık'a ait. Süleyman Atanısev, Fazıl Aksakal, Ayça Güngör Aşık, Rojhat Özsoy, Cem Cücenoğlu ile Nimet İyigün'ün rol aldığı keyifli oyununun müziklerini ise Orhan Enes Kuzu yaparken, yönetmen yardımcılığını Şirin Ergüven Hamşioğlu, hareket düzenini ve asistanlığını Fazıl Aksakal ve yine asistanlığını da Enes Daniş üstlendi. Paris’in müstesna bir semtindeki devasa bir malikanede, ünlü iş adamı Eugène Lamortier’nin cesedinin etrafında toplanmış birbirinden ilginç karakterlerin başından geçenlerin anlatıldığı oyunu bu hafta 1 Mart'tan itibaren Üsküdar Tekel Sahnesinde seyredebilirsiniz.

Bir Ruhun Hikayesi Üsküdar Stüdyo Sahnede
Ingmar Bergman'ın yazdığı, İpek Özgüven'in çevirdiği, Bénédicte Acolas'ın uyarladığı ve Serap Eyüboğlu'nun yönettiği Bir Ruhun Hikayesi oyunu bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşuyor. Ingmar Bergman'ın sinema filmi için yazdığı aynı adlı eserinden uyarlanan oyun, kadının hayatta varoluş hesaplaşmasını anlatıyor. Gerçeklerden kaçıp hayallerine sığınan ve hayallerinden uyanıp gerçeğine düşen Viktoria'ı Zeynep Erkekli'nin canlandırdığı bu keyifli oyunu Üsküdar Stüdyo Sahnede izleyebilirsiniz.

 

Parmak Garbaldi Sahnede
Kosovalı yazar Doruntina Başa tarafından 2011 yılında yazılan ve Bilge Emin'in çevirip yönettiği "Batı Balkan Oyun Yazma Yarışması"nda "En İyi Çağdaş Oyun" dalında birincilik kazanan aynı zamanda 2013 yılında, Saraybosna’da düzenlenen Uluslararası MESS Tiyatro Festivali’nde "En İyi Balkan Oyunu" ödülünü alan Parmak oyunu bu hafta Garibaldi Sahnede seyirci ile buluşuyor. Oyunun dekor tasarımını Behlüldane Tor, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımı Önder Ay, dramaturgisini Günay Ertekin, oyun müziklerini Çağrı Beklen, hareket düzenini Ayşegül Erkutay yaparken oyunun asistanı ise Ekin Deniz Görk. Kosova’daki savaşta kaybolmuş insanları işleyen ve bunu kadınların perspektifinden anlatan oyun bu sezon İstanbul Devlet Tiyatrosu Sahnelerinde temsil edilmeye devam edecek.

Don Kişot'un Yeni Maceraları Süreyya Operasında
Tarıq Ali'nin yazdığı, Çınar Tuncer'in çevirdiği ve M. Nurullah Tuncer'in de yönettiği "Don Kişot'un Yeni Maceraları" bu hafta Kadıköy Süreyya Operasında seyirci ile buluşuyor. Yaklaşık 95 dakika süren ve kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunurken, oyun müziklerini Deniz Gürzumar ve Cihan Ayhan,  dramaturgisini Günay Ertekin, yönetmen yardımcılığını Mine Tüfekçioğlu, koreografiyi ise Evrim Akyay üstlendi. Don Kişot ile Sancho Panza’yı, yük hayvanları Rocinante ve Katırı 21. yüzyılda gördüğümüz  bu keyifli oyun, 5 Mart tarihine kadar Kadıköy Süreyya Operasında izleyici karşısında olacak.

 

Haftanın Çocuk Oyunu
Masal Yolu  Küçükçekmece Belediyesi Sahnesinde
Gökçe Kurt Elitez'in uyarlayıp yönettiği, dünya masallarından anonim eserlerle hazırlanan Masal Yolu çocuk oyunu, İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularının performansıyla temsillerine devam ediyor. Bu müzikli, keyifli, eğlenceli çocuk oyunu bu hafta 4 ve 5 Mart tarihlerinde Küçükçkemece Sahnesinde.

 

Anahtar Kelimeler: istanbul Devlet Tiyatrosu

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir