Haber

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta ( (10–16.Ekim.2022)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta ( (10–16.Ekim.2022)

2022.10.10 00:00
| |
0
|
1774


İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 1 yeni oyun olmak üzere 7 oyunla seyirci karşısında olacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 1 yeni oyun olmak üzere 7 oyunla seyirci karşısında olacak.  Haftanın oyunları; Hırçın Kız, Don Kişot'un Yeni Maceraları, Bir Picasso , Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye, Bir Nefes Dede Korkut, Kontrabas, Her Şey Yolundaymış Gibi.

Hırçın Kız AKM Tiyatro Salonunda

Dramaturgi ve rejisini Yücel Erten'in üstlendiği, başlıca rollerini Hakan Meriçliler ile Veda Yurtseverin paylaştığı Hırçın Kız da bu hafta Beyoğlu Kültür Yolu etkinlikleri kapsamında 10 Ekim'de AKM Tiyatro Salonunda izlenebilir.

Don Kişot'un Yeni Maceraları, Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Tarıq Ali’nin yazdığı, Çınar Tuncer’in çevirmenliğini yaptığı ve M. Nurullah Tuncer’in yönettiğ İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunu “Don Kişot’un Yeni Maceraları” adlı oyun Mecidiyeköy Büyük Sahne’de 4 Ekim Saat 20.00'de prömiyerinin ardından yine aynı sahnede gösterimlerine devam ediyor

Bir Picasso Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya kültür bakanlığı sorumlusu olan Bayan Fischer arasında geçen sorgulamalar-çatışmalar-hesaplaşmaların anlatıldığı Bir Picasso adlı oyun bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne’de olacak.

Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye Üsküdar Tekel Sahnesinde

Sait Faik Abasıyanık’ın gizemli dünyasının dehlizlerine girerek onun gözünden İstanbul’u anlamaya, hayatı koklamaya, İstanbul’a yeni bir pencere açmaya ve bu pencereden martılara seslenmeye, dalgalarla fısıldaşmaya, rüzgârı dinlemeye; sevgiyi, aşkı, insanı, sanatı, edebiyatı duyumsamaya hazır mısınız. Taner Turan’ın oynadığı Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye” bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.


Bir Nefes Dede Korkut Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Gökçe Kurt Elitez’in derleyip yönettiği Bir Nefes Dede Korkut, Oğuz Türklerinin bilinen en eski destansı hikâyelerini İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarının yorumlarıyla yüz yıllar öncesinden sahneye taşınıyor. Bu keyifli oyun, bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede izlenebilir.

 

Kontrabas Garibaldi Sahnede

Koku romanının yazarı Patrick Süskind’in bütün dillerde en çok oynanan oyunu, Metin Belgin’in rejisi ve oyunculuğu ile İstanbul’da prömiyer yaptığı 11 Ocak 1992 tarihinden bu yana otuz yıldır sahnede. Bu keyifli oyun bu hafta Beyoğlu Kültür Yolu etkinlikleri kapsamında Garibaldi Sahnede.

 

Her Şey Yolundaymış Gibi Zeytinburnu Sahnesinde

ABD'li yazar Neil Labute'un modern zaman ikili ilişkileri üzerine çarpıcı yaklaşımlarla kaleme aldığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirisini yaptığı "Ölüler Diyarı", "Bir Mutluluk Anı" ve "Karmakarışık" adlı üç kısa oyunundan oluşan Her Şey Yolundaymış Gibi, Dilek Güven rejisiyle bu hafta 13 ve 14 Ekim'de Zeytinburnu Sahnesinde.

Anahtar Kelimeler: istanbul Devlet Tiyatrosu

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir