Haber

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta ( (05–10.Nisan.2022)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta ( (05–10.Nisan.2022)

2022.04.04 00:00
| |
0
|
1808


İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 3'ü çocuk oyunu, 2’si okuma tiyatrosu olmak üzere 11 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 3'ü çocuk oyunu, 2’si okuma tiyatrosu olmak üzere 11 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Haftanın oyunları; Dört Mevsim, Bir Picasso, Kaçış 3: Kıyamete Çağrı, Limon, Uçmak "Hezarfan Ahmed Çelebi", Masanın Altında, Kahramanlar ve Soytarılar Shakespeare'in Dünyası, Meraklısı İçin "Öyle Bir Hikaye", Turta Girmemiş Orman, Suşa İle Kiki (Yer ile Gök Arasında), Siz Ne Dersiniz.

Dört Mevsim Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Arnold Wesker'in yazıp Berin Cumalı'nın çevirdiği ve Beatrice'yi Şebnem Dokurel Topçuoğlu'nun, Adam'ı ise Devrim Evin'in oynadığı keyifli oyun Dört Mevsim bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede izleyici ile buluşacak.

Bir Picasso Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya kültür bakanlığı sorumlusu olan Bayan Fischer arasında geçen sorgulamalar-çatışmalar-hesaplaşmaların anlatıldığı Bir Picasso adlı oyun bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne’de olacak.

Limon Kozyatağı Kültür Merkezinde

Memet Baydur'un yazdığı, Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği Limon 3 Mart'taki prömiyerinin ardından bu hafta Kozyatağı Kültür Merkezinde temsillerine devam edecek.

Kahramanlar ve Soytarılar Shakespeare'in Dünyası Garibaldi Sahnesinde

Talat Sait Halman'ın yazdığı ve Ahmet Erkut'un yönettiği Kahramanlar ve Soytarılar Shakespeare'in Dünyası okuma tiyatrosu 3 Nisan'da Garibaldi Sahnesinde prömiyerinin ardından yine aynı sahnede 10 Nisan'da izleyici karşısında olacak.

Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye”, Garibaldi Sahnesinde

Sait Faik Abasıyanık’ın gizemli dünyasının dehlizlerine girerek onun gözünden İstanbul’u anlamaya, hayatı koklamaya, İstanbul’a yeni bir pencere açmaya ve bu pencereden martılara seslenmeye, dalgalarla fısıldaşmaya, rüzgârı dinlemeye; sevgiyi, aşkı, insanı, sanatı, edebiyatı duyumsamaya hazır mısınız. Taner Turan’ın oynadığı Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye” 7, 8 ve 9 Nisan tarihlerinde Garibaldi Sahnesinde izlenebilecek.

Masanın Altında AKM Çok Amaçlı Salonda

Roland Topor'un yazdığı, Esen Özman'ın çevirdiği ve Çağıl Tekten'in yönettiği Masanın Altında okuma tiyatrosu 20 Mart tarihinde Garibaldi Sahne'deki prömiyerinin ardından bu hafta 7 ve 8 Nisan'da Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonda izleyici karşısında olacak.


Kaçış 3: Kıyamete Çağrı Üsküdar Tekel Sahnesinde

Ergenlik çağındaki bir çocuğa aşırı ilgi göstermekle, kişisel özgürlük tanımanın ortası nasıl bulunur? Çocuklarınızın hayatına ne kadar müdahale edebilirsiniz? Sanal dünyada bambaşka karakterlere bürünerek yaptıkları şeylerden sonra onları ne kadar tanıyabilirsiniz? Kontrolü kaybettikten sonra işin sonu nereye varabilir? Haley’in, internet üzerindeki video oyunlarına bağımlı gençlerin ilgisiz anne babaları için uyarı niteliğinde mesajlar barındıran oyunu, sanal gerçeklik ile gerçek hayat arasında zamanla incelen çizgiyi alacakaranlık gerilimiyle sunuyor bizlere. Metin Belgin rejisiyle Kaçış 3 Kıyamete Çağrı, bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde.

Uçmak: "Hezarfen Ahmed Çelebi" AKM Tiyatro Salonunda

Bilim insanı Hezarfen'in tutkularını ve yalnızlığını işleyen Ömer Fikret Oyal'ın yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği 2 perdelik Uçmak: "Hezarfen Ahmed Çelebi" oyunu, bu hafta 7 Nisan'da Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda.

Turta Girmemiş Orman Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Turta Girmemiş Orman’ın yamacındaki Dağ, lezzetli Dev Çileklerle doludur. Sevimli aşçı Ejderha’nın Dev Çileği yemesi orman sakinleri tarafından yasaklanmıştır. En sevdiği şeyden mahrum bırakılan sevimli Ejderha, çok huysuz ve mutsuzdur. Ormanın afacan devi Devcan da baba kucağından mahrum bırakıldığı için aynı derecede mutsuzdur. Bu yüzden arkadaşı Ejderha’ya yardımcı olmaya çalışır ancak Ejderha’ya konulan yasağın nedenini bir türlü öğrenemez. Ta ki ormanda çıkan yangın tüm gerçekleri ortaya çıkarana kadar. Bakalım sevimli aşçı Ejderha özlemini çektiği lezzete kavuşabilecek mi? Bu keyifli çocuk oyunu bu hafta 9 ve 10 Nisan'da Mecidiyeköy Büyük Sahnede.

Suşa ile Kiki (Yer ile Gök Arasında) Üsküdar Tekel Sahnesinde

Mustafa Avkıran’ın Erdoğan Kahyaoğlu’nun sevilen çocuk öykülerinden sahneye uyarladığı Şuşa ile Kiki, AKM Çok Amaçlı Salon’da minik tiyatroseverlerle buluşuyor. Merve Şeyma Zengin ve Refiye Genç’in rol aldığı Şuşa ile Kiki bu hafta  Üsküdar Tekel Sahnesinde.

Siz Ne Dersiniz Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da

Faik Ertener’in kaleme aldığı ve yönettiği çok neşeli çocuk oyunu Siz Ne Dersiniz, 10 Nisan'da AKM Çok Amaçlı Salon’da.

 

Anahtar Kelimeler: istanbul devlet tiyatrosu

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir