Haber

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta  (03 Ekim – 8 Ekim. 2023)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (03 Ekim – 8 Ekim. 2023)

2023.10.03 00:00
| |
0
|
986


İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 1’i çocuk oyunu olmak üzere 7 oyunla seyirci karşısında olacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 1’i çocuk oyunu olmak üzere 7 oyunla seyirci karşısında olacak.  Haftanın oyunları; Karmakarışık, Bay Z., Yedi Kadın, Bir Ruhun Hikayesi, Tangopera, Her Şey Yolundamış Gibi, Masal Yolu.

 


Karmakarışık Mecidiyeköy Büyük Sahnede 

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun Haldun Dormen rejisörlüğünde sahnelediği Karmakarışık, bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede seyircilerle buluşacak. Ray Cooney’in kaleme aldığı oyun, Richard Philips adında saygın bir bakanın, rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak için gittiği otelde bir cesetle karşılaşmasını ve olayların içinden çıkılmaz bir hal almasını konu alıyor. 

 

Bay Z. Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede
Bülent Usta tarafından kaleme alınan oyunda, karakterlere Ali Çelik, Gerçek Alnıaçık, Orkun Gülşen ve Ozan Uçar hayat veriyor. Yönetmenliğini Ali Atilla Şendil'in yaptığı oyunun, dekor ve kostüm tasarımı Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımı ise Önder Ay'a ait. "Bay Z", bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de seyredilebilir.


Her Şey Yolundaymış Gibi Kozyatağı Sahnesinde

ABD'li yazar Neil Labute'un modern zaman ikili ilişkileri üzerine çarpıcı yaklaşımlarla kaleme aldığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirisini yaptığı "Ölüler Diyarı", "Bir Mutluluk Anı" ve "Karmakarışık" adlı üç kısa oyunundan oluşan Her Şey Yolundaymış Gibi, Dilek Güven rejisiyle bu hafta salıdan pazar gününe kadar Garibaldi Sahnede olacak.

 

Bir Ruhun Hikayesi Üsküdar Stüdyo Sahnede 
Ingmar Bergman'ın yazdığı, İpek Özgüven'in çevirdiği, Bénédicte Acolas'ın uyarladığı ve Serap Eyüboğlu'nun yönettiği Bir Ruhun Hikayesi oyunu bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşuyor. Ingmar Bergman'ın sinema filmi için yazdığı aynı adlı eserinden uyarlanan oyun, kadının hayatta varoluş hesaplaşmasını anlatıyor. Gerçeklerden kaçıp hayallerine sığınan ve hayallerinden uyanıp gerçeğine düşen Viktoria'ı Zeynep Erkekli'nin canlandırdığı bu keyifli oyunu Üsküdar Stüdyo Sahnede izleyebilirsiniz.


Yedi Kadın Üsküdar Tekel Sahnede
Amerikalı yazar Barbara Schottenfeld’in yazdığı ve aynı zamanda müziklerini düzenlediği, Sevgi Sanlı'nın çevirdiği, Ebru Aytürk Şayan'nın yönettiği "Yedi Kadın" bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde seyirci ile buluşuyor. Birbirini hiç tanımayan yedi kadının kişisel gelişim kursunda kesişen yollarının anlatıldığı oyun, bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

Tangopera Müzikhali Süreyya Operası Sahnesinde 
Ragıp Ertuğrul ile Gökay Genç'in yazdığı, müziklerini ve bestelerini Burhan ve Gökhan Şeşen'in üstlendiği, Elif Erdal'ın yönettiği, zamana meydan okuyarak ayakta duran ve birbirinden renkli kiracılarına ev sahipliği yapan Beyoğlu'nda eski bir handa geçen müzikalde, han sahibi Turgut Bey'in kızı evlenmek üzereyken, tüm kiracıları etkileyen kötü bir haber alınmasıyla birlikte yaşanan olaylar anlatılıyor. Eserde Yıldırım Gücük, Ahenk Demir, Kemal Topal ve Sevinç Erol  gibi sanatçılarında yer aldığı kalabalık bir oyuncu ekibi yer alırken, bu oyunculara dans grubu ve orkestra da eşlik ediyor. Bu keyifli, danslı ve müzikli oyun bu hafta Süreyya Operası Sahnesinde izlenebilir.

 

Haftanın Çocuk Oyunu;

Masal Yolu

Mecidiyeköy Büyük Sahnede, 8 Ekim’de; Gökçe Kurt Elitez’in uyarlayıp ve yönettiği, Elif Erdal’ın süpervizörlüğünü yaptığı anonim eser “Masal Yolu” adlı çocuk oyunu minik izleyicilerimizle buluşacak.

Anahtar Kelimeler: istanbul devlet tiyatrosu

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir