Haber

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta    (02 - 07 Mayıs.2023)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (02 - 07 Mayıs.2023)

2023.05.03 00:00
| |
0
|
1712


İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta biri çocuk, biri turne oyunu olmak üzere toplam 9 oyunla seyirci karşısında.

 

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta biri çocuk, biri turne oyunu olmak üzere toplam 9 oyunla seyirci karşısında. Haftanın oyunları şöyle; Dört Mevsim, Her Şey Yolundaymış Gibi, İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı Bir Düş Gibi (Cahide Sonku), Yalnızlık İntiharı, Okuma tiyatroları Kahramanlar ve Soytarılar Shakespeare'in Dünyası ile Hepsi Benim Senin Hiç Yok, Don Kişot'un Yeni Maceraları, Bence Katil Öldürdü, ve çocuk oyunu Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam.

Dört Mevsim Mecidiyeköy Büyük Sahnede
Arnold Wesker'in yazdığı, Berin Cumal'nın çevirdiği, Özgür Yalım'ın yönettiği ve Şebnem Dokurel Topçuoğlu ile Devrim Evin 'in rol aldığı Dört Mevsim bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede izlenebilir.
 

Her Şey Yolundaymış Gibi Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede
ABD'li yazar Neil Labute'un modern zaman ikili ilişkileri üzerine çarpıcı yaklaşımlarla kaleme aldığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirisini yaptığı "Ölüler Diyarı", "Bir Mutluluk Anı" ve "Karmakarışık" adlı üç kısa oyunundan oluşan Her Şey Yolundaymış Gibi, Dilek Güven rejisiyle bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede olacak.


Bir Düş Gibi (Cahide Sonku) Üsküdar Tekel Sahnesinde
Gökhan Eraslan'ın yazdığı, Ebru Nil Aydın'ın yönettiği tek perdelik oyun bu hafta İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncularıyla Üsküdar Tekel Sahnede olacak. Cahide Sonku'yu Güldeniz Türküstün Eltepe, Muhsin Ertuğrul'u Murat Çidamlı, Cahit Irgat'ı Hakan Özgömeç, Talat Artemel'i Fatih Özyiğit, İhsan Doruk'u Ömer Polat'ın canlandıracağı oyunda, Türk tiyatro ve sinemasının önemli kadın oyuncu ve yönetmenlerinden Sonku'nun hayatından kesitler sunulacak.

 

Yalnızlık İntiharı Üsküdar Stüdyo Sahnede 
Neda Nejdana'nın yazdığı, Senem Ceher'in çevirdiği, ve Gamze Şendil Yapar'ın da  yönettiği Yalnızlık İntiharı oyunu bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşuyor.  Çağdaş Ukrayna tiyatrosunun önde gelen kadın yazarlarından Neda Nejdana’nın eğlenceli bir dille kaleme aldığı karakomedi türündeki oyun, yazıldığı günden itibaren birçok tiyatronun dikkatini çekmiş, Bulgarca, Gürcüce, Makedonca İngilizce, Lehçe ve Türkçeye çevrilmiş, Ukrayna, Fransa, Polonya, Avusturya’da sahnelenmiştir. 10 Mart'ta prömiyerini gerçekleştiren oyunun dekor tasarımını Aytuğ Dereli, kostüm tasarımını Dilek Kaplan, ışık tasarımı Yakup Çartık, müziklerini Yaseminsu Şendil üstlenirken, oyunun asistanı ise Damla Polat. Karakterlere Erşan Utku Ölmez, Zeynep Alper Aksoy, Handan Ölçener ile Oğuz Kaan Kahraman'ın hayat verdiği dış ses olarak da yine Damla Polat'ın yer aldığı bu eğlenceli oyun bu hafta 6 Mayıs'a kadar Üsküdar Stüdyo Sahnede izlenebilir.


Kahramanlar ve Soytarılar Shakespeare'in Dünyası Garibaldi Sahnede
Gelmiş geçmiş en büyük oyun yazarı Shakespeare’in en önemli oyunları arasında bir gezinti. Yazar Talat Sait Halman’ın tarifiyle: “Macbeth ile karısının öldürücü ihtirası, Othello’nun kıskançlığı, lago’nun hileleri, Romeo Juliet’in yürek parçalayıcı aşkı, III. Richard’ın şiiri, Fırtına’nın büyüsü, Hırçın Kız’ın yatışan şirretliği, Kral Lear’ın trajik ihtiyarlığı; hepsi bu hafta Garibaldi Sahnede izleyici karşısında olacak. Kahramanlar ve Soytarılar (Shakespeare'in Dünyası)'ını bu hafta Garibaldi Sahnede izleyebilirsiniz.

Hepsi Benim Senin Hiç Yok Garibaldi Sahnede
Hepsi Benim Senin Hiç Yok okuma tiyatrosu  bu hafta 7 Mayıs'ta Garibaldi Sahnede seyirci karşısında olacak. Burak Akyüz’ün yazdığı ve Fikret Urucu’nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda; Kemal Aydın Sezgin, Gizem Genç Aydın, Koray Atak, Ekinsu Karaata, Alparslan Çağlar, İsmail Nadir Bilgili rol alırken, oyunun asistanı da Nur Merve Akdemir.


Don Kişot'un Yeni Maceraları Süreyya Operası Sahnede
Tarıq Ali'nin yazdığı, Çınar Tuncer'in çevirdiği ve M. Nurullah Tuncer'in de yönettiği Don Kişot'un Yeni Maceraları bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede seyirci ile buluşuyor. Yaklaşık 95 dakika süren ve kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunurken, oyun müziklerini Deniz Gürzumar ve Cihan Ayhan,  dramaturgisini Günay Ertekin, yönetmen yardımcılığını Mine Tüfekçioğlu, koreografiyi ise Evrim Akyay üstlendi. Don Kişot ile Sancho Panza’yı, yük hayvanları Rocinante ve Katırı 21. yüzyılda gördüğümüz bu keyifli oyun, 6 Mayıs tarihine kadar Süreyya Operasında izleyici karşısında olacak

Bence Katil Öldür Küçükçekmece CKSM Sahnesinde
Bence Katil Öldürdü 1 Aralık'taki prömiyerinin ardından bu hafta Küçükçekmece Sahnesinde seyirci ile buluşuyor. Kurtcebe Turgul'un yazdığı ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda; dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan, ışık tasarımı ise İ. Önder Arık'a ait. Süleyman Atanısev, Fazıl Aksakal, Ayça Güngör Aşık, Rojhat Özsoy, Cem Cücenoğlu ile Nimet İyigün'ün rol aldığı keyfli oyununun müziklerini ise Orhan Enes Kuzu yaparken, yönetmen yardımcılığını Şirin Ergüven Hamşioğlu, hareket düzenini ve asistanlığını Fazıl Aksakal ve yine asistanlığını da Enes Daniş üstlendi. Paris’in müstesna bir semtindeki devasa bir malikanede, ünlü iş adamı Eugène Lamortier’nin cesedinin etrafında toplanmış birbirinden ilginç karakterlerin başından geçenlerin anlatıldığı oyunu bu hafta Küçükçekmece Sahnesinde seyredebilirsiniz.


Haftanın Çocuk Oyunu;

Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam AKM Tiyatro Sahnesinde

Matei Visniec imzalı Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam, Elif Erdal rejisiyle 6 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’te AKM Tiyatro Salonunda minik tiyatroseverlerle buluşuyor.

Anahtar Kelimeler: istanbul devlet tiyatrosu

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir