100FEMMES/100KADIN Projesinin Yaratıcısı İspanyol Oyun Yazarı ve Yönetmen Angels Aymar İstanbul'da!
GalataPerform, 2013 GREC Festivali için sahnelediği 100 FEMMES (100 Kadın) oyunuyla adını dünya çapında duyuran İspanya'nın ünlü yazar, yönetmen ve oyuncusu Angels Aymar’ı İstanbul'a getiriyor.

Oyunları Avrupa’da ve dünyada önemli festivallerde ve tiyatrolarda sahnelenen Angels Aymar Cervantes Enstitüsü ve GalataPerform işbirliğinde 10-12 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da olacak.
2006 yılından beri önemli işbirliklerine imza atan ve birçok genç oyun yazarının gelişimine olanak sağlayan Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi 2016 – 2017 döneminde oyun yazarlığı, oyunculuk ve yönetmenlik alanlarında yapılan atölyelerinde Angel Aymar’ı ağırlayacak.
Aymar’ın “Solavaya” isimli oyunu İrem Aydın tarafından Türkçe'ye çevrildi ve 10 Şubat’ta Kadir Has Üniversitesi ev sahipliğinde SAHNE KHAS’ta seyirciyle buluşacak. Oyunu Lesli Karavil yönetecek. Aymar, ayrıca Yeni Metin Yeni Tiyatro atölyeleri kapsamında 11-12 Şubat tarihinde genç oyun yazarları, oyuncular ve yönetmenlerle özel bir atölye gerçekleştirmek için Kadir Has Üniversitesi’nde bir araya gelecek. Atölyeye izleyici olarak katılmak mümkün.
SOLAVAYA (oyun okuması)
Küçük bir kasabada yaşayan göçmen bir çiftin duygusal soyutlanmışlıklarına odaklanır Solavaya. Adam Kübalıdır, kadın ise Fransız… Çift elli yıl önce Küba’yı terk ettiğinden beri oradaki hayatlarından konuşmayı reddeder. Bu sessizlik aile ilişkilerinde daima yer etmiştir. Bir gün oğulları bu sessizliği bozmaya karar verir.
Solavaya baskıcı rejimlerin sonraki kuşaklardaki etkilerini ve çocukların ailelerinin geçmişini bilme hakkını ele alan bir oyundur.
ANGELS AYMAR HAKKINDA
Oyun yazarı, oyuncu ve yönetmen Angels Aymar, Barcelona’da Institut del Teatre’de Sahne Sanatları Bölümü’nden mezun olmuştur. Değişik dillere çevrilen, sahnelenen ve ödüller alan yirminin üzerinde oyun yazmıştır. 1992 yılında Philadelphia’da The Wilma Theater ile yaptığı işbirliğinden dolayı Katalan hükümeti tarafından verilen ödüle sahip oldu. 2006 –2009 yılları arasında Trueta ve La Indiana isimli oyunlarıyla Teatre Nacional de Catalunya’da konuk yazar olarak yer aldı. 2008 yılında Pen World Voices Festivali’ne davet edilen ilk Katalan oyun yazarı oldu ve “Out of the Blue isimli oyunu sahnelendi. 2010 yılında Prelude Festivali kapsamında “Solavaya” isimli oyunu Repertorio Espanol tiyatrosunda sahnelendi. 2013 yılında Festival Grec’te “100FEMMES” adlı oyunu sahnelendi ve oyun Hollanda, Güney Kore gibi dünyanın değişik ülkelerinde turneler yapmaya devam etmektedir. 2015 yılında “Hearts Beating Like Drums” isimli oyununu New York’ta “Wild Project Theatre”da yönetmiştir.
OYUN OKUMASI
Oyun: Solavaya
Yazan: Angels Aymar
Yöneten: Lesli Karavil
Çeviren: İrem Aydın
Tarih: 10 Şubat Cuma
Saat: 19.30
Yer: SAHNE KHAS
*Etkinlik ücretsizdir.
** Oyun okumasının ardından yazarın katılımıyla bir söyleşi gerçekleşecektir.
ATÖLYE
Tarih: 11-12 Şubat Cumartesi ve Pazar
Saat: 14:00-18:00 (saatlerde değişiklik olabilir)
Yer. SAHNE KADİR HAS
Ücret: 40 TL (günlük)*
*Etkinlik dışarıdan katılıma ücret karşılığı açıktır. Katılımcılar izleyici olarak atölyeyi deneyimleyebilirler.
Angels Aymar Yeni Metin Yeni Tiyatro atölyeleri katılımcılarıyla kısa oyunlar üzerinden bir sahneleme süreci gerçekleştirecek. Oyun yazarlığı atölyesinin katılımcıları Aymar’ın önerdiği “değişim” kavramı etrafında yazdıkları kısa oyunları oyunculuk ve yönetmenlik atölyelerinin katılımcıları sahneye taşıyacak. Angels Aymar yönetiminde birlikte bir oyun yaratım sürecine girecek katılımcılar bir oyunun fikir aşamasından sahneye taşınma sürecini deneyimleyecekler.
Anahtar Kelimeler: angels ayma, galataperform, oyun okuması
0 Yorum