Ödül

Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 6 Mayıs dağıtılıyor.

Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 6 Mayıs dağıtılıyor.

2024.04.22 00:00
| |
0
|
620


Tiyatro dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri, 06 Mayıs Pazartesi günü İBB Cem Karaca Kültür Merkezi'nde...

Tiyatro dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri, 06 Mayıs Pazartesi günü İBB Cem Karaca Kültür Merkezi'nde sahiplerini bulacak. 2016-2017 tiyatro sezonunda başlatılan ve merhum tiyatro eleştirmeni, gazeteci ve yazar Üstün Akmen’in anısına düzenlenen ödüller için bu yıl da heyecan dorukta.

Şaylan Akbaşoğlu Akmen başkanlığındaki seçici kurul, İstanbul'da sahnelenen oyunları dikkatlice değerlendirdi. Danışman ve Konsey Üyeleri arasında önemli isimler yer alıyor. Gece, Empati Dans Tiyatrosu Hakan Ceyhan Dance Company gösterisiyle renklenecek.

Ödül töreninde, Nişan Şirinyan ve Serpil Tamur'a "Ustaya Saygı Ödülü", Mehmet Esatoğlu, Hamit Demir ve Gül Göker'e "Üstün Akmen Onur Ödülü", Ani İpekkaya, Suphi Tekniker ve Aysan Sümercan'a "Üstün Akmen Emek Ödülü", Kemal Başar'a "Üstün Akmen Özel Ödülü" ve Prof.Dr. Ayşegül Yüksel'e "Üstün Akmen Tiyatro Eleştirmen Onur Ödülü" takdim edilecek.

**Adaylar Arasında Dikkat Çeken İsimler:**

- 2024 Seçici Kurul Özel Ödülü için "Bay Samir", "Merdane" ve "Disko Topu" aday gösterildi.

- Yılın Dekor Tasarımı, Kostüm Tasarımı, Işık Tasarımı ve En İyi Oyun Müziği gibi kategorilerde birçok aday var.

- Yılın Komedi Oyunu kategorisinde "Kozalar", "Gidiş Dönüş Moskova (Retro)", "Çemberin Anası" gibi oyunlar aday gösterildi.

- Yılın En İyi Oyunu kategorisinde ise "Treplev", "Eksik", "Anahtar Deliğinden Gişeye Bakan Üç Kişi ve Sonat", "Tarihte Yaşanmamış Olaylar" ve "Büyük Zarifi Apartmanı" aday olarak belirlendi.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri, tiyatro dünyasının yıldızlarını bir araya getirecek ve sektördeki başarılı çalışmalara değer verecek. Ödül törenine katılacak olan sanatseverler ve tiyatrocular, kıyasıya rekabetin yaşanacağı bu özel gecede birbirinden değerli ödüllerin sahiplerini bulmasını heyecanla bekliyor.

Anahtar Kelimeler: üstün akmen tiyatro ödülleri

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir