Haber

KÜRÜNDEN KABARE 3 Mayıs Çarşamba Tiyatro Akla Karada

KÜRÜNDEN KABARE 3 Mayıs Çarşamba Tiyatro Akla Karada

2017.05.02 00:00
| |
0
|
4708


Seyhan Arman’ın, kendi yazıp oynadığı tek kişilik tiyatro oyunu “Küründen Kabare’’nin Mayıs ayı gösterim tarihleri belli oldu.

Toplumsal şiddetin en açık şekline maruz kalan bir trans bireyin hikayesini farklılıklar üzerinden değil, benzerlikler üzerinden anlatan “Küründen Kabare” izleyen herkesi şaşırtıp, duygulandırıyor ve aynı zamanda güldürüyor.

Hayatta kalmak için direnen ve “Tarihi gerçekten ezilenler yazacaksa, başrol bizim olmalı.”diyen “Serpil”in trajik ama bir o kadarda ironik hikayesinin gerçek olaylarla kurguladığı oyunu için Seyhan Arman şunları söyledi; “Küründen Kabare’de transseksüellikle ilgili ne kadar fikriniz, olumlu ya da olumsuz ne kadar önyargınız olursa olsun aslında daha önce hiç tanışmadığınız Serpil ile tanışacaksınız. Küründen Kabare, bu toplumda bir transseksüel olarak yaşamanın hikayesini içerden bir bakışla anlatıyor.”

Geçtiğimiz haftalarda prömiyerini yapan oyun, 3 Mayıs Çarşamba günü, saat 20:30’da Kadıköy “Tiyatro Ak’la Kara”da sahnelenecek.

“Küründen Kabare”den trans bireylere ücretsiz bilet uygulaması

İsteyen trans bireylere “Askıda Bilet Uygulaması” ile ücretsiz bilet sağlayan Seyhan Arman, “Bu uygulama ile bugüne kadar hep dışlanmış, ayrımcılığa uğramış trans bireyler bu defa da pozitif ayrımcılığa uğrasın istedim.’’ dedi.

“Küründen Kabare” gösterim tarihleri:
3 Mayıs Çarşamba, Saat: 20.30 “Tiyatro Ak’la Kara” İstanbul
7 Mayıs Pazar, Saat: 20.30 “Boyoz Akademi Sanat Merkezi”
9 Mayıs Salı, Saat: 20.30 “Afife Jale Tiyatrosu”
18 Mayıs Perşembe, Saat: 20.30 “Uçan Süpürge Derneği, Alternatif Karşılaşmalar Festivali

Küründen Kabare Künye:
Yazan- Oynayan: Seyhan Arman
Yönetmen: Melisa İclal Yamanarda
Dramaturg:Sinem Özlek
Sahne-Kostüm Tasarım: Aslı Ersüzer
Işık Tasarım: Cem Yılmazer
Yönetmen Yardımcısı: İlsu Olcahan Kubak
Müzik Direktörü: Ceren Özkarataş
Müzik Operatörü: Baran Yüksel
Ses Operatörü: Figen Adıgüzel
Işık Operatörü: Mustafa Genç
Müzik-Şarkı Sözleri: Seyhan Arman
Dış Ses: Engin Alkan

Anahtar Kelimeler: seyhan arman, küründen kabare

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir