Haber

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (05-10 Mart 2019)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (05-10 Mart 2019)

2019.03.04 00:00
| |
0
|
6106


İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 05-10 Mart 2019 tarihleri arasında 1’i çocuk oyunu olmak üzere toplam 6 oyun sahnelenecektir.

Sahnelenecek olan oyunlar;  “Kasaplığın ElKitabı”, “Aile Sırları”, “Sahibinin Sesi”, “Filozof Ahmed”, “80 Günde Devr-i Alem”, “Keloğlan Keleşoğlan”

“Kasaplığın Elkitabı”,  Cevahir Salon 1’de

Boris Vian’ın yazıp Ayberk Erkay’ın çevirdiği oyunu Burak Karaman yönetiyor. Dekor tasarımı Behlüldane Tor’a kostüm tasarımı Şirin Dağtekin Yenen’e, ışık tasarımı Yakup Çartık’a müzikler ise Tunay Uzuner’e ait.

Oyunun konusu şöyle;

“Kasaplığın Elkitabı”, 6 Haziran 1944 günü Normandiya Çıkarması yapılırken, hemen yakınında bulunan Arromanches'daki bir at kasabında geçer. Dışarıda savaş bütün şiddetiyle devam ederken, kasap, kızlarını evlendirmeye ve dünyanın çeşitli yerlerindeki çocuklarını toplayıp düğün yapmaya çalışmaktadır.

Oyunda; Selçuk Kıpçak, Ahenk Demir, Ahmet Dizdaroğlu, Adem Türker, Nesrin Avcı, Asena Hotamış, Merve Erdoğan, İlker Güler, Tolga Kortunay, Cansın Bezircilioğlu, Salih Salcan, Onur Camcı, Heran Akkaynak, Cihan Akyürek, Seda Gün, Gül Altınok, Gökhan Türkal, Gökhan Eroğlu, Onur Doğan, Kürşat Kurnaz, Özenç Eren Yelçi, Rıza Leki, Volkan Çelik, Oğuzhan Erdoğan rol alıyor.

31 Ocak 2019 Perşembe günü prömiyer yapan oyun 10 Mart 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de izlenebilir. 

“Aile Sırları”, Cevahir Salon 2’de

Tracy Letts'in yazdığı, Aslı Önal'ın çevirisini yaptığı “Aile Sırları” oyununun yönetmenliğini Bilge Emin yapıyor. Dekor tasarımında Behlüldane Tor'un, kostüm tasarımında Fatma Öztürk'ün, ışık tasarımında İ. Önder Arık'ın imzası bulunuyor. Müzikleri Berkay Yiğitaslan'a, hareket düzeni Aslı Öztürk'e ait olan oyunun dramaturgu ise Günay Ertekin.

Oyunun konusu şöyle:

Babalarının evden ayrıldığını ve kendisinden haber alınamadığını öğrenen üç kız kardeş ilaç bağımlısı annelerine destek olmak için eve dönerler. Ancak büyüdükleri yuvaya geri dönerken hayatlarına giren sadece yeni insanlar değil, aynı zamanda geçmişlerinde iz bırakan sıkıntıları ve yeni hayatlarındaki problemleri de beraberlerinde getirirler.

Oyundaki karakterlere Hülya Gülşen, Mine Tüfekçioğlu, Engin Delice, Şamil Kafkas, Zeynep Köse, Esra Yaşar, Sibel Yıldırım, Begüm Mısırlı, Emre Yeşilöz, Tuba Gürzumar, Cem Sürgit ve Ömer İvedi hayat veriyor.

27 Nisan 2018 Cuma günü prömiyerini yapan oyun, 10 Mart 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2'de ki temsillerine devam edecek.


 
“Sahibinin Sesi”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

22. İstanbul Tiyatro Festivali (İKSV) kapsamında 02 Aralık 2018 Pazar günü Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyer yapan Sevim Burak imzalı “Sahibinin Sesi” adlı oyun, İskender Altın rejisiyle oynanıyor.

Oyun; çok kültürlülüğün, parçalanmanın, deliliğin izlerini sürerek yazılmış Zembul ve Bilal'in trajik aşkını sahneye taşıyor. Oyunun dekor tasarımını Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımını Çevren Sarayoğlu, ışık tasarımını Akın Yılmaz, müzikleri Cem İdiz, koreografiyi Sibel Sürel, dramaturgiyi ise Canan Kırımsoy üstleniyor. Oyunda; Fatih Topçuoğlu, Ebru Aytürk, Lebib Gökhan, Meltem Evcioğlu, Oğuz Tunç, Eren Özyalçın, Murat Yatman, Esra Akbaş, Tayfun Sav, Duygu Başkaya, Berk Sezenler, Burak Aksak, Ecesu Sevindik ve Dilara Suer rol alıyor.

“Sahibinin Sesi”, 10 Mart 2019 Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir. 

“Filozof Ahmed”, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde


Alain Badiou’nun yazıp Ayberk Erkay’ın çevirdiği “Filozof Ahmed” oyunundan 15 kısa oyunun sahnelendiği eserin yönetmenliğini Murat Karasu üstleniyor. Dekor tasarımında Ethem İzzet Özbora, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında İ. Önder Arık yer alıyor. Müzikleri Emil Tan Erten’e, koreografi Cihan Yöntem’e, dramaturgisi ise Selen Korad Birkiye’ye ait.

“Filozof Ahmed”in konusu kısaca şöyle;  Paris’in bir kenar mahallesinde yaşayan Arap göçmeni Ahmed, modern dünyanın tartışılan hiç, maksat, siyaset, özne, köken, çelişki gibi en önemli toplumsal ve felsefi kavramlarını farklı episodlarda oldukça eğlenceli bir dille tartışmaya açar. Ve modern Avrupa toplumunun kültür birikiminde yer alan bu evrensel değerler ile gündelik hayatta yaşananlar arasındaki çelişki ve paralellikler gösterilerek felsefenin de ne kadar yaşamın içinde olduğunu anlatır bize.

Oyunda, Süleyman Atanısev, Harun Özer, Suna Selen, Ebru Soyuerden, Emrah Can Yaman, Deniz Arna, Tuğçe Şartekin, Mert Asker, Onur Soyal ve A. Esin Tumluer rol alıyor.

28 Şubat 2019 Perşembe günü prömiyer yapan oyun 09 Mart 2019 Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir. 


“80 Günde Devr-i Alem”, Kozyatağı Kültür Merkezinde

22 Kasım 2018 Perşembe günü prömiyer yapan “80 Günde Devr-i Alem”, Jules Verne’nin yazıp Mark Brown’un uyarlaması, Başak Othan’ın çevirisi ve Gökhan Kocaoğlu’nun rejisiyle sahneye taşınıyor. Oyunun dekor tasarımı Aytuğ Dereli’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı Serhat Akın’a, koreografi Tuğçe Tuna’ya, müzikler ise Oktay Köseoğlu’na ait.

Oyunun konusu şöyle;

1872 Londra... Tam bir İngiliz centilmeni olan eksantrik Bay Phileas Fogg, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse girer ve bu uğurda elinde avucunda ne varsa ortaya koyar. Bu çılgın macerada kendisine sadık hizmetkarı Passepartout eşlik etmektedir. Birlikte 3 kıta ve 4 okyanus aşacak, Londra'dan Vahşi Batı'ya uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkacaklardır. Trenlerden gemilere koşturacak hatta bir fille bile seyahat edeceklerdir! Ne var ki zamana karşı yarışırken karşılarında farkında olmadıkları bir engel vardır: Fogg'un bir kanun kaçağı olduğuna kendini inandırmış Detektif Fix peşlerindedir ve bu yolculuğu engellemek için elinden geleni yapmaktadır. Fogg'u ise bu yolculukta hayatında hiç bilmediği başka bir macera beklemektedir: Aşk...Oyunda;  Cem Zeynel Kılıç, Sertel Uğur, Mustafa Yıldıran, Tuğba Yılmaz, Kemal Topal         rol alıyor.   

Oyun, 10 Mart 2019 Pazar gününe kadar Kozyatağı Kültür Merkezinde izlenebilir.

“Keloğlan Keleşoğlan”, Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

1 Kasım 2018 tarihinde prömiyer yapan “Keloğlan Keleşoğlan” oyunun yazar ve yönetmeni Ulviye Karaca. Melike Başkan’ın kostümleri tasarladığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımını Zeynel Işık, dekor kostüm proje uygulamasını ise Burcu Melek Bozan üstleniyor. Kemal Günüç’ün müziklerini yaptığı oyunun koreografisi Yener Turan’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş, yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.

   Oyundaki karakterlere; Ümit Bahadır Tunç, Muammer Çağatay Keser, Meltem Müge Tunç, İrem Sövütçü, Nazlı Benan Özkaya, Nejdet Erdem, Berk Yaparel, Yağmur Çağlan, Barış Dizer, Alper Utku Ateş, Abbas Arda Çoban, Orkun Huylu, Ömer Oduncu, Ezgi Cankurtaran, Hasan Pehlivanoğlu, Pelin Sağun, Erman Cihan, Sefa Köksal, Ferhat Işıktaş, Mehmet Alkan Demir, Tuğba Ülgen ve Alp Aydın hayat veriyor.

7’den 70’e bir aile oyunu olan “Keloğlan Keleşoğlan”, 10 yıl boyunca kapalı gişe oynayarak aynı zamanda 42. Sanat Kurumu Jüri Özel Ödül sahibi oldu.

Oyun, 07-10 Mart 2019 tarihleri arasında Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde izlenebilir.  

Anahtar Kelimeler: istanbul devlet tiyatrosu, Kasaplığın El Kitabı, cevahir

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir