Festival

Evde Tiyatro Festivali /2

Evde Tiyatro Festivali /2 "Umut Getirecek"

2021.01.13 00:00
| |
0
|
6970


Beş konuk ülke ve yurtiçinden onlarca kentten yayınlar. Binlerce online seyirci. Yurtdışı bağlantılı atölyeler.

Beş konuk ülke ve yurtiçinden onlarca kentten yayınlar. Binlerce online seyirci. Yurtdışı bağlantılı atölyeler.

Festival, online ve evde olmasının dışında canlı yayınlarla yapılması ve çok kişinin emeği ile komplike uygulanması nedeniyle sürecin en önemli dijital  tiyatro hareketi olarak nitelendiriliyor. Festival üç günde onlarca etkinlik ve binlerce kişinin online katılımı ile  gerçekleşecek.

15/17 Ocak 2021 tarihlerinde Tiyatro Ofisi instagram hesabından canlı yayınlar ve zoom üzerinden atölyeler ile  gerçekleşen festivalde otuz iki ayrı etkinlik hayata geçecek.

Çocuk etkinlikleri, atölyeler, kukla gösterileri okuma tiyatrosu, ustalarla söyleşiler, korona ve tiyatro odaklı sohbetler, meddah, tek kişilik performanslar, yoga, terapi, yaratıcı drama, şiir ve müzik performansları üç gün boyunca insanların evlerine konuk olacak. Umut olacak.

Ülkenin dört bir yanından moderatör ile hayata geçecek etkinliğe Türkiye dışından beş  ülkeden yayın yapılacak. Ülke içinden ise yirmi ayrı ilden yayın yapılacak. Her yayına moderatörler eşlik edecek. Yurt dışından atölye sunumları da yer alacak.

Avrasya Tiyatrolar Birliği, Tiyatromuz Yaşaşın İnsiyatifi  de festivalin önemli konuklarından.

Festivale Tamer Levent, Tarík Papuçcuoğlu, Sinan Bengier, Altan Gördüm, Nazif Uslu, Murat Atak gibi değerli daha bir çok değerli isim de dahil olacak.

Ayrıca Giresun, Afyon, Mersin ve Sarıyer belediye şehir tiyatroları da festivale konuk oluyor.

Kırmızı teması olacak yine!

Metin Güler Kırmızı teması ile ilgili “Avrupa’nın bir çok ülkesinde Pandemi sürecinde yardıma ihtiyacı olanlar evlerinin balkonlarına ve pencerelerine kırmızı bir bez asarak yardım çağrısında bulundular. Ordan çağrışım yaparak, bu dönemde bizim de  sanata ihtiyacımız var diyerek ilk festivalde ki herkes kırmızı temasını öne çıkardı. Moderatörlerin ve nerdeyse bütün konukların gerek elbiselerinde, gerek arka fonlarında, gerekse de aksesuarlarında kullandıkları kırmızı detayları festivalin görselliğini ve de mekan ortaklaşmasını sağladı. Estetiği çok olumlu  etkiledi. İkincisinde de devam ettirerek umudu ve şansı yanıbaşımıza aldık.” dedi.

Öyleyse; kapınızı bir daha açar mısınız? Umut getirdik!.

Festival Koordinatörü ve Tiyatro Ofisi Genel Sanat Yönetmeni Metin Güler “İlkinde yola çıkarken, sürecin dijitali dayattığını lakin ruhumuzu yok edemeyeceğini savunarak çıkmıştık. Garipsenmişti, desteklendiği kadar... Ama inancımız öylesi tamdı ki kırmızıya sığınmıştı düşlerimiz... Ve festivalimiz varlığınızla, desteğinizle öylesi dokundu ki yüreklere, bitişinde boşluğa düşmüştük... Özlemiştik karşı karşıya oluşumuzu. Hasret gidermiştik bir camdan yürek dolusu...

Hayat bir daha böylesi bir festivali yaptırmasın derken ikinci kez girdik evlere. Ve bahara kadar bir süre daha evlerimizde olacağız gibi...

O halde sorumluluğumuzu kuşanarak, aynı yüreklilikle ve son olması umuduyla yeniden evlerinize gelmeye karar verdik... Çünkü ruhlarımızın ilkinden daha da ihtiyacı var onarılmaya... Çünkü daha yorulduk, daha özledik ve daha kanadık tanıdık yanlarımızdan... Ve de daha ihtiyacımız var umutlu şeylere...

Öyleyse; kapınızı bir daha açar mısınız? Umut getirdik! “ dedi.

Güler; ayrıca bu festival ile Tiyatro Gazetesi 7. Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde “DİJİTAL TİYATRO ÖDÜLÜ”nün de sahibi oldu.

Anahtar Kelimeler: evde tiyatro festivali

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir