Ödül

9. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri’ne DT Damgası

9. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri’ne DT Damgası

2019.10.25 00:00
| |
0
|
6847


Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu. Törene, farklı dallarda toplam 8 ödüle layık görülen Devlet Tiyatroları damga vurdu.

Oyuncu Kerem Alışık, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, annesi Çolpan İlhan ve babası Sadri Alışık'a duyduğu özlem ve sevgiyi dile getirdi.

Sanat hayatına kattığı değerden dolayı annesine ve babasına teşekkür eden Alışık, "Onlar yüreğimizde farklı bir şekilde yer etmişler. Bize hayat ve sanatla ilgili çok şey bıraktılar. Bize inançlı, yürekli ve dirençli olmayı öğrettiler. Biz onları sevgi ve özlemle anıyoruz." dedi.

Gülşen Karakadıoğlu'nun başkan olduğu seçici kurulda, Prof. Dr. Deniz Bozer, Prof. Dr. Filiz Elmas, yönetmen ve oyuncu Mehmet Atay, Ankara Tiyatro Festivali Yönetmeni Yener Aksu, Sanat Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İlker Çetin, oyuncu ve yönetmen Cem Emüler ve oyuncu, yönetmen ve oyun yazarı Erhan Gökgücü yer aldı.

Törende, ‘Yılın en başarılı kadın oyuncu ödülü’ne Sivas DT tarafından sahnelenen, "Lena, Leyla ve Diğerleri" adlı oyundaki rolüyle Filiz Demiralp, ‘Yılın en başarılı erkek oyuncu ödülü’ne Ankara DT tarafından sahnelenen "12 Öfkeli" adlı oyundaki performansıyla İrfan Kılınç layık görüldü.

Komedi ve müzikal dalında ‘Yılın en başarılı kadın oyuncu ödülü’nü Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan "Cimri" isimli oyundaki rolüyle Eda Aydınlı, ‘Yılın en başarılı erkek oyuncu ödülü’nü ise yine aynı oyundaki performansıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt aldı.

‘Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncu ödülü’ne Bursa DT tarafından sahnelenen “Barbara’nın Doğumu” adlı oyundaki rolüyle Melike Ergüzen sahip olurken, ‘Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncu ödülü’nün sahibi ise Antalya DT tarafından sahnelenen “Zümrüdüanka” adlı oyundaki performansıyla Ömer Alper İzci oldu.

Komedi, müzikal oyun ya da müzikal dalında ‘yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncu ödülü’nün sahibi Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan "Cimri" isimli oyundaki rolüyle Tolga Tecer. Seçici kurul özel ödülü ise Ankara DT tarafından sahnelenen ‘Misafir’ adlı oyuna verildi.

Anahtar Kelimeler: Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir