İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta biri turne oyunu olmak üzere toplam sekiz oyunla seyirci karşısında olacak. Haftanın oyunları şöyle: Ankara DT yapımı Gidion’un Düğümü, Bella Figura, Babamın Kelimeleriyle, Bence Katil Öldürdü, Kendi Gök Kubbemiz, Parmak, Rumuz Goncagül, Don Kişot’un Yeni Maceraları.
Gidion’un Düğümü AKM Tiyatro Salonunda
Johnna Adams’ın 2012’de yazdığı, Amerika Eleştirmenler Birliğince en beğenilen oyun seçilen ‘Gidion’un Düğümü’, Ankara Devlet Tiyatrosu prodüksiyonu ile 8, 9 ve 10 Aralık tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezinde (AKM), Tiyatro Salonunda seyirci karşısına çıkıyor. Çevirisini ve yönetmenliğini Buğra Koçtepe’nin üstülendiği yapımda, Corryn karakterine Meltem Baytok, Heather karakterine Ebru Nil Aydın hayat veriyor. Yapımın dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Çevren Sarayoğlu, ışık tasarımı Mahir Köksal ve müzikleri ise Can Atilla imzası taşıyor.
Don Kişot'un Yeni Maceraları Kozyatağı Kültür Merkezinde
Tarıq Ali'nin yazdığı, Çınar Tuncer'in çevirdiği ve M. Nurullah Tuncer'in de yönettiği Don Kişot'un Yeni Maceraları bu hafta Kozyatağı Kültür Merkezinde seyirci ile buluşuyor. Yaklaşık 95 dakika süren ve kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunurken, oyun müziklerini Deniz Gürzumar ve Cihan Ayhan, dramaturgisini Günay Ertekin, yönetmen yardımcılığını Mine Tüfekçioğlu, koreografiyi ise Evrim Akyay üstlendi. Don Kişot ile Sancho Panza’yı, yük hayvanları Rocinante ve Katırı 21. yüzyılda gördüğümüz bu keyifli oyun, Kozyatağı Kültür Merkezinde izleyici karşısında olacak.
Bella Figura Mecidiyeköy Büyük Sahnede
19 Ekim Mecidiyeköy Büyük Sahne'de Hakan Çimenser rejisiyle prömiyerini gerçekleştiren Bella Figura aynı sahnede seyirci ile buluşuyor. Sevgilisi ile kaçamak yapmak için lüks bir restorana gelen bir adam, karısının en yakın arkadaşının kayınvalidesine arabayla çarpar ve adam için sıkıntılı bir gece başlar. Yasmina Reza'nın yazdığı, Ayberk Erkay'ın çevirdiği ve Hakan Çimenser'in rejisörlüğünü üstlendiği oyunda karakterlere Ebru Şatıroğlu, Eray Cezayirlioğlu, Aral Seskir, Ebru Kaymakçı, Gönen Aykaç, Evrim Feyza Geboloğlu hayat veriyor. Dekor tasarımını Gözde Yavuz'un, kostüm tasarımını Duygu Ergüven Saykan'ın, ışık tasarımını Yakup Çartık'ın, oyun müziklerini Cem Altun'un, dramaturgluğunu Selen Korad Birkiye'nin, yönetmen yardımcılığını Osman Tunca Soysal'ın ve oyunun asistanlığını da Gözde Kısa'nın üstlendiği oyun bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahneden izlenebilir.
Bence Katil Öldürdü Üsküdar Tekel Sahnesinde
Bence Katil Öldürdü bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde izleyici ile buluşuyor. Kurtcebe Turgul'un yazdığı ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda; dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan, ışık tasarımı ise İ. Önder Arık'a ait. Süleyman Atanısev, Fazıl Aksakal, Ayça Güngör Aşık, Rojhat Özsoy, Cem Cücenoğlu ile Nimet İyigün'ün rol aldığı keyfli oyununun müziklerini ise Orhan Enes Kuzu yaparken, yönetmen yardımcılığını Şirin Ergüven Hamşioğlu, hareket düzenini ve asistanlığını Fazıl Aksakal ve yine asistanlığını da Enes Daniş üstlendi. Paris’in müstesna bir semtindeki devasa bir malikanede, ünlü iş adamı Eugène Lamortier’nin cesedinin etrafında toplanmış birbirinden ilginç karakterlerin başından geçenlerin anlatıldığı oyunu bu sezon ilk kez Üsküdar Tekel Sahnesinde seyredebilirsiniz.
Babamın Kelimeleriyle Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede
İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun yeni oyunu Babamın Kelimeleriyle bu hafta seyirci ile buluşuyor. Justin Young'ın yazdığı, Eylül Aktürk'ün çevirdiği ve Şamil Kafkas'ın yönettiği Demans hastası bir babanın harap olmuş zihninden seyrettiğimiz bu hikayeyinin dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Selin Ölçen'e Işık Tasarımı Önder Arık'a, oyun müzikleri Levon Eroyan'a, yönetmen yardımcılığı Kerim Altınbaşak'a ve oyunun asistanlıkları ise Tılsım Tüfekçioğlu, Ayça Güngör Aşık'a ait. Oyunda karakterlere ise Nışan Şirinyan, Kerim Altınbaşak ile Gülizar Oltulu hayat veriyor. Bu keyifli oyun Mecidiyeköy Stüdyo Sahnedeki prömiyerinin ardından temsillerine yine aynı sahnede devam ediyor.
Kendi Gök Kubbemiz Üsküdar Stüdyo Sahnede
Kendi Gök Kubbemiz’de Yahya Kemal'in dizelerinde hayat bulan eski ve yeni, doğu ve batı, vatan ve İstanbul sevgisi ve insana dair her tür özlem, aşk ve ölüm temaları ile geçmişe bir yolculuk yapılıyor. Bu yolculuğa bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede tanık olabilirsiniz.
Rumuz Goncagül Süreyya Operasında
10 Ocak'ta Devlet Tiyatroları Üsküdar Tekel Sahnesi’nde prömiyer yapan Zafer Algöz’ün yönettiği ve Timur Selçuk’un müzikleriyle seyirciyle buluşan Rumuz Goncagül bu hafta Süreyya Operasında temsillerine devam ediyor. Oktay Arayıcı’nın 1977 yılında yazdığı günümüze kadar pek çok kez sahnelenen oyunun dekor tasarımı Nur Sinem Mete’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı İ. Önder Arık’a, dramaturgisi Derya Özer’e, yönetmen yardımcılığı İşdar Gökseven,Eylem Yıldız ve Ergun Akvuran’a, koreografisi Kerem Kuraner’e, müzik direktörlüğü Rahim Ozan Demir’e ait, oyunda karakterlere Dilek Güven, Eylem Yıldız, Şebnem Bilgeer, Efe Erkekli, Duygu Gökhan, Erdoğan Aydemir, Engin Delice, Ahmet Dizdaroğlu, Uğur Keleş ve Buğra Kağan Kahraman hayat veriyor.
Parmak Garibaldi Sahnesinde
Kosovalı yazar Doruntina Başa tarafından 2011 yılında yazılan ve Bilge Emin'in çevirip yönettiği "Batı Balkan Oyun Yazma Yarışması"nda "En İyi Çağdaş Oyun" dalında birincilik kazanan aynı zamanda 2013 yılında, Saraybosna’da düzenlenen Uluslararası MESS Tiyatro Festivali’nde "En İyi Balkan Oyunu" ödülünü alan Parmak oyunu bu hafta Garibaldi Sahnede seyirci ile buluşuyor. Oyunun dekor tasarımını Behlüldane Tor, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımı Önder Ay, dramaturgisini Günay Ertekin, oyun müüziklerini Çağrı Beklen, hareket düzenini Ayşegül Erkutay yaparken oyunun asistanı ise Ekin Deniz Görk. Kosova’daki savaşta kaybolmuş insanları işleyen ve bunu kadınların perspektifinden anlatan oyun bu sezon İstanbul Devlet Tiyatrosu Sahnelerinde temsil edilmeye devam edecek.
Anahtar Kelimeler: istanbul Devlet Tiyatrosu
0 Yorum