Eğitim

Senaryo ve Kurmaca Yazarlık Atölyesi 24 Ocak 2018'de başlıyor!

Senaryo ve Kurmaca Yazarlık Atölyesi 24 Ocak 2018'de başlıyor!

2017.12.18 00:00
| |
0
|
4418


10 Ocak Çarşamba günü saat 19.00'da gerçekleştireceğimiz ÜCRETSİZ tanıtım sınıfına katılmak için yerinizi şimdiden ayırtın!

 

   
Deniz Erdem Studio'da Yiğit Değer Bengi ile Senaryo ve Kurmaca Yazarlık Atölyesi 24 Ocak 2018'de başlıyor!

 

Eğitim Bilgileri:

- Atölye 12 hafta (3 ay) sürecektir. Eğitim süresi toplam 36 saattir.
- Katılımcı sayısı 15 ile sınırlıdır.
- Bilgi almak ve sorularınızı sormak için 10 Ocak Çarşamba günü 19.00-21.30 arasında düzenleyeceğimiz ÜCRETSİZ tanıtım sınıfına katılabilirsiniz.
- Dersler 24 Ocak 2018 tarihinden itibaren her çarşamba 19.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.


Deniz Erdem Studio Adres: 
Nispetiye Mahallesi, Birlik Sokak, Akyıldız Sitesi D Blok, No: 24, Daire: 4 -- Levent/İstanbul

Detaylı bilgi ve kayıt için Deniz Kaynak'a ulaşabilirsiniz:
e-posta: [email protected]
Telefon: 0553 739 01 99

ATÖLYE HAKKINDA:

Öykü anlatıcılığı tarihin en eski mesleklerinden biri. Ateş başında anlatılan av hikâyelerinden epiklere, masallara ve tragedyalara, öyküye, romana, sinemaya ve dizilere, hatta bilgisayar oyunlarına kadar gelen ve hiçbir zaman ölmeyecek olan bir meslek. 

Bu meslek, gerçekle kurmacanın arasındaki ve insanın tam içinden geçen incecik, narin büyü zarını görmekle ilgilidir. Yazar onu daha iyi gördükçe ona müdahale edebilmeye başlar. Yazarın nihai amacı onun şeklini değiştirmek, hatta alıp yoğurarak tümden yepyeni, etkili büyüler yaratabilmektir. Bu meslek içrek bir meslektir; içeri atılan ilk adım bile yeni bir dil öğrendikten sonra önünüzde açılan devasa bir kütüphane gibidir.

Bu meslek okulda öğrenilebilir, bir ustayla çalışarak ya da kendi başınıza emek vererek. Bir kurs veya atölye sizi sıfır noktasından alıp bu mesleği veremez. Ama yolculuğunuzdaki adımlardan biri olabilir.

Bu atölye, bir temadan ve fikirden karaktere, akışa, öykü adımlarına, karakterin gelişim adımlarına, bölümlere ve sahnelere gelene kadar size bir rehber olabilir. 

Kimileri öykü fikri bulmakta ve geliştirmekte iyidir, kimileri sahne kurmakta, kimilerinin de dile yatkınlığı daha fazladır ama zanaatın başka alanlarında zorlanıyor olabilir. Bu atölyeyle belki de zayıf olduğunuz yönde bir adım atabilir ya da hangi yöne eğilmeniz gerektiğini keşfedebilirsiniz.

Yazarlığı meslek olarak seçmek isteyip istemediğinizi anlamanıza yardım edebilir. Belki de bu işin sizin hayal ettiğinizden çok daha karmaşık olduğunu keşfetmenizi sağlayabilir. 

Eğer mesleğiniz bu olsun istemiyorsanız da bu zanaat hakkında edineceğiniz bilgilerle daha iyi bir okuyucu veya izleyici olabilir, bundan sonra örneğin sinemadan daha çok keyif alabilirsiniz. Daha önce karşılaşıp da yeterince derinleşememiş olduğunuz hikâyeleri şimdi tekrar görmeniz için yeni bir gözlüğünüz olabilir.

Derste ve ödevlerde yazdıklarınız değerlendirilecektir.

Ders İçeriği:

Kurmaca: Meslek ve meselesi, anlamı ve yapısı.
Tema ve Fikir
Karakter 
Yapı ve Katmanlılık
Dramatik Yapı Teorisi
Adımlama
Eylem ve Diyalog
 

Yiğit Değer Bengi kimdir?
 
İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Marmara Üniversitesi Eskiçağ Tarihi'nde yüksek lisans yaptı ve doktorasına başladı.

İçlerinde Mercedes Lackey, Graham Greene, Steven Brust ve Patti Smith’in eserlerinin de olduğu otuzdan fazla kitabı Türkçeye çevirdi. 

2005 yılından bu yana hem çeşitli yayınevlerinin bünyesinde hem de birebir yazarlarla çalışarak editörlük yapmaktadır.

Hikâyeleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı. Erken dönem hikâyelerinin bazıları Jules Verne Fantastik Kısa Öykü Yarışması’nda ödül aldı (2003).

2005 yılında, fantastik hikâyelerden oluşan ilk öykü derlemesi 1002. Gece Masalları yayınlandı. Türkiye’de Fantastik edebiyatın geniş kitlelere ulaşması için öncülük eden yazarlardan biri olan Yiğit Değer Bengi’nin öyküleri Türkiye ve Almanya’da birçok değerli yazarın yanında öykü seçkilerinde yer aldı.

Kendisi gibi öncü yazarlarla beraber Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği'ni (FABİSAD) kurdu ve üç yıl boyunca kurucu başkanlığını yaptı.

2006’da yayınladığı Çift Başlı Kartal isimli öykü kitabı geniş kitlelere ulaştı ve edebiyat dünyasında da epik anlatımı, yüzlerce yıllık efsaneleri yeniden yorumlayışıyla olumlu eleştiriler aldı. 2009’da Çift Başlı Kartal, “Schatten die Zeit” ismiyle Almanya’da yayımlandı.

Yiğit Değer Bengi, Yazı Odası’nda çalışmış, Pınar Bulut Deren ve Kerem Deren’le birlikte yazarlık dersleri vermiştir. 2013 yılından beri senaryo yazmaktadır.


Deniz Erdem Studio
Adres: Nispetiye Mahallesi, Birlik Sokak, Akyıldız Sitesi D Blok, No: 24, Daire: 4, Levent/İstanbul 
Telefon: 0553 739 01 99
E-posta: [email protected]

Anahtar Kelimeler: senaryo, kurmaca yazarlık

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir