Sahnelenecek olan oyunlar “Kasaplığın ElKitabı”, “Profesyonel”, “Bayrak”, “Düdüklüde Kıymalı Bamya”, “Turta Girmemiş Orman” ve “Keloğlan Keleşoğlan”
“Kasaplığın Elkitabı”, Cevahir Salon 1’de
Boris Vian’ın yazıp Ayberk Erkay’ın çevirdiği oyunu Burak Karaman yönetiyor. Dekor tasarımı Behlüldane Tor’a kostüm tasarımı Şirin Dağtekin Yenen’e, ışık tasarımı Yakup Çartık’a müzikler ise Tunay Uzuner’e ait.
Oyunun konusu şöyle;
“Kasaplığın Elkitabı”, 6 Haziran 1944 günü Normandiya Çıkarması yapılırken, hemen yakınında bulunan Arromanches'daki bir at kasabında geçer. Dışarıda savaş bütün şiddetiyle devam ederken, kasap, kızlarını evlendirmeye ve dünyanın çeşitli yerlerindeki çocuklarını toplayıp düğün yapmaya çalışmaktadır.
Oyunda; Selçuk Kıpçak, Ahenk Demir, Ahmet Dizdaroğlu, Adem Türker, Nesrin Avcı, Asena Hotamış, Merve Erdoğan, İlker Güler, Tolga Kortunay, Cansın Bezircilioğlu, Salih Salcan, Onur Camcı, Heran Akkaynak, Cihan Akyürek, Seda Gün,
Gül Altınok, Gökhan Türkal, Gökhan Eroğlu, Onur Doğan, Kürşat Kurnaz, Özenç Eren Yelçi, Rıza Leki, Volkan Çelik, Oğuzhan Erdoğan rol alıyor.
31 Ocak 2019 Perşembe günü prömiyer yapan oyun 28 Nisan 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de izlenebilir.
“Profesyonel”, Cevahir Salon 2’de
Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in oyunu “Profesyonel”, dokuz yıldır İstanbul Devlet Tiyatrosunda temsillerine devam ediyor. Başar Sabuncu ve Bilge Emin'in Türkçeye kazandırdığı oyunun rejisörü Işıl Kasapoğlu. Dekor tasarımında Nurettin Özkönü, kostüm tasarımında Gülümser Erigür, ışık tasarımında İ. Önder Arık imzası bulunan oyunun müzikleri Cenap Oğuz'a ait.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
40 yaşlarında bir edebiyat adamı ile bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesini anlatan oyunda karakterlere Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz hayat veriyor. 21 Ocak 2010 tarihinde Prömiyer yapan oyun 2010 Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncu Ödülü (Bülent Emin Yarar), 2010 8. Tiyatro Ödülleri Yılın Erkek Oyuncusu (Yetkin Dikinciler) ve Tiyatro Gazetesi 3. Anadolu Tiyatro Ödülleri Yılın Özel Ödülünü aldı.
“Profesyonel” oyunu 28 Nisan 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.
“Bayrak”, Üsküdar Tekel Sahnesinde
Berkun Oya'nın yazıp, Kubilay Karslıoğlu'nun yönettiği “Bayrak” adlı oyunda; polisiye bir cinayetle bir ailenin trajik çöküşünün öyküsü anlatılır. Hayatın içinden yakından tanıdığımız öykülerin yeni bir anlayış ve estetik arayışla çağdaş bir görünüm
kazandığı bir oyundur Bayrak. Sıradan bir karı koca ihanetinin cinayetle son bulan sıra dışı öyküsünde sahte ve gerçek olanın ikiliği de önemli bir tartışma konusudur. Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu (Ali İpin), En İyi ışık tasarımı ve 22. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Işık Tasarımı (Akın Yılmaz) ödüllerinin yanı sıra 43. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri En İyi Sahne Tasarımı ödülünü (Behlüldane Tor) aldı.
Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Selin Ölçen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Murat Gedikli'ye, koreografisi Çağdaş Agun'a, dramaturgisi Günay Ertekin'e ait. Karakterlere; Ali İpin, Gönen Aykaç, Murat Sarı, Can Şıkyıldız, Zeynep Kızıltan, Can Albayrak/Arda Kaptanlar ve Emir Üstündağ hayat veriyor.
1 Ekim 2017 tarihinde prömiyer yapan “Bayrak”, 28 Nisan 2019 Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.
“Düdüklüde Kıymalı Bamya”, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde
Memet Baydur’un yazıp Yönetmenliğini Serap Eyüboğlu'nun yaptığı “Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyunun dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostüm tasarımı Serpil Tezcan'a, ışık tasarımı Yüksel Aymaz'a ait. Müziklerini Türkü Deyiş Çınar'ın yaptığı oyunun dramaturgu ise Şafak Eruyar.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2017 – 2018 Yılın Umut Veren Kadın Oyuncusu (Demet Ergün) ödüllü oyun; Yaygınlaşan dedikodu ve eğitimsiz toplum kültürünü eleştirirken, bunlara karşı olanların ötekileştirilmesini sorgulayan, sabah kahveleri, fal tutkuları ve içi boş anlamsız sohbetleriyle küçük burjuva kadınlarının duyarsızlıklarına komik bir bakış
sergileyen oyunda karakterlere Ayla Baki Yücesoy, Sevinç Niş, Emin Maltepe, Ece Koroğlu, İpek Gülbir, Demet Ergün, Türkü Deyiş Çınar ve Rami Çakır hayat veriyor.
28 Kasım 2017'de prömiyer yapan oyun 27 Nisan 2019 Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.
“Turta Girmemiş Orman”, Cevahir Salon 2’de
10 Ocak 2018 Perşembe günü prömiyer yapan “Turta Girmemiş Orman” adlı oyun 4 yaş üstü izleyicilerle buluşuyor. Dila Er ve Gözde Kısa’nın yazdığı oyunu Elif Erdal yönetiyor. Dekor tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımında Medina Yavuz Almaç, ışık tasarımında Akın Yılmaz yer alıyor. Müziklerini Deniz Gürzumar’ın yaptığı oyunda koreografi İzmir Tenim’e, dramaturgi ise Günay Ertekin’e ait. Oyundaki karakterlere; Lalizer Kemaloğlu, Alp Ünsal, Onur Hanpa, Merve Çağla Kuru ve Büşra Devrim Cevher hayat veriyor.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
Turta Girmemiş Orman'ın yamacındaki dağ, lezzetli dev çileklerle doludur. Sevimli aşçı ejderha, dev çileği yemesi orman sakinleri tarafından yasaklanmıştır. En sevdiği şeyden mahrum bırakılan sevimli ejderha, çok huysuz ve mutsuzdur. Ormanın afacan devi Devcan da, baba kucağından mahrum bırakıldığı için aynı derecede mutsuzdur. Bu yüzden arkadaşı ejderhaya yardımcı olmaya çalışır ancak ejderhaya konulan yasağın nedenini bir türlü öğrenemez. Ta ki ormanda çıkan yangın tüm gerçekleri ortaya çıkarana kadar... Bakalım sevimli aşçı ejderha özlemini çektiği lezzete kavuşabilecek mi?
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı haftasında 22 Nisan Pazartesi günü temsillerine başlayacak olan oyun 28 Nisan 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.
“Keloğlan Keleşoğlan”, Küçükcekmece Cennet Kültür Merkezinde
1 Kasım 2018 tarihinde prömiyer yapan “Keloğlan Keleşoğlan” oyununun yazar ve yönetmeni Ulviye Karaca. Melike Başkan’ın kostümleri tasarladığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımını Zeynel Işık, dekor kostüm proje uygulamasını ise Burcu Melek Bozan üstleniyor. Kemal Günüç’ün müziklerini yaptığı oyunun koreografisi Yener Turan’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e ait.
Oyunun konusu kısaca şöyle; Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş, yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.
Oyundaki karakterlere; Ümit Bahadır Tunç, Muammer Çağatay Keser, Meltem Müge Tunç, İrem Sövütçü, Nazlı Benan Özkaya, Nejdet Erdem, Berk Yaparel, Yağmur Çağlan, Barış Dizer, Alper Utku Ateş, Abbas Arda Çoban, Orkun Huylu, Ömer Oduncu, Ezgi Cankurtaran, Hasan Pehlivanoğlu, Tuğba Ülgen, Pelin Sağun, Erman Cihan, Sefa Köksal, Ferhat Işıktaş, Mehmet Alkan Demir ve Alp Aydın hayat veriyor.
7’den 70’e bir aile oyunu olan “Keloğlan Keleşoğlan”, 10 yıl boyunca kapalı gişe oynayarak aynı zamanda 42. Sanat Kurumu Jüri Özel Ödül sahibi oldu.
Oyun, 22 ve 23 Nisan 2019 tarihlerinde Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde izlenebilir.
Anahtar Kelimeler: istanbul devlet tiyatrosu, Kasaplığın El Kitabı
0 Yorum