Haber

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta  (02 - 07 Nisan 2019)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (02 - 07 Nisan 2019)

2019.04.01 00:00
| |
0
|
5623


İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 02 - 07 Nisan 2019 tarihleri arasında 6 oyun sahnelenecektir.

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 02 - 07 Nisan 2019 tarihleri arasında 6 oyun sahnelenecektir. Sahnelenecek olan oyunlar “Fatima’nın Erkekleri”, “Filozof Ahmed”, “Tamamen Doluyuz”, “Düdüklüde Kıymalı Bamya”, “Keloğlan Keleşoğlan”… Ayrıca Ankara Devlet Tiyatrosu “Cimri” oyunuyla Cevahir Salon 1’e konuk olacak.

“Cimri”, Cevahir Salon 1'de (Turne)

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Cimri”, Paris’li burjuva kesiminin çılgınlık düzeyine ulaşmış para tutkusunun komedyasıdır. Parayı bütün yaşamsal değerlerin üzerinde tutan, bu yüzden kendi insani özüne ve çevresine yabancılaşan, insanın içine düştüğü çelişkileri, gülünç ve zavallı durumu sergiler.

Moliere’in yazıp Sabahattin Eyüboğlu’nun çevirdiği oyunu Işıl Kasapoğlu yönetiyor. Oyunun dekor tasarımı Hakan Dündar’a, kostüm tasarımı Funda Karasaç’a, ışık tasarımı, Osman Uzgören’e, müzikler ise Kemal Günüç’e ait. Oyunda; Mustafa Kurt, Tolga Tecer, Gülin Ersoy, Sanlı Baykent, Ayşe Seval Ersu, Kayhan Sarıgöllü, Fulya Koçak, Gürkan Gorbil, İsmet Numanoğlu, Eda Aydınlı, Tuba Erkan Tazebaş, Gökhan Kutum, Barbaros Efe Türkay rol alıyor.

04 Ocak 2019 tarihinde prömiyer yapan oyun, 03 - 06 Nisan 2019 tarihleri arasında Cevahir Salon 1’de izlenebilir. 

“Fatima’nın Erkekleri”, Cevahir Salon 2’de

Ali Kemal Güven'in yazdığı “Fatima’nın Erkekleri” oyununun yönetmeni Serkan Salihoğlu. Dekor tasarımında Emrah Kürekçi, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Önder Ay imzası bulunmakta. Müziklerini Ömer Sarıgedik'in yaptığı oyunun metin süpervizörlüğü ise Hasibe Kalkan’a ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle; Oyun şöhretli bir Hollywood yıldızı olan Fatima'nın pırıltılar içinde görünen şöhretinin ardında saklanan acılar ve kayıplarla örülmüş yaşamına ışık tutarken; kaba ve acımasız bir baba yüzünden intihar eden erkek kardeşini, Türkiye'deki evinden kaçıp Amerika'da aşık olmasını ve kaybedişini, şöhret basamaklarını tırmanmasını, piyasanın acımasız prodüktörlerinden birisi haline gelmesini, oğlunun yarattığı hayal kırıklığını ve yaşlanmaya başlamasını sinematografik bir kurguyla anlatıyor. Oyundaki karakterlere Özlem Güveli ve Can Şıkyıldız hayat veriyor.

6 Mart 2018 tarihinde prömiyer yapan oyun, 07 Nisan 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.

“Filozof Ahmed”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Alain Badiou’nun yazıp Ayberk Erkay’ın çevirdiği “Filozof Ahmed” oyunundan 15 kısa oyunun sahnelendiği eserin yönetmenliğini Murat Karasu üstleniyor. Dekor tasarımında Ethem İzzet Özbora, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında İ. Önder Arık yer alıyor. Müzikleri Emil Tan Erten’e, koreografi Cihan Yöntem’e, dramaturgisi ise Selen Korad Birkiye’ye ait.

“Filozof Ahmed”in konusu kısaca şöyle; Paris’in bir kenar mahallesinde yaşayan Arap göçmeni Ahmed, modern dünyanın tartışılan hiç, maksat, siyaset, özne, köken, çelişki gibi en önemli toplumsal ve felsefi kavramlarını farklı episodlarda oldukça eğlenceli bir dille tartışmaya açar. Ve modern Avrupa toplumunun kültür birikiminde yer alan bu evrensel değerler ile gündelik hayatta yaşananlar arasındaki çelişki ve paralellikler gösterilerek felsefenin de ne kadar yaşamın içinde olduğunu anlatır bize.

Oyunda, Süleyman Atanısev, Harun Özer, Suna Selen, Ebru Soyuerden, Emrah Can Yaman, Deniz Arna, Tuğçe Şartekin, Mert Asker, Abdülhamit Mutlu, Onur Soyal ve A. Esin Tumluer rol alıyor.

28 Şubat 2019 Perşembe günü prömiyer yapan oyun, 07 Nisan 2019 Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir. 


“Tamamen Doluyuz”, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Becky Mode'un yazdığı, Lale Eren Dalsar'ın çevirisini yaptığı “Tamamen Doluyuz” oyununu Elif Erdal yönetti. Tek kişilik oyunda ana karaktere Efe Erkekli hayat verirken, birçok sürpriz sanatçı da sesiyle oyuna katkıda bulunuyor. Dekor ve kostüm tasarımında Batuhan Bozcaada, ışık tasarımında Akın Yılmaz’ın imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Orhan Enes Kuzu'ya, dramaturgisi ise Günay Ertekin'e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle: Konservatuarın oyunculuk bölümünden mezun bir genç, kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaktadır. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır. Ancak hali hazırda, çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmakta, bir yandan patronlarının istekleri, zengin müşterilerin kaprisleriyle

ilgilenip, bir yandan da ailesini ve dostlarını mutlu etmeye çalışmaktadır. Bakalım Sam içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönebilecek midir?

09 Ocak 2018 tarihinde prömiyerini yapan oyun, 07 Nisan Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahnesinde ki temsillerine devam edecek.

“Düdüklüde Kıymalı Bamya”,  Kozyatağı Kültür Merkezinde

Memet Baydur’un yazıp yönetmenliğini Serap Eyüboğlu'nun yaptığı “Düdüklüde Kıymalı Bamya” adlı oyunun dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostüm tasarımı Serpil Tezcan'a, ışık tasarımı Yüksel Aymaz'a ait. Müziklerini Türkü Deyiş Çınar'ın yaptığı oyunun dramaturgu ise Şafak Eruyar.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2017 – 2018 Yılın Umut Veren Kadın Oyuncusu (Demet Ergün) ödüllü oyun; Yaygınlaşan dedikodu ve eğitimsiz toplum kültürünü eleştirirken, bunlara karşı olanların ötekileştirilmesini sorgulayan, sabah kahveleri, fal tutkuları ve içi boş anlamsız sohbetleriyle küçük burjuva kadınlarının duyarsızlıklarına komik bir bakış sergileyen oyunda karakterlere Ayla Baki Yücesoy, Sevinç Niş, Emin Maltepe, Ece Koroğlu, İpek Gülbir, Demet Ergün, Türkü Deyiş Çınar ve Rami Çakır hayat veriyor.

28 Kasım 2017'de prömiyer yapan oyun, 07 Nisan 2019 Pazar gününe kadar Kozyatağı Kültür Merkezinde izlenebilir.   
  
“Keloğlan Keleşoğlan”, Cevahir Salon 1’de

1 Kasım 2018 tarihinde prömiyer yapan “Keloğlan Keleşoğlan” oyununun yazar ve yönetmeni Ulviye Karaca. Melike Başkan’ın kostümleri tasarladığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımını Zeynel Işık, dekor kostüm proje uygulamasını ise Burcu Melek Bozan üstleniyor. Kemal Günüç’ün müziklerini yaptığı oyunun koreografisi Yener Turan’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle; Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş, yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.

Oyundaki karakterlere; Ümit Bahadır Tunç, Muammer Çağatay Keser, Meltem Müge Tunç, İrem Sövütçü, Nazlı Benan Özkaya, Nejdet Erdem, Berk Yaparel, Yağmur Çağlan, Barış Dizer, Alper Utku Ateş, Abbas Arda Çoban, Orkun Huylu, Ömer Oduncu, Ezgi Cankurtaran, Hasan Pehlivanoğlu, Pelin Sağun, Erman Cihan, Sefa Köksal, Ferhat Işıktaş, Mehmet Alkan Demir, Tuğba Ülgen ve Alp Aydın hayat veriyor.

7’den 70’e bir aile oyunu olan “Keloğlan Keleşoğlan”, 10 yıl boyunca kapalı gişe oynayarak aynı zamanda 42. Sanat Kurumu Jüri Özel Ödül sahibi oldu.

Oyun, 02, 07 Nisan 2019 tarihlerinde Cevahir Salon 1’de izlenebilir.  

Anahtar Kelimeler: istanbul devlet tiyatrosu

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir