ATÖLYE TİYATROSU
2017 - 2018 Tiyatro Sezonunu 01 EKİM de yeni oyunları ile açıyor...
- KADINLAR & KADINLAR
- İKİDE 1
- YAŞAMAK...NAZIM GİBİ
KADINLAR & KADINLAR
UYARLAYAN - YÖNETEN
Savaş MUTLU
OYNAYANLAR:
Arzu SURİÇİ KİREÇÇİ – G. Ada KARACA
Tülin BOZ – Begüm MERİÇ
Kostüm Tasarım: İlker BİLGİ
Dekor : IVAN
Kadınlar & Kadınlar
Uyarlayan - Yöneten: Savaş Mutlu
Oynayanlar: Harriet: Arzu Suriçi Kireççi, Hetty: G.Ada Karaca,
Margaret:Tülin Boz, Maggie:Begüm Meriç
Harriet basit bir kasabada jon Caldwell ile sevgilidir. Belli bir süre sonra Jon'un maddi manevi kendisi için yetersiz kalacağına inandığından ayrılmaya karar verir. Daha sonra yalnız kalan Jon, kırılmış olan kalbini aşkı ve sevgisi ile onarmaya çalışan ve ona sahip çıkan Margaret ile birlikte olmaya başlar. Harriet tanışmış olduğu zengin iş adamı Charles Godrich'la hayal ettiği hayatı yaşayacağına inandığı için evlenir. Yıllar sonra Jon ile evlenmiş olan Margaret'le karşılaşır. Daha sonra onu evine Jon'un kendi portresini yapması için davet eder. Olaylar ilkel benliklerin devreye girmesi ile renkli bir hal alır.
Yaşamak...NAZİM GİBİ
Yazan : Aynur Akkuş
Yöneten : Savaş Mutlu
Oyuncular: Mehmet Tokat - Tülin Boz
Müzik : Gülpınar Tokat
Dekor : IVAN
YAŞAMAK…NAZIM GİBİ
Nazım Hikmet Ran’ın orkestra tadında çok sesli şiir dilini andıran tek perdelik bir monolog oyunudur. Büyük şairin ölüm anından hemen önce yaşama sevincini, memleket hasretini, ölüm tedirginliğini, idealizmini, sevdalarını, sanat anlayışını bilinçakışı şeklinde harmanlayan ritmik bir sunum barındırır. Oyunda şairin monologları, zaman zaman hayatına giren kadınlarla girdiği küçük diyaloglarla zaman zaman da güçlü dizeleriyle renklenir. Bir yandan ustalığının zirvesine çıkmanın, “dünya şairi” olabilmenin, evrensel bir saygınlığa ulaşmanın ve aşık olduğu kadınla hayatı paylaşabilmenin mutluluğunu yaşarken bir yandan da memleketine hasret kalmanın, öz yurdunda “yasaklı şair” olmanın, dünyadaki sömürgeci sistemin insanlara yaşattığı acıların hüznünü derinden yaşayan çok boyutlu bir Nazım portresi çizer tiyatro metni.
Nazım Hikmet, oyunda bütün insani özellikleriyle ve iç hesaplaşmalarıyla samimi bir karakter olarak çizilmiştir. İki oyuncu üzerine kurulu oyunda Nazım Hikmet’e Vera’nın bünyesinde hayat bulan ve Nazım’a hayatının farklı dönemlerinde refakat eden eşleri ve sevgililerini de canlandıran bir kadın figürü eşlik eder. Oyun dekoru olarak Nazım ve Vera’nın Moskova’da yaşadıkları ev esas alınacaktır. Yeri geldikçe evdeki eşyalar ve aksesuarlar yeni monologların doğuşuna hizmet eder.
En zor dönemlerinde bile umudunu hiç kaybetmeyen, geleceğe dair hayalleri ve planlarıyla yaşayan şairin 3 Haziran 1963 sabahı aramızdan ayrılışıyla son bulan biyografik bir dram. Ölümle bitmesine rağmen kasvetli bir atmosfer taşımayan oyun, Nazım’ın şahsi ana duruşu yani umut üzerine kuruludur. Ayrıca oyunda şairin hayatı kronolojik bir sıra içinde aktarılmaz. Oyunda sadece, duygu ve düşünce dünyasıyla inişli çıkışlı bir çizgide, insanlığın insanca yaşayabilmesi, hür ve eşit olabilmesi için çektiği acılara rağmen başını eğmeden ve çizgisinden dönmeden mücadele eden bir dava adamı dile gelir.
AYNUR AKKUŞ
İKİDE 1
( Komedi )
Yazan : Erdal Türkmen
Yöneten : Savaş Mutlu
Oyuncular: Erdal Türkmen - Mehmet Tokat
Müzik : ANONİM
Dekor : IVAN
www.atolyetiyatrosu.com
Anahtar Kelimeler: atölye tiyatrosu
0 Yorum