Misyon ve Vizyon
Sahne Sanatları Bölümü, ülkemizin tiyatro alanına yeterli ve donanımlı elaman yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Sahne Sanatları Bölümü, Dramatik Yazarlık, Sahne Tasarımı ve oyunculuk Sanat Dalları|ndan mezun olacak öğrencilerinin Türk Tiyatrosu, Sinema, Radyo ve çeşitli görsel ve yazınsal alanlarda çalışacak elemanlar yetiştirmeyi hedef edinmiştir.
Sahne Sanatları Bölümü`nün amacı, uygulamalı ve deneysel çalışmaların yanı sıra kuramsal çalışmaların da önemli olduğu tiyatro sanatı ve bilim alanlarında ülkemizin gereksinimlerini karşılayacak nitelikte profesyonel alanda Oyuncu, Dramatik Yazar(Tiyatro, Radyo,TV, Sinema ve Reklam Yazarlığı) ve Sahne Tasarımcısı (dekor, giysi, ışıklama, efekt, iç tasarım... v.b.) yetiştirmektir.
Sahne Sanatları Bölümü birinci sınıftan başlayarak Oyunculuk, Dramatik Yazarlık, Dramaturji ve Sahne Tasarımı Dallarından oluşan bir eğitim programı uygulamaktadır. Öğrenciler Tiyatro Tarihi, Tiyatro Kuramları, Oyun incelemesi, Türk Tiyatrosu, Toplumbilim, Sahne Uygulaması gibi ortak derslerde birlikte eğitime tabi tutulurlar.
Öğrenci adayları önkayıtları sırasında bu üç sanat dalından dilediklerini seçip, yetenek sınavlarına katılabilirler. Sınavı kazanan adayların saptanan sanat dalları kesindir. ileride herhangi bir değişiklik yapılamaz.
Öğrenciler eğitim izlencesinin yanı sıra ilk üç yıl içinde tamamlanması gereken 500 saatlik pratik çalışma ve üçüncü yıldan itibaren de 100 saatlik staj uygulamalarını bitirmek ve mezuniyet için kendi sanat dallarında bir diploma çalışması hazırlayarak mesleki bilgilerini ve yeteneklerini kanıtlamak zorundadırlar.
Oyunculuk Anasanat Dalı Oyunculuk Anasanat Dalı ülkemizde üniversite düzeyinde oyunculuk eğitimi veren bir lisans dalıdır. Ağırlıklı olarak tiyatro alanında oyunculuk eğitimi yapılmaktadır.
Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı tiyatro, sinema, radyo TV reklam yazarlığı gibi Dramatik Yazarlık alanlarında ürün verecek metin yazarları yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.
Öğrencilere dramatik yazarlık tekniğinin gerektirdiği bilgi ve uygulamaların yanı sıra, Dramaturgi Tiyatro Eleştirmenliği ve Tiyatro araştırmacılığı alanlarında gerekli formasyonu kazanacakları bir eğitim öğretim programı uygulanır.
Sahne Tasarımı Anasanat Dalı "Sahne Tasarımı" Eğitim Programı; Tiyatro Sahne Tasarımı, Televizyon Set Tasarımı, Sinema Set Tasarımı, Kostüm Tasarımı eğitimlerini içermektedir. Sahne Tasarımı öğrencileri Tiyatro, Televizyon ve Film dünyasındaki tasarım çalışmaları için gereken dekor, kostüm makyaj, ışık, ses efekt yapımı vb. dersleri kuramsal ve uygulamalı olarak almaktadırlar.
Sahne Tasarımı Anasanat Dalı; tiyatro, opera, bale, sinema ve televizyon alanlarında ihtiyaç duyulan kostüm kreatörü, dekor ve ışık sanatçılarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Ayrıca mezunlar iç mimarlık alanında ev, işyeri, büro dekorasyonu ve fuarlarda stand tasarımları da yapabilmektedirler. Böylece çalışma olanaklarını genişletmek ve bu alanlarda da aranılan başarılı birer tasarımcı olarak isim yapmak fırsatlarını değerlendirebilmektedirler.
Mobilya tasarımı ve reklam ajanslarında çekilen filmlerde sanat yönetmenliği yine Sahne Tasarımı mezunlarının çalışma alanlarındandır.
Bölümler
Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı
Oyunculuk Anasanat Dalı
Sahne Tasarımı Anasanat Dalı
Tiyatro Anasanat Eğitmenler
Prof. Ayşe Pınar Aras +90 442 231 5018 Oyunculuk Anasanat Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Aydemir +90 442 231 5013 Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Elif Özhancı - Sahne Tasarımı Anasanat Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Tamer Temel +90 442 231 5017 Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı
Öğr. Gör. Erdoğan Göğebakan +90 442 231 5070 Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı
Öğr. Gör. Orhan Kaplan +90 442 231 5016 Oyunculuk Anasanat Dalı
Öğr. Gör. Selim Cinisli +90 442 231 5015 Sahne Tasarımı Anasanat Dalı
Arş. Gör. Alev Beyazoğlu - Oyunculuk Anasanat Dalı
Arş. Gör. Cem İçyar +90 442 231 5022 Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı
Arş. Gör. Ezgi Deniz Özdemir - Tiyatro Anasanat Dalı
Arş. Gör. Fatih Yarşı +90 442 231 5285 Sahne Tasarımı Anasanat Dalı
Web Sitesi: http://www.atauni.edu.tr/sahne-sanatlari-bolumu
Anahtar Kelimeler: atatürk üniversitesi, güzel sanatlar bölümü, sahne sanatları bölümü, eğitim, Güzel Sanatlar Fakültesi
0 Yorum