Haber

Sanata Destek Dijital Dönüşümle

Sanata Destek Dijital Dönüşümle

2020.09.03 00:00
| |
0
|
5983


Kumbaravan, 2016 Kasım ayından günümüze faaliyette olan; Kültür Sanat Kurumları ile Halkımızı bir araya getiren ve etkileşim kurmasını sağlayan...
Kumbaravan, 2016 Kasım ayından günümüze faaliyette olan; Kültür Sanat Kurumları ile Halkımızı bir araya getiren ve etkileşim kurmasını sağlayan sosyal girişim, kültür sanat portalıdır.
 
Salonlarda doluluğu ve okuma oranını arttırmayı amaçlayan Kumbaravan; ülkemizin tüm üniversitelerinde okuyan binlerce öğrenci üye ve takipçilerine, 3 yıldır kültür sanat kurumları desteğiyle, ücretsiz bilet ve kitap sağlayarak kültür, sanat bilgi ve tecrübelerini arttırmaktadır.
 
Ülkemizde ilk kez, Üniversite Öğrencilerine, kültür sanat kurumları desteğiyle ücretsiz bilet ve kitap sağlayarak Kültür Sanat Bursu veren Kumbaravan, öğrencilerden her yıl binlerce başvuru almaktadır.  Öğrenciler, izledikleri filmleri, oyunları ya da okudukları kitaplar sonrasında duygu, düşünce yazısı kaleme almakta ve yazıları web sayfamızda yayınlanarak kültür sanat kurumlarına geri bildirim olarak paylaşılmaktadır.
 
Ayırca Kumbaravan’da uzaktan eğitim ve sahnelerde eğitim olarak, iki şekilde de, Piyano, Doğaçlama, Drama, Oyunculuk gibi sanatsal eğitimlere, ayrıca ülkemizdeki Sahneler, Tiyatrolar, Opera Bale, Oyuncular, sektörel faydalı Haberler gibi bir çok sanatsal, kültürel bilgiye ulaşmanız da mümkün.
 
‘Sanata Destek Dijital Dönüşümle’
Maksimum 10 lira olan bilet fiyatıyla, ülkemizin ve dünyanın tüm şehirlerinden etkinlikler canlı ve video olarak izlenebiliyor. Bu sayede sanata çok yüksek tutarda maddi destek sağlanacak ve bu destek prodüksiyon kalitesi, kurumsallaşma, daha iyi sahne şartları olarak sektöre geri dönecek. Videodan izlediği ekinlik ile destek olduğu kültür sanat kurumu aynı bilet fiyatıyla şehrinde aynı etkinliği sahneleyecek ve sahnede canlı izleme fırsatı olacak.
 
1- Etkinlikler canlı olarak sahnedeki seyirci ile birlikte tüm dünya ülkelerinden izlenebiliyor.
 
2- Etkinliklerin video seansları açılarak, aylık takvim ile seyircilere sunulacak. İstenildiği zaman portala girilip oyun izlenemiyor. Her etkinlik gün ve saatinde, süresi kadar yayında aynı canlı salondaki gibi.
 
3- Bu projeye özel olarak bir çok tiyatro, oyun sahneleyecek, şuan prova almaktalar. Dijital Dönüşümle sahnelenmesi maliyetli olan, tarihte kabul görmüş ama maddi sebeplerden dolayı bir türlü sahnelenemeyen tiyatro metinleri şans bulacak, seyirci ile buluşacak, izleyenlerin kültür sanat tecrübesi artacak.
 
4- Söyleşiler, Özel Günler vb. tüm kültürel sanatsal faaliyetler, canlı ve seans olarak yayınlanabiliyor.
 
Özetle; kısıtlı olan koltuk sayısı aşılarak, dijital ortamda dip bilet fiyatı ile yüksek sayıda izleyiciye satışa sunulan biletlerden elde edilen gelir ile kültür sanat kurumları gelişecek daha kaliteli prodüksiyonlar hayata geçecek.
 
Tüm dünyadaki dijital dönüşüm gereği kültür sanat kurumlarının bu dönüşümden yararlanması tercihten ziyade artık bir gereklilik haline gelmiştir. 
 
Dijital Dönüşüm etkinliklerini izlemek için; www.Kumbaravan.com.tr/sddd

Anahtar Kelimeler: kumbaravan

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir