OYUNLAR

Oda Ve Adam

Oda Ve Adam

Oynadığı Sahneler


Etkinlikler

Henüz etkinlik eklenmemiş.
Bugün Bu Hafta Bu Ay Gelecek Ay

İlişkili İçerikler




Dramaturgi Arama

  • Oyun adı, Orijinal adı, Yazar adı, Çevirmen adı bölümlerinde arama yapabilirsiniz


Bu senin için! İçerikle ilgili hata ya da önerin mi var? hemen önerebilirsin.
  • Sahneleyen Tiyatro: Tiyatro.İN
  • Oyun Durumu: Gösterim dışı oyun
  • İlk Oynama Tarihi: 04.Kasım.2013
  • Süre: Tek Perde - 60 dakika
  • Gösterim Sayısı: -1
  • Sosyal Medya:
  • Kadro:

    METİN: ERİC DE VOLDER
    YÖNETMEN: MESUT ARSLAN
    DRAMATURJİ: ATA ÜNAL
    ÇEVİREN: ŞABAN OL
    SAHNE VE KOSTÜM TASARIMI: MERYEM BAYRAM
    SES VE GÖRÜNTÜ TASARIMI: GÜRKAN MIHÇI, OZAN AKINCI, ÖMER GÜNEŞ
    IŞIK: YASİN GÜLTEPE
    REJİ ASİSTANI: DENİZ ELMAS
    SAHNE TASARIM ASİSTANI: NERGİS GÜNDOĞDU
    PRODÜKSİYON SORUMLUSU: ZEYNEP BALKAN
    YAPIM: MESUT ARSLAN / THEATER ONDERHETVEL
    ORTAK YAPIMCILAR: KUNSTENFESTİVAL 0090, TONEELHUİS, BELÇİKA, TİYATRO.İN

İlişkili Kişiler

Engin Hepileri
(Oyuncu, Yönetmen +1)

Konu

 

Oda ve Adam Nergis Öztürk ve Engin Hepileri "Oda ve Adam" ile aynı sahnede! 18. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde hem seyirci hem eleştirmenler tarafından büyük beğeniyle karşılanan ve festivalin en güçlü işleri arasında gösterilen "Oda ve Adam" yeniden sahnede.

Nergis Öztürk ve Engin Hepileri’nin baş rollerini paylaştığı Oda ve Adam kadın erkek ilişkisine, aşka, yaşanmışlıklara ve yaşanamamışlıklara, çağın ve zamanın ‘ana dili’yle bakan 1 saatlik görsel ve edebi bir şölen. Belçika’lı yazar Eric de Volder’in aynı adlı oyun metni üzerine kurulan Oda ve Adam, ıskalanmış bir ilişkinin çatışmalarının, tutkularının, unutulmaz anlarının, yanlış anlamaların, kuruntuların, duygusallıkların tüm tanıdıklığı ve tüm sürprizleriyle karşımıza çıktığı bir oyun.

Oyunda, kadın ve erkek yaşadıkları, hayal ettikleri, yaşamak istedikleri ve hatırladıkları arasında, kendi hayat algılarının çıkmaz sokaklarında, komedi ve dramın içiçe geçtiği yoğun bir duygusal ve zihinsel yolculuğa seyirciyi de çıkartıyorlar.

Oyunda baş rolleri her ikisi de, hem sinema perdesi, hem tiyatro sahnesi, hem de TV ekranlarından aşina olduğumuz başarılı oyuncular, altın portakallı Nergis Öztürk ve tiyatro alanında ödüllü oyuncu Engin Hepileri canlandırıyor.

Oda ve Adam’da, ifadesini gündelik yaşamın içindeki kuytu ayrıntılarda bulan aşk ve ilişki olasılığı, temelde kadın ve erkeğin birbirini hem tamamlayıcı hem de yadsıyıcı bakış açılarından dinamik ve tempolu bir şekilde anlatılıyor. Hem de özelde aşkın, genelde sahiciliğin günümüzdeki imkansızlığına dair bir sorgulamaya tabii tutularak.

Belçika’da bulunan Theater Onderhetvel’in kurucusu Mesut Arslan’ın yönetmenliğini üstlendiği, Meryem Bayram’ın sahne tasarımı, Ata Ünal’ın dramaturjisiyle ve farklı kurgusuyla festivalde ilgi ve beğeni toplamış olan Oda ve Adam, sahneye ve izleyiciye kadın ve erkek arasındaki yaşan/a/ma/mışlığın gölgesini karmaşık ilişki dengesinin duygusal izdüşümünü ve tensel görüntüsünü başarılı bir biçimde yansıtıyor.

Tüm bu özellikleriyle Oda ve Adam, aynı anda aynı ilişkiyi ‘deneyimlemiş’, neredeyse aynı sözleri söylemiş, ama yine de birbirine tercüme edilemeyen iki insanın, günümüzün kadın ve erkeğinin bireysel ve toplumsal bir şiiri aynı zamanda.

O halde en iyisi oyunu, oyundaki ‘biz’i izleyip yaşamak ve olan biteni yeniden kurgulamak.

 

Anahtar Kelimeler: oda ve adam

0
|
6420


0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE