Haber

"Küçük Tekneler İçin Fırtına Uyarısı" 12 Aralık'ta...

2019.12.10 00:00
| |
0
|
6358


Her sezon Ankaralı tiyatroseverleri tiyatronun özgün eserleriyle buluşturan Bilkent Tiyatrosu’nun yeni oyunu
BİLKENT TİYATROSU’NDA CUMA GECELERİ: “KÜÇÜK TEKNELER İÇİN FIRTINA UYARISI” 12 ARALIK’TA İZLEYİCİYLE BULUŞUYOR
 
Her sezon Ankaralı tiyatroseverleri tiyatronun özgün eserleriyle buluşturan Bilkent Tiyatrosu’nun yeni oyunu Tennessee Williams’ın yazdığı “Küçük Tekneler için Fırtına Uyarısı”, Türkiye ve Bilkent Tiyatrosu’nda ilk temsilini 12 Aralık’ta gerçekleştirecek. Yönetmenliğini Bilkent Tiyatro Bölümü Bölüm Başkanı Jason Hale’in yaptığı “Küçük Tekneler için Fırtına Uyarısı” Bilkent Tiyatro Bölümü birinci mezuniyet projesi olarak sergileniyor. Oyun, Bilkent Ana Sahne’de 13, 20 ve 27 Aralık tarihlerinde saat 20.00’de sahnelenecek.
 
Amerikalı yazar Tennessee Williams’ın yazdığı ve Bilkent Tiyatro Bölümü mezunu Barkın Kenan'ın çevirmenliğini üstlendiği “Küçük Tekneler için Fırtına Uyarısı”, normal olarak adlandırılan toplumdan dışlanmış; çoğunluğu yalnız ve bir o kadar çaresiz bireylerin başka insanlarla etkileşim kurup, “anlama” çabalarını betimliyor. Karakterler, hepimizin içinde gizli tuttuğu derin korkuların ve kendimizden ya da başkalarından gizlediğimiz kırılganlıklarımızın somutlaşmış haline geliyor. 
 
Bilkent Tiyatrosu, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşuyor. Damla Makar, Ege Derin, Haydar Özkan, Kutay Karagülle, Oğuzhan Keskin, Rengim Melis Köse ve Toygun Elaldı’nın rol aldığı oyunda Devlet Tiyatrosu sanatçısı Edip Tümerkan konuk oyuncu olarak yer alıyor. Oyunun ışık tasarımı Yılmaz Ertekin, dekor tasarımı Özlem Gezgin ve kostüm tasarımı Samiye Korkmaz tarafından gerçekleştiriliyor. 12 Aralık’ta prömiyerini gerçekleştirecek olan oyun, 13, 20, 27 Aralık tarihlerinde saat 20.00’de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Ana Sahne’de izlenebilir. 2 saat sürecek oyunun biletleri bilet.bilkent.edu.tr’den 20 TL’ye temin edilebiliyor.  

Anahtar Kelimeler: küçük tekneler için fırtına uyarısı, bilkent tiyatrosu, bilkent tiyatro salonu

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir