Haber

"Hedda Gabler" Bu Hafta Dasdas'ta

2019.10.02 00:00
| |
0
|
4556


Ekim ayında ilk olarak Norveçli yazar Henrik Ibsen’ın çok sevilen oyunlarından ‘Hedda Gabler’in prömiyerine ev sahipliği yapacak.

DasDas YENİ HAFTADA ‘HEDDA GABLER’ OYUNUNUN PRÖMİYERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR!

DasDas, Mert Fırat ve Tülin Özen’in oyuncu kadrosunda yer aldığı ‘Westend / Batının Sonu’nun prömiyeriyle geçtiğimiz haftaya veda etmişti. Yeni haftada merakla beklenen yeni bir oyuna daha prömiyer için kapılarını açmaya hazırlanıyor. Demet Evgar’ın rol aldığı ‘Hedda Gabler’ ilk kez DasDas’ta tiyatroseverlerle buluşacak.

DasDas Sahne, Ekim ayında ilk olarak Norveçli yazar Henrik Ibsen’ın çok sevilen oyunlarından ‘Hedda Gabler’in prömiyerine ev sahipliği yapacak. Mehmet Birkiye’nin yönetmenliğinde, Demet Evgar, Tuğrul Tülek, Yeşim Koçak, Tolga Çiftçi, Nazan Diper ve Merve Satılan’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı oyun 4 Ekim’de DasDas’ta ilk kez tiyatroseverlerle buluşacak. Oyun, 19. yüzyılda yaşam amacı erkek egemen toplum tarafından belirlenen kadınlara Hedda Gabler üzerinden değiniyor. Oyun, 5 Ekim akşamı yeniden DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak. 

Anton Çehov’un kaleme aldığı ‘Ivanov’, insanın kendine acımasının, kendi dertlerine gömülmesinin onu nasıl yalnızlığa ve yok oluşa sürüklediğini sahneye taşıyor. Saim Güveloğlu’nun güncel rejisiyle tiyatroseverlerle buluşan ‘Ivanov’, Şehsuvar Aktaş, Tansu Biçer ve Tülin Özen gibi usta isimleri, genç bir oyuncu kadrosuyla buluşturuyor. Sezonun ilk temsiliyle kapalı gişe açılış yapan oyun, 4 Ekim Cuma akşamı DasDas Atölye’de sahnelenecek. Oyun, 9 Ekim akşamı Anadolu Efes Mavi Sahne’de yeniden izlenebilecek. 

5 Ekim’de Tiyatro Gülgeç tarafından sahneye koyulan, 5 yaş üzeri herkesin izleyebileceği kukla tiyatrosu ‘Soğuktan Korkmayan Tek Kuş’ DasDas Atölye sahnesinde minikleri ağırlıyor. Günışığı Kitaplığı’ndan çıkmış olan, Mine Kazmaoğlu’nun dilimize kazandırdığı Zoran Drvenkar’ın Çocuk Edebiyatı ödülüne layık görülen “Soğuktan Korkmayan Tek Kuş” oyununda, hayatının en soğuk ve uzun kışını yaşayan ve bundan sıkılıp kışı bulup onu ikna etmek için yolan çıkan Riki’nin karşısına çıkan tuhaf bir kuşun hikayesine tanıklık edeceğiz.

DasDas Çocuk’un 15 Eylül’de prömiyerini yapan yeni oyunu ‘Uyku Nereye Kaçar?’, 6 Ekim Pazar günü seyredilebilecek. Alper Baytekin’in tasarlayıp yönettiği oyun, ebeveynleri ve çocukları, kaçan uykularını aramaya devam ediyor. Sözlerini Baytekin’in, müziğini ise Onur Tanyeri’nin bestelediği eğlenceli melodilerin eşlik ettiği ‘Uyku Nereye Kaçar?’da çocuklar, Pelin ve Berçem’in dünyasına misafir olacak.

Kafka’nın ölümsüz eseri ‘Dava’nın, üzerinden yıllar geçse de yeniden açılacağı ‘Joseph K.’, 6 Ekim’de DasDas Sahne’de oynanacak. İngiliz yazar Tom Basden’ın imzasını taşıyan, süpervizörlüğünü Serdar Biliş’in yaptığı ve üç sezondur büyük beğeniyle izlenen ‘Joseph K.’, Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgün Aydın gibi isimleri buluşturuyor.

Usta oyuncu Şener Şen’in 40 yıl aradan sonra yeniden sahnelediği ‘Anadolu Efes katkılarıyla: Zengin Mutfağı’, yaz turnesinin ardından DasDas Sahne’ye geri dönüyor. Yeni sezonda 7 Ekim ve 8 Ekim akşamları ilk kez DasDas’ta izleyicileri ile buluşacak. Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını anlatan Vasıf Öngören imzası taşıyan oyunda Şener Şen’e Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan ve Kutay Sandıkçı gibi yetenekli, genç oyuncular eşlik ediyor.

8 Ekim akşamı ayrıca DasDas Atölye’de ‘Red Light Kışı’ oyunu tiyatroseverlerle buluşacak. İlk kez DasDas’a konuk olan ve NoAct Sahne tarafından sahnelenen oyunda, Amerikalı yazar Adam Rapp’in kaleminden bir yarısı Amsterdam’da diğer yarısı New York’ta geçen, bir modern zaman masalı anlatılıyor. Yönetmenliğini Edip Tepeli’nin üstlendiği oyunda Gün Koper, Ali Yoğurtçuoğlu ve Ayşecan Tatari rol alıyor.

Sevilay Saral’ın kaleme aldığı, Ezel Akay ve Aysel Yıldırım’ın yönettiği ‘Lâl Hayal’, 9 Ekim akşamı DasDas Sahne’ye yeniden misafir olacak. Songül Öden’in rol aldığı oyun, farklı yaş ve sosyal statüden yedi kadının trajikomik hikayesini anlatıyor. 16 yaşındaki hip-hop’çı, 70 yaşındaki Nişantaşı hanımefendisi, komşu kadın, üniversite öğrencisi, Allah’a yakaran babaanne, Sütlüceli kuaför ve Koç burcu jinekolog, yaşamlarından bir kesitleri tiyatroseverlerle paylaşacak. 

Tiyatro Bal Porsuğu tarafından sahnelenen ‘Bülent BEYİN Hikayesi’ 11 Ekim akşamı DasDas Sahne’de ilk kez tiyatroseverlerle buluşacak. İnsan beyninin içerisine girip sırrı halen tam olarak çözülemeyen ‘Beyin’in organlarla verdiği yönetim mücadelesini tiyatro sahnesine taşıyan oyunda beyin karakterine Bülent Emrah Parlak hayat veriyor. Uğraş Güneş’in kaleminden çıkan ‘Bülent BEYİN Hikayesi’ni Murat Eken yönetti. Dijital Konuk Oyuncu Olarak; Burcu Biricik, Barış Arduç, Sarp Apak, Şahin Irmak, Ersin Korkut, Onur Buldu, Uğur Bilgin, Necip Memili, Melis Birkan, Gülhan Tekin, Haki Biçici, Erdem Baş ve Murat Eken’in diğer organları canlandırdığı bu iki perdelik komedi; barkovizyon teknolojisiyle tiyatronun iç içe geçtiği bir sahneleme tekniği kullanarak izleyici karşısına çıkıyor.

11 Ekim akşamı ayrıca DasDas Atölye’de ‘Çok Satanlar’ seyircilerle buluşacak. Son temsilinin biletleri günler öncesinde tükenen ve büyük beğeni toplayan tek perdelik komedide, internette yayınladığı müstehcen anılarıyla şöhreti yakalayan Ethan ve edebi yeteneğine rağmen tanınmayan Olivia’nın tesadüfen karşılaşmaları sonucu yaşadıkları anlatılıyor.

Metropol İstanbul’daki yerinde sayısız tiyatro oyunu ve konsere ev sahipliği yapan DasDas’ın biletleri Biletix’te satışta! Maximum Kart sahipleri, yüzde 10 indirimli olarak biletlerini satın alabilirler.

Bilet Satış: www.biletix.com

Detaylı Bilgi: www.dasdas.com.tr

Anahtar Kelimeler: dasdas, dasdas sahne

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir