Ödül

Ekin Yazın Dostlarından 2 ödül Şehir Tiyatrosuna...

Ekin Yazın Dostlarından 2 ödül Şehir Tiyatrosuna...

2020.05.23 00:00
| |
0
|
27708


8. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nden 2 ödüle layık görüldü.

İBB ŞEHİR TİYATROLARI 8. EKİN YAZIN DOSTLARI TİYATRO ÖDÜLLERİ’NDEN  2 ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

2019-2020 Tiyatro sezonunda sahnelediği klasik ve modern tiyatro oyunlarıyla seyirciden büyük ilgi gören İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 8. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nden 2 ödüle layık görüldü.

8. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri, bu yıl sahnelenen 58 oyun içinden, 6 kişilik seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda belirlendi.

Yılın En İyi Komedisi Ödülü, Molière’in yazdığı, Tolga Yeter’in yönettiği “Hastalık Hastası” oyununa, Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü “Çın Sabahta” oyunundaki rolüyle Ayşe Günyüz Demirci’ye verildi.

Ödül alan sanatçılarımıza İBB Şehir Tiyatroları adına teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

HASTALIK HASTASI
Argan hastalık hastasıdır. Evde bir doktor bulunursa hem istediğim zaman tedavi olurum, hem de cebimden beş kuruş çıkmaz düşüncesiyle, kızını bir doktorla evlendirmeye karar verir. Kızı ise bir başkasına âşıktır. Argan’ın sırf parasını seven karısı ise onu hem aldatmakta, hem de elinde avucunda ne varsa almaya çalışmaktadır. Evin, her şeyden haberdar olan son derece zeki ve iş bilir hizmetçisinin gönlü bu duruma razı olmaz. Hakikatin ve aşkın kazanması için elinden geleni yapar. Moliere’in yazdığı Tolga Yeter’in yönettiği oyunda Ayşecan Tatari, Barış Çağatay Çakıroğlu, Çağrı Büyüksayar, Çiğdem Gürel, Gün Koper, Hüseyin Tuncel, Sevinç Erbulak, Şükrü Türen, Şirin Asutay Ersin Sanver, Besim Demirkıran, Elif Verit rol alıyor. 

ÇIN SABAHTA
Zengin bir ailede yetişen Güneşi, ailesinin dayatmalarından kaçarak, kendi özgür yaşamını kurmak için mütevazı bir daireye taşınır. İdeolojilerine sıkı sıkıya bağlanmış olan Güneşi’nin boşlukta debelendiği yaşamına, hemen yan dairesine taşınan Feriha girer. Ömrü boyunca hayalini kurduğu ‘damı akmayan eve’ taşınmayı nihayet başaran Feriha’nın umudu ve mutluluğu, Güneşi’nin dünyasına pek çok yenilik getirecektir. Nezihe Meriç’in yazdığı Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda, Ayşe Günyüz Demirci, Hülya Karakaş rol alıyor. 

Anahtar Kelimeler: ekin yazın dostları tiyatro ödülleri, ekin yazın dostları, İstanbul Şehir Tiyatrosu

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir