Haber

DasDas  Yeni Etkinlikler 16.27. Eylül.2019

DasDas Yeni Etkinlikler 16.27. Eylül.2019

2019.09.17 00:00
| |
0
|
4548


Geçtiğimiz sezon her hafta sonu çocukları, hayallerle dolu dünyalarda yolculuğa çıkaran DasDas, bu sezon da

Geçtiğimiz sezon her hafta sonu çocukları, hayallerle dolu dünyalarda yolculuğa çıkaran DasDas, bu sezon da hem yeni oyunları ile hem de geçtiğimiz sezonun sevilen çocuk oyunlarıyla minik konuklarını misafir etmeye devam edecek. Bu hafta, hem büyük hem de minik misafirleri renkli bir tiyatro programı bekliyor olacak.

 Disiplinlerarası bir oyun olan ‘Çöplük Ayini’, 19 Eylül akşamı DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak. Mustafa Çalışkan’ın yazdığı, Servet Aybar’ın yönettiği oyun çöplükte yaşayan, medeniyetin arka bahçesinde atıklarla beslenen iki insanın birbirine ve hayata tutunma çabasını sahneye taşıyor. Müziğin nefesle, sözle ve hareketle harmanlandığı bir kara komedi olan ‘Çöplük Ayini’nde Ziver Armağan Açıl ve Abdurrahman Merallı rol alıyor.

DasDas’ın çocuk oyunu “Astro Ay’a Tırmanıyor” yeni sezonda ilk kez 21 Eylül Cumartesi günü minik tiyatroseverlerle buluşacak. En büyük hayali astronot olup uzaya gitmek olan Bağış’ın, dostu Astro ile çıktığı yolculuğun anlatıldığı “Astro Ay’a Tırmanıyor” sadece bir çocuk oyunu olmayıp, ailelerin de izleyeceği eğlenceli bir performans sunuyor.

Kafka’nın ölümsüz eseri ‘Dava’nın, üzerinden yıllar geçse de yeniden açılacağı ‘Joseph K.’, sezonun ilk oyunuyla 21 Eylül’de DasDas Sahne’de oynanacak. İngiliz yazar Tom Basden’ın imzasını taşıyan, süpervizörlüğünü Serdar Biliş’in yaptığı ve üç sezondur büyük beğeniyle izlenen ‘Joseph K.’, Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgün Aydın gibi isimleri buluşturuyor. Aynı akşam ‘Çok Satanlar’ da DasDas Atölye’de sahnelenecek. Tek perdelik komedi olan oyun, internette yayınladığı müstehcen anılarıyla şöhreti yakalayan Ethan ve edebi yeteneğine rağmen tanınmayan Olivia’nın tesadüfen karşılaşmaları sonucu yaşananları sahneye taşıyor.

21 Eylül akşamı DasDas Atölye’nin büyük beğeni toplayan, geçtiğimiz sezonun kapalı gişe oyunlarından ‘Çok Satanlar’ yeniden seyircisiyle buluşacak. A. Tansu Taşanlar ve Oya Unustası’nın rol aldığı oyun, internette yayınladığı müstehcen anılarıyla şöhreti yakalayan Ethan ve edebi yeteneğine rağmen tanınmayan Olivia’nın tesadüfen karşılaşmaları sonucu yaşananları sahneye taşıyor.

DasDas Atölye, 22 Eylül Pazar günü çok ünlü bir aşçı olan Pi Hanım, tüm çocukları mutfağına bekliyor. Alper Baytekin’in tasarlayıp yönettiği ‘Pi Hanım’ın Tarifsiz Kurabiyeleri’nde Pi Hanım zamanla yarışacak. Özel günlerde tüm mahalleye kurabiye yapıp dağıtan bu ünlü aşçı, Geleneksel Benekli Kediler Günü’nde ikram edilecek kurabiyeleri yapmak için büyük bir sevinçle mutfağa girecek. Ancak beklemediği bir sürprizle karşılaşan Pi Hanım’ın her şeye rağmen kurabiyeleri yetiştirip yetiştirmeyeceği merakla beklenecek. 

DasDas, yeni sezonun ilk ayında Bergüzar Korel’in tek kişilik oyunu ‘Kızlar ve Oğlanlar’ı ağırlayacak. Sahnelenmeye başladığı andan itibaren övgü dolu yorumlar alan, yönetmenliğini İbrahim Çiçek’in, çevirisini ise Hira Tekindor’un üstlendiği oyun, 23 Eylül’de DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle buluşuyor. ‘Kızlar ve Oğlanlar’, güzelliğin, aşkın, çocuğun, evin, paranın ve başarının değerini konu alıyor.

25 Eylül akşamı DasDas Atölye ilk kez ‘Esinti’ oyununa ev sahipliği yapacak. Varoluş zemini belirsiz, gizemli ve arsız bir yaratığın hikayesinin anlatıldığı oyunu Yasin Yürekli tasarlayıp sahneliyor. Fantastik ve grotesk öğelerin yer aldığı oyunda, modern bir sahne disiplini olan Clown, Buffon, hikaye anlatıcılığı, mim gibi teknikler sahnede kullanılıyor.

DasDas’IN YENİ OYUNU ‘WESTEND’, 27 EYLÜL’DE TİYATROSEVERLERLE BULUŞUYOR!

DasDas, prömiyer biletleri şimdiden tükenen, tiyatroseverleri heyecanlandıracak yepyeni bir oyunla sezona merhaba diyecek. 27 Eylül Cuma günü prömiyerini yapacak olan ve birçok önemli edebiyat ödülün sahibi olan Alman yazar Moritz Rinke imzalı ‘Westend’ oyunu, bu yüzyılın tüm bireysel trajedilerinin komedisini sarsıcı bir dille gözler önüne serecek. Mert Fırat, Tülin Özen, Gün Koper,  Naz Çağla Irmak, Evren Bingöl ve Pervin Bağdat’ı bir araya getiren oyunda yıllar sonra yeniden buluşan dört kişinin arasında Pandora’nın kutusu açılırken; konuşulmaya cesaret edilemeyen konular ve sınırlarda dolaşan konuklar, saatler geçtikçe beklenmeyen dönüşümleriyle ön yargılarımızı alt üst edecekler.

Metropol İstanbul’daki yerinde sayısız tiyatro oyunu ve konsere ev sahipliği yapan DasDas’ın biletleri Biletix’te satışta! Maximum Kart sahipleri, yüzde 10 indirimli olarak biletlerini satın alabilirler.


Bilet Satış: www.biletix.com
Detaylı Bilgi: www.dasdas.com.tr

Anahtar Kelimeler: dasdas, dasdas sahne

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir