Haber

Corona virüs tedbirleri nedeniyle kültür sanat etkinlikleri iptal...

Corona virüs tedbirleri nedeniyle kültür sanat etkinlikleri iptal...

2020.03.16 00:00
| |
0
|
25876


Gelen son dakika haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı, 14 Mart Cumartesi gününden nisan ayı sonuna kadar

Kültür ve Turizm Bakanlığı; Hepsi iptal edildi

Gelen son dakika haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı, 14 Mart Cumartesi gününden nisan ayı sonuna kadar Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne ait tüm sanatsal etkinliklerin ertelendiğini bildirdi.

Bakanlığın Twitter hesabından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sanatsal etkinliklerin ertelenmesine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm dünyada görülen koronavirüs nedeniyle 14 Mart Cumartesi gününden nisan ayı sonuna kadar Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı olarak gerçekleştirilecek tüm sanatsal etkinliklerimizin ertelenmesine karar verilmiştir. Sağlıklı ve sanat dolu günlerde milletimizin hizmetinde olma dileğiyle, 'önce sağlık' düsturuyla alınan kararı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız."

Devlet Tiyatrosu

Tüm dünyada görülen korona virüsü nedeniyle 14 Mart Cumartesi gününden Nisan ayı sonuna kadar Devlet Opera ve Balesi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne  bağlı olarak gerçekleştirilecek tüm sanatsal etkinliklerimizin ertelenmesine karar verilmiştir.

Sağlıklı ve sanat dolu günlerde milletimizin hizmetinde olma dileğiyle, "önce sağlık" düsturu ile alınan kararı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.

İstanbul Şehir Tiyatrosu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Şehir Tiyatroları, İSMEK ve İBB’ye bağlı müzelerdeki etkinliklerin ve ziyaretlerin ay sonuna kadar durdurulduğunu duyurdu. İmamoğlu, nisan ayı başında yapılacak değerlendirmelerin ardından etkinliklere devam edilip edilmeyeceğine karar verileceğini açıkladı. İSMEK, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İBB Şehir Tiyatroları Sahneleri, İBB’ye ait 13 kültür merkezi, Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı Müzesi, Panorama 1453 Müzesi, Miniatürk, Türk Dünyası Kültür Mahallesi, Atatürk Müzesi, Aşiyan Müzesi, Karikatür ve Mizah Merkezi ile İtfaiye Müzesi 1 Nisan’a kadar kapalı olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, corona virüs tedbirleri nedeniyle tüm kültür sanat etkinliklerini iptal etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi düzenlediği konser, tiyatro, sergi, panel gibi tüm kapalı alan etkinliklerini 2 Mayıs 2020 tarihine kadar iptal ettiğini açıkladı.

İzmir’de de Buca’da, Bornova’da, Karşıyaka’da ve Narlıdere’de birçok etkinlik iptal edildi. 22-30 Mart’ta Narlıdere’de yapılması planlanan Tiyatro Festivali de iptal olan etkinlikler arasındaydı.

Akbank Sanat’ın Mart ayındaki etkinlikleri ve 16. Akbank Kısa Film Festivali’nin halka açık tüm gösterimleri ertelendi.

Zorlu PSM, 13 Mart itibarıyla 6 Nisan’a kadar yapılması planlanan tüm etkinliklerin durdurulduğunu açıkladı.

Babylon Bomonti 6 Nisan’a, Salon İKSV 15 Nisan’a kadar olan etkinliklerini erteledi.

ENKA Sanat’tan yapılan açıklamada ise “Nisan ayı sonuna kadar düzenlemeyi planladığımız tüm etkinlikleri, küresel boyutta yaşanan Koronavirüs salgınına yönelik önleyici tedbir amacıyla erteledik” denildi.

Baba Sahne'den mart programına iptal 
"Corona virüsüyle ilgili aldığımız önlemler nedeniyle 14 Mart 2020 tarihinden geçerli olmak üzere Mart programımızı iptal ediyoruz. Bilet iptali ve tarih değişikliği konusunda gişemiz yardımcı olacaktır. Nisan ayında sağlıkla birlikte olmayı diliyoruz."

BKM'den açıklama geldi 
"BKM Mutfak Organizasyon olarak, bugün (14 Mart Cumartesi) dahil olmak üzere tüm oyunlarımızı Koronavirüs salgınına tedbir almak amacıyla, 27 Mart Cuma gününe kadar erteliyoruz. Bugün dahil olmak üzere bilet satın almış olan tüm seyircilerimizin hakları yeni tarihler için geçerli olacaktır. Gelişmelere göre ileri tarihlerdeki oyunlarla ilgili duyuru ayrıca yapılacaktır. Sağlık dolu günlerde buluşmak üzere. "

YENİ YAZARLAR PROJESİ NİSAN AYI'NA ERTELENMİŞTİR.
İBB Şehir Tiyatroları Müdürlüğü’nce alınan tedbirler kapsamında; diğer tüm etkinliklerimiz gibi, Yeni Yazarlar Projesi Atölye çalışmaları, Mart 2020 sonuna kadar durdurulmuştur. 

Burada duyurusu yaptığımız ve yapamadığımız tiyatrolar büyük bir ekseriyetle gösterilerini ya iptal ettiler ya da ertelediler....

Anahtar Kelimeler: corona, virüs, corona virüs

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir