Festival

Ayvalık Tiyatro Festivali başvuruları...

Ayvalık Tiyatro Festivali başvuruları...

2019.12.12 00:00
| |
0
|
10619


Başvuru için katılımcı toplulukların 17 ŞUBAT 2020 tarihine kadar ONLİNE BAŞVURU FORMU nu eksiksiz doldurmaları,...

11. ULUSLARARASI AYVALIK TİYATRO FESTİVALİ BAŞVURULARI


Başvuru için katılımcı toplulukların 17 ŞUBAT 2020 tarihine kadar ONLİNE BAŞVURU FORMU nu eksiksiz doldurmaları, FESTİVAL ŞARTNAME sini okuyup onaylamaları gerekmektedir. Dilerseniz başvuru için festival sekreterliğinden telefon veya mail yoluyla bilgi alabilirsiniz.

“ONLİNE BAŞVURU yapılmadan önce FESTİVAL ŞARTNAMESİ dikkatlice okunmalıdır. Başvuru formunda yer alan topluluğunuza ait bilgiler festivalin organizasyonunda, tanıtım materyallerinde ve dijital kanallarda kullanılacağından doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Başvuru formunu ve şartnameyi onaylayan kişinin tiyatro topluluğunun yetkilisi ve her türlü haklarına sahip olan kişi veya kurum olması gerekmektedir.”

FESTİVALE KABUL EDİLEN TOPLULUKLARIN YAPACAĞI İŞLEMLER:

Aşağıda listelenen belge ve dokümanlar bir hafta içinde kargo veya posta kanalı ile Başvuru Gönderim Adresine ulaştırılması gerekmektedir. Bundan dolayı bu belgelerin ve dokümanların başvuru talebi ile birlikte hazır edilmesinde fayda vardır.

Not: İstenenler topluluğun basına ve festivali takip edenlere tanıtımında ayrıca yasal izinlerin alınmasında kullanılacaktır. Lütfen eksiksiz yerine getiriniz. Verilen belge, fotoğraf, evrak, DVD, bellek vb. iade edilmeyecektir.

Festivale Kabul edilen topluluklardan istenen dokümanlar
1.    Oyunun 50X70 ofset veya dijital basılmış afişi ( En az 10 ADET).
2.    Oyunun tanıtım broşürü varsa (En az 50 ADET).
3.    Varsa oyunla ilgili basında çıkmış yazı ve haberlerden kopyalar.
4.    Dekor eskizi (Ölçülü olarak bir taslak çizim olabilir.)
5.    Festivale katılan tüm ekibin grup sorumlusu onaylı TC KİMLİK NUMARALI listesi.


2020 Tiyatro Festivali Şartnamesi

11. ULUSLARARASI AYVALIK TİYATRO FESTİVALİ KATILIM KOŞULLARI ŞARTNAMESİ

Festivale yapılan müracaatların ön değerlendirmesinde istenen belge ve dokümanlar başvuru formunda belirtilmiştir. Başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalı, formda istenen belge ve dokümanlar son başvuru tarihine kadar başvuru adresine gönderilmiş olmalıdır.

Başvuru formu ve şartname tiyatro sorumlusu tarafından imzalanacaktır. İmzasız olan, eksik bilgi ve belgelerin bulunduğu başvurular kabul edilmez.

Festivale katılacak tiyatro eserlerinin Dünya edebiyatı yazarlarına ait olması tercih edilir, bu kapsamda olmayan eserlerin müracaatları seçici kurulun onayından geçmelidir.
    Gösterime seçilen oyunların Telif Hakları Yasasına göre tüm sorumlulukları tiyatro gurubunun yetkilisine veya o guruba aittir. Bu konuda oluşabilecek uyuşmazlıklardan Festival Yürütme Kurulu sorumlu tutulamaz.

Tüm ekip sayısı (oyuncu, yönetmen, teknik personel, şoför vb…) 15 Kişiyi geçmeyecektir. Bu sayının üzerine çıkan taleplerde ekipler fazla kişilerin konaklama ve ağırlamasını kendisi karşılamayı kabul eder.

Başvuru işlemlerinin tamamlanması için başvuru formunun, şartnamenin ve gerekli belgelerin festival son başvuru tarihi 17 ŞUBAT 2020 PAZARTESİ günü mesai bitimine kadar festival adresine ulaşması gerekmektedir.

Üniversite ve okul tiyatrolarının festivale müracaatları bağlı bulundukları resmi makamın izniyle yapılması zorunludur. Bu izin belgesini tiyatro gurubu kendisi alır. Bu konuda yardımcı olmak adına istekte bulunan guruplara festival daveti yazısı iletilebilir.

Gruplar, oyunları ile ilgili her türlü dekor, kostüm, aksesuar, sis makinesi, projeksiyon vb. yardımcı malzemeleri yanlarında bulunduracaktır. Festival Yürütme Kurulu, bu malzemeleri sağlamakla yükümlü değildir.

Tarafımızdan oluşturulan Seçici Kurul başvuruları değerlendirecek. Davet edilen oyunlar, festival etkinlikleri ile başvurular arasından festival programı oluşturulacaktır.

Seçici Kurul tarafından yapılacak çalışmada özenle hazırlanmış, tiyatro sanatının özelliklerini taşıyan eserler ; Oyunculuk, reji, müzik, koreografi, dekor, kostüm, diksiyon, afiş vb. sanatsal faktörler dikkate alınarak değerlendirilecektir.

Festival 14-19 Nisan 2020 tarihlerinde  gerçekleştirilecek altı gün sürecektir. Açılış etkinlikleri 15 Nisan 2020 Çarşamba günü, kapanış etkinlikleri ise 19 Nisan 2020 Pazar günü gerçekleştirilecektir. Festivalin açılış ve kapanış etkinliklerine katılımı mümkün olan topluluklar azami sayılarla bunu gerçekleştirmeye çalışacaktır.

Tiyatro toplulukları açılış, gösteri ve kapanış günü festival merkezine ulaşımlarını kendi imkanları ile sağlayacaktır. Açılış ve kapanış günü etkinliklerine katılmak için tarafımızdan bir konaklama sağlanmayacaktır.

Konaklamak zorunda olan veya konaklama yapmak isteyen toplulukların bu istekleri festival imkanları ve sponsorluklar çerçevesinde Festival Yürütme Kurulunca değerlendirilecektir. İki gece yatış ve sabah kahvaltısı ile bir oyun günü yemeği şeklinde konaklamalı olarak kalabilecekleri gurup sorumluları ile yapılan görüşme ile karara bağlanacaktır.

Tüm ekipler festival gösterilerini izlemek, söyleşi ve atölye çalışması vb. gibi festival programındaki farklı etkinliklere azami katılımı sağlamakla sorumludur.
 

Festival Yürütme Kurulu çok özel durumlar karşısında festivalin tarihlerinde ve içeriğinde değişiklik yapabilir. Böyle durumlarda değişiklikler en kısa zamanda tiyatro topluluklarına bildirilir.

Ön bilgilendirmeyi ve festival şartnamesini okudum

online başvuru için tıklayınız...>

Anahtar Kelimeler: ayvalık tiyatro festivali

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir