Festival

5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali 19 Ekim’de

5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali 19 Ekim’de

2019.10.15 00:00
| |
0
|
8118


5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali 19 Ekim Cumartesi günü başlıyor.

KUKSADER’in (Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği) Ankara Üniversitesi partnerliğiyle gerçekleştirdiği 5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali 19 Ekim Cumartesi günü başlıyor.

27 Ekim tarihine kadar sürecek festivalde bu yıl kukla oyunları, sergiler ve atölyelerden oluşan 42 etkinlik gerçekleştirilecek. Festival merkezi olan Tiyatro Tempo’da açılışı yapılacak festival, Ankara içi ve Beypazarı İlçesi’ni de içine alan 13 ayrı mekanda izleyicileriyle buluşacak.  

Ana Yüreği- Kazakistan
Ankara Üniversitesi’nin partnerliğinde gelenekselleşen Ankara kukla Festivali, bu yıl 9 ülkenin katılımı, 2 sergi, 9 atölye, 19 farklı oyunla Ankaralıların karşısına çıkıyor. Bu yıl Ankara Üniversitesi’nin yanı sıra Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nün de festivale destek verdiği mekanlar arasına Bilkent Center, Ankara Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu, Beypazarı Belediyesi ve Erimtan Müzesi de eklendi.

Mr. R r r – Ukrayna
‘Kukla sanatı sadece çocuklar için değildir’ sloganıyla yetişkinler için kukla oyunlarına da yer veren Ankara Kukla Festivali’nde bu yıl 4 farklı yetişkin kukla oyunu programda yer alıyor. Kazakistan’dan gelen Almaty Devlet Kukla Tiyatrosu ‘Romeo ve Jülyet’, ‘Ana Yüreği’ oyunlarını yetişkinler için oynarken, Tiyatro Tempo da ‘Sokrates’in Son Gecesi’  oyununu sergileyecek. Ayrıca Kocaeli’nden festivale konuk olan Gökhan Yılmazer ise ‘Naif Bey ve Yaveri’ adlı gösterisiyle yetişkinlerle buluşacak. 

Anahtar Kelimeler: kuksader, Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği

0 Yorum
Hmm! Bu içeriğe henüz yorum yapılmadı, sen yazmak ister misin?
Bekle! Yorum yazmak için üye olmalısın Üye isen burayı tıkla. Üye olmak için de burayı tıkla.

TİYATRONLİNE

E-Bülten Üyeliği Görüş Bildir